Yardım Galeride Fotoğraflarda Renkler Soluk Gözüküyor

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Bu sorun hdr ile ilgili değil malesef. Hdr aslında daha çok parlaklık ve kontrast ile ilgili parametleri değiştiriyor gibi. Benim istediğim renk doygunluğu.

Bu problem benim ciddi anlamda canımı sıkmaya başladı. Kamera güzel hoş fakat istediğim görüntüyü kendi galeri uygulamasında göremiyorum. Bu arada bahsettiğim uygulama "Google Fotoğraflar" değil "Google Galeri" uygulaması. Google Galeride renkler istediğim gibi, olması gerektiği gibi. Google Fotoğraflar uygulamasında yine aynı durum var. Kendi galeri uygulaması kullanamadıktan sonra da diğer özelliklerden mahrum kalıyoruz.

İnşallah bu sorunun çözümünü bulabilen biri yardımcı olur. Desteklerinizi bekliyorum 🙏

Sorun renkler ise o zaman kamera ile ilgili değil mi? Dediğiniz gibi HDR özelliği parlaklık ve kontrastı etkiliyor. Benim bahsettiğim şeyle ilgili olmayabilir.

Cihazımda HDR bir fotoğraf görüntülediğim de Mi galeri, Google Fotoğraflar, Lightroom da eşit bir (HDR) görünüm var. Ancak HDR özelliği olmayan bir galeri uygulamasında ise fotoğraf daha soluk görünüyor. Yada fotoğrafı ekran özellikleri düşük başka bir cihaza gönderirsem yine daha soluk bir (SDR) görüntü göstermekte. Ayrıca Mi Galeri uygulamasında HDR özelliğini kapatırsam o da soluk (SDR) göstermeye başlıyor.

HDR olmayan sıradan bir fotoğraf ise 4 uygulamada da eşit görünüyor.

HyperOS A14
Galeri 3.6.2.5

Veli öz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Veli
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
1
Sorun renkler ise o zaman kamera ile ilgili değil mi? Dediğiniz gibi HDR özelliği parlaklık ve kontrastı etkiliyor. Benim bahsettiğim şeyle ilgili olmayabilir.

Cihazımda HDR bir fotoğraf görüntülediğim de Mi galeri, Google Fotoğraflar, Lightroom da eşit bir (HDR) görünüm var. Ancak HDR özelliği olmayan bir galeri uygulamasında ise fotoğraf daha soluk görünüyor. Yada fotoğrafı ekran özellikleri düşük başka bir cihaza gönderirsem yine daha soluk bir (SDR) görüntü göstermekte. Ayrıca Mi Galeri uygulamasında HDR özelliğini kapatırsam o da soluk (SDR) göstermeye başlıyor.

HDR olmayan sıradan bir fotoğraf ise 4 uygulamada da eşit görünüyor.

HyperOS A14
Galeri 3.6.2.5
Sorun kamera ile ilgili değil. Çektiğim fotoğraflarda bilgisayarda baktığım zaman gayet güzel.

Ayrıca aldığım ekran görüntülerinde de renkler soluk gözüküyor. Örneğin ana ekranda aldığım ekran görüntüsünde whatsapp simgesi Mi Galeri uygulamasında soluk bir yeşil olarak gözüküyor. Google Galeri uygulamasında olması gerektiği gibi. Farklı Mi Galeri versiyonlarını da denedim fakat durum değişmedi. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Konuyu okuyunca kontrol ettim evet bende de galeride çok belirgin olmasa da renklerde küçük bir farklılık var.

Galeri ayarlarındaki Pro HDR ekran seçeneğini kapatınca düzeldi gibi.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Konuyu okuyunca kontrol ettim evet bende de galeride çok belirgin olmasa da renklerde küçük bir farklılık var.

Bu özellik galiba bende ters çalışıyor. haha--. Bende özellik aktifken fotoğraf/resimler parlak ve canlı görünüyor. Deaktif yaptığımda ise solgun görünüyor.

Bu durumda dün yazdığım ilk mesajda tam tersi işlem yapmak gerekiyor.

Veli öz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Veli
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
1

Bende Pro HDR Ekran'ı açınca yada kapatınca birşey değişmiyor malesef. HDR Ekran sadece parlaklık ve kontrast ile ilgili değişiklik yapıyor. İstediğim şekilde renk doygunluğu ile ilgili her hangi bir etkisi yok.

USDOREX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ulaş DOĞAN
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
1
Bende Pro HDR Ekran'ı açınca yada kapatınca birşey değişmiyor malesef. HDR Ekran sadece parlaklık ve kontrast ile ilgili değişiklik yapıyor. İstediğim şekilde renk doygunluğu ile ilgili her hangi bir etkisi yok.
Arkadaşlar sorun kamera yada fotoğraf çekimi yada hdr değil sorun galeri uygulamasının fotoğrafları görüntüleme sorunu başka uygulamada fotoğraflar daha canlı renkli orijinal xiaomi galerisinde ise soluk renkli görüntüleniyor.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Arkadaşlar sorun kamera yada fotoğraf çekimi yada hdr değil sorun galeri uygulamasının fotoğrafları görüntüleme sorunu başka uygulamada fotoğraflar daha canlı renkli orijinal xiaomi galerisinde ise soluk renkli görüntüleniyor.

Öyleyse bu cihazdan cihaza değişken bir sorun. Galiba. İşte aşağıda karşılaştırma.

USDOREX

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ulaş DOĞAN
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
1
Öyleyse bu cihazdan cihaza değişken bir sorun. Galiba. İşte aşağıda karşılaştırma.

Bu örnekte benden bizim telefonlarda durum bariz bu şekilde soldaki canlı sağda soluk gösteriyor

Ekli dosyalar

• InShot_20240402_221743266.jpg
    InShot_20240402_221743266.jpg
    481,8 KB · Görüntüleme: 10

Veli öz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Veli
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
1

Olabilir cihazdan cihaza değişebilir. ama şöyle bir durum var. Mi galeri uygulaması tam ekran olduğunda ekrana sanki bir filtre uygulanıyor. yani diğer küçük uygulamalarda o filtreden etkileniyor paylaştığınız örnekte. Tam tersi Google Galeri arka plana alıp Mİ Galeri uygulamasını küçük şekilde açtığımda Mi Galeri uygulaması renkleri düzgün göstermeye başlıyor.

merayemirhan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emirhan
Cihazım
Poco F3
Konular
53
Olabilir cihazdan cihaza değişebilir. ama şöyle bir durum var. Mi galeri uygulaması tam ekran olduğunda ekrana sanki bir filtre uygulanıyor. yani diğer küçük uygulamalarda o filtreden etkileniyor paylaştığınız örnekte. Tam tersi Google Galeri arka plana alıp Mİ Galeri uygulamasını küçük şekilde açtığımda Mi Galeri uygulaması renkleri düzgün göstermeye başlıyor.
Karanlik modu aç kapa yaparak denermisiniz hocalarim her rengi terse çeviriyor ya belki işe yarar

Üst Alt