Global beta rom

Pa77er

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Nihad
Cihazım
note 3 pro
Konular
7
Selam arkadaşlar.Çok custom romlar denemeden sonra yeniden globa betaya dönmeye karar verdim.Önceler karşılaşdığım sorunlar vardı onların çözümü ve s. öyrenmek istiyordum.
Telefon root yapıp google uygulamalarının bazılarını siliyordum ve telefon sorunsuz çalışıyordu(bazen bildirim olarak miui sürümü değiştirildi falan diye bişey geliyordu).Eskiden galiba root etmediğim bir zaman güncelleme gelmişti boyutu 1gb+dü.yani full oluyor bu.Sonrakı zamanlarda rootdan dolayı güncelleme gelmiyordu sanırım.Şimdi sorularım.1-rootla işim bitdiği zaman supersunu silersem yeniden güncelleme gelirmi?. 2- Diyelimki güncelleme geldi ben google programlarının çoğunu siliyorum güncellemede full geliyor sanırsam yeniden sildiğim programlar falan hepsi gidicek yani en başa dönücem.Ne önerirsiniz nasıl yapayım

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Güncellemeler sistemde herhangi bir değişiklik yapılırsa ota paketleri (küçük boyutlu güncellemeler) olarak gelmez, full rom indirtir. Full rom sildiğiniz programları geri yükler root u kaldırır.

Pa77er

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Nihad
Cihazım
note 3 pro
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi biraz daha araştırma yaparken böyle birşey buldum.Sanırsam sürümdeki değişiklikler sadece.şimdiki sürümünüz hangisiyse onu seçerek ondan son sürüm arası güncellemelerin yer aldığı zip dosyası iniyor.Burdan paketin kurarsam,rootlu ve bazı programlar silinmiş halde.sorun yaşatırmı ? deneyen varmı ?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Şimdi biraz daha araştırma yaparken böyle birşey buldum.Sanırsam sürümdeki değişiklikler sadece.şimdiki sürümünüz hangisiyse onu seçerek ondan son sürüm arası güncellemelerin yer aldığı zip dosyası iniyor.Burdan paketin kurarsam,rootlu ve bazı programlar silinmiş halde.sorun yaşatırmı ? deneyen varmı ?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Şüphesiz sorun yapar. Çünkü otalar bir önceki Rom İle son Rom arasındaki farkları ve artıları bularak hazırlanıyor. Önceki Romdan yani kullandığınız sürümde, yüklediğiniz roma ait dosyaları siler veya değiştirirseniz, ota dosyasını yüklerken hata verir ve yükleyemezsiniz.
O yüzden full romu indirip yüklemeniz gerekecektir.

Pa77er

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Nihad
Cihazım
note 3 pro
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şüphesiz sorun yapar. Çünkü otalar bir önceki Rom İle son Rom arasındaki farkları ve artıları bularak hazırlanıyor. Önceki Romdan yani kullandığınız sürümde, yüklediğiniz roma ait dosyaları siler veya değiştirirseniz, ota dosyasını yüklerken hata verir ve yükleyemezsiniz.
O yüzden full romu indirip yüklemeniz gerekecektir.
cevabın için teşekkürler.zaten 2haftadır güncelleme gelmiyormuş note 3 proya.indiriliyor kurucam, güncelleme gelince bir deniyicem bakalım

Üst Alt