Haber Geleceğin Risk Taşıyan Hastalığı :Tetik Parmak

Tablet, cep telefonu, bilgisayar gibi cihazların sürekli ve aşırı derecede kullanılması, ellerdeki dokuları yoruyor, yıpratıyor ve zaman içinde sertleşmeler, tendonlarda kopmalar ve sinirlerde sıkışmalar başlıyor.
Tetik parmak/ Takılma: Özellikle sabahları parmaklarını açma kapama zorluğu yaşayanlar nasıl zor bir hastalık olduğunu iyi biliyor. Parmakların takılması hatta kilitlenip hareket edemez hale gelmesi kişide ‘acaba felç mi oldum parmağımı açamıyorum’ korkusuna neden olurken, gün içerisinde ödemin geçmeye başlamasıyla parmaklar açılmaya başlıyor. Adına ‘tetik parmak hastalığı’ denilen bu takılmalar; başta klavye ve bilgisayar kullanımı olmak üzere, bahçe ile ilgilenme, ileri yaş, yanlış ve ağır spor, makas gibi aletleri uzun süreli kullanma nedeniyle günümüzde oldukça sık görülür hale geldi. Kadınların doku olarak kırılgan olmaları, doku tiplerinin daha yumuşak olması onları tetik parmak hastalığına daha yatkın hale getiriyor. Tetik parmak sendromuna karşı; güne el egzersizi ile başlamak, egzersiz öncesi ılık su, egzersiz sonrası ise soğuk uygulamak; ödem azaltıcı antienflamatuar krem kullanmak, düzenli spor yapmak alabileceğiniz önlemler arasında. Hastalıkta ilaç tedavisinin yanı sıra, lokal enjeksiyonlar, fizik tedavi, gerekirse cerrahi tedavi uygulanıyor.

Kaynak : NTV

adzate

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Mi 6-Poco x6
Meslek
Tasarım-Otomasyon
Konular
15
Bu güzel bilgilendirme için Saolasın
Dikkatli olmak gerek

Syan40

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihazım
20 Ocak 2018
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu güzel bilgilendirme için Saolasın
Dikkatli olmak gerek
O yüzden her parmağı kullanıyorum direk baş parmağa yüklenmemeye çalışıyorum kendimizi telefon için riske atmayalım 8=)

Üst Alt