Çözüldü Gapps ve Vanilla pil/performans farkı var mıdır?

İhsan Taha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İhsan Taha
Cihazım
Redmi s2
Konular
18
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
crdroid v7.4
Telefon Modeli
redmi s2
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba arkadaşlar;
bildiğiniz üzere bazı romlar hem gappslı(google uygulamaları ile birlikte) hem vanilla(google uygulamasız) buildli oluyor. Vanilla olduğu zaman gapps kuruyoruz. Siz bu iki seçenek olduğunda hangi türü seçiyorsunuz? Neden seçiyorsunuz? Pil üzerinde daha uzun dayanma gibi bir etkisi varmı (vanilla rom yüklediğimizde)? stabiliyet açısından gözle görülür fark var mıdır? veya +larını ve -leri nelerdir

Çözüm
Farklı gapps çeşitleri var, bu gappslar paketin içinde ki Google uygulamalarıni belirtiyor. Eğer en yüksek paketi yani full gapps kurarsanız tüm Google uygulamaları kuruluyor. En düşüğü kurarsanizda sadece Play Store ve hizmetler oluyor.

Vanilla versiyon rom yüklenmesinin asıl sebebi romun içerisinde ki gapps paketini kullanıcının kendisi secmesidir. Mesela kullanıcı sadece temel şeyleri istiyor ama romda full gapps var. Bu boşa uygulama ve pil israfı demektir cunku ne kadar engellerseniz engelleyin Google uygulamaları arka planda çalışır.

Bazilari da ben Google uygulamalarıni ayrı ayrı kurmak istemiyorum hepsi olsun diyor ve full gapps flashlayip yoluna bakıyor.

Tabi gapps ureticilerileri de var. Mesela kullanıcı romdaki gappse...

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Farklı gapps çeşitleri var, bu gappslar paketin içinde ki Google uygulamalarıni belirtiyor. Eğer en yüksek paketi yani full gapps kurarsanız tüm Google uygulamaları kuruluyor. En düşüğü kurarsanizda sadece Play Store ve hizmetler oluyor.

Vanilla versiyon rom yüklenmesinin asıl sebebi romun içerisinde ki gapps paketini kullanıcının kendisi secmesidir. Mesela kullanıcı sadece temel şeyleri istiyor ama romda full gapps var. Bu boşa uygulama ve pil israfı demektir cunku ne kadar engellerseniz engelleyin Google uygulamaları arka planda çalışır.

Bazilari da ben Google uygulamalarıni ayrı ayrı kurmak istemiyorum hepsi olsun diyor ve full gapps flashlayip yoluna bakıyor.

Tabi gapps ureticilerileri de var. Mesela kullanıcı romdaki gappse güvenmiyor kendi bildigi güvendiği geliştiricinin gapps'ini kullanmak istiyor. Yani böyle etkenler var.

Pil açısından ve ya stabilite ile ilgili çok bir fark yok. Hatta dahili gapps romlarda Google uygulamaları stabilitesi daha iyi olur. Vanilla da gapps'in sonradan eklendiğini hissedersiniz.

Sebebi bu yani

Oyla: Çözüm

İhsan Taha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İhsan Taha
Cihazım
Redmi s2
Konular
18
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Tabi gapps ureticilerileri de var. Mesela kullanıcı romdaki gappse güvenmiyor kendi bildigi güvendiği geliştiricinin gapps'ini kullanmak istiyor. Yani böyle etkenler var.

Pil açısından ve ya stabilite ile ilgili çok bir fark yok. Hatta dahili gapps romlarda Google uygulamaları stabilitesi daha iyi olur. Vanilla da gapps'in sonradan eklendiğini hissedersiniz.

Sebebi bu yani
Teşekkür ederim; ben nikgapps core kullanıyordum, artık seçme şansım olduğunda gapps yüklerim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Teşekkür ederim; ben nikgapps core kullanıyordum, artık seçme şansım olduğunda gapps yüklerim
full gappsdan kastınız stok gapps türü falan mı? mesela ben nikgapps core kurunca google play ve 1-2 uygulama yükleniyor temel ihtiyaçlar olaraktan kalanları play storeden ayrıyeten kuruyorum. arka planda az google uygulaması çalışmış oluyor(sadece google play hizmetleri oluyor telefon boşta iken)

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

full gappsdan kastınız stok gapps türü falan mı? mesela ben nikgapps core kurunca google play ve 1-2 uygulama yükleniyor temel ihtiyaçlar olaraktan kalanları play storeden ayrıyeten kuruyorum. arka planda az google uygulaması çalışmış oluyor(sadece google play hizmetleri oluyor telefon boşta iken)
Opengapps kullanıyordum full seçeneği var oradan aklıma kalmış normalde pico kullanırım hocam.

Oyla:

İhsan Taha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İhsan Taha
Cihazım
Redmi s2
Konular
18
Opengapps kullanıyordum full seçeneği var oradan aklıma kalmış normalde pico kullanırım hocam.
picoda core gibi temel şeyleri içeren gappsdı galiba hocam bir ark bana önerdiği için nikgapps core kullanıyorum farklarını çok bilmiyorum

Oyla:

Emrespect

Güç seninle olsun!
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi K60
Meslek
Öğrenci
Konular
61
picoda core gibi temel şeyleri içeren gappsdı galiba hocam bir ark bana önerdiği için nikgapps core kullanıyorum farklarını çok bilmiyorum
Aynen hocam öyle. Fazlasına gerek yok tek tek yüklemek en mantıklısı zaten.

Oyla:

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Gapps lı ROM ların bildirimlerinde hiç sorun olmuyor, çok iyi çalışıyor. Vanilya+Gapps yapınca bildirim gecikmesi sorunu yaşayan çok, ben dahil.

Oyla:

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
21
Romun gappslı hali sorun çıkarmıyorsa vanilla ile uğraşmam ben direkt gappslı olanı yükler geçerim :) Pil performansına gözle görülür bir etki edeceğini sanmıyorum.

Sadece vanilla olan romlarda ise geliştirici özellikle belirtmediyse flamebasic gapps yüklüyorum.

Oyla:

İhsan Taha

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
İhsan Taha
Cihazım
Redmi s2
Konular
18
Gapps lı ROM ların bildirimlerinde hiç sorun olmuyor, çok iyi çalışıyor. Vanilya+Gapps yapınca bildirim gecikmesi sorunu yaşayan çok, ben dahil.
Gmaili kendim elle girip kontrol ediyorum bildirim gelip gelmemesi önemli değil benim için, zaten senkronizasyonuda kapatıyorum

Oyla:
Üst Alt