- Adım
- Cihan
- Cihazım
- Xiaomi 14 Ultra
- Konular
- 103
Bu sorun hdr ile ilgili değil malesef. Hdr aslında daha çok parlaklık ve kontrast ile ilgili parametleri değiştiriyor gibi. Benim istediğim renk doygunluğu.
Bu problem benim ciddi anlamda canımı sıkmaya başladı. Kamera güzel hoş fakat istediğim görüntüyü kendi galeri uygulamasında göremiyorum. Bu arada bahsettiğim uygulama "Google Fotoğraflar" değil "Google Galeri" uygulaması. Google Galeride renkler istediğim gibi, olması gerektiği gibi. Google Fotoğraflar uygulamasında yine aynı durum var. Kendi galeri uygulaması kullanamadıktan sonra da diğer özelliklerden mahrum kalıyoruz.
İnşallah bu sorunun çözümünü bulabilen biri yardımcı olur. Desteklerinizi bekliyorum
Sorun renkler ise o zaman kamera ile ilgili değil mi? Dediğiniz gibi HDR özelliği parlaklık ve kontrastı etkiliyor. Benim bahsettiğim şeyle ilgili olmayabilir.
Cihazımda HDR bir fotoğraf görüntülediğim de Mi galeri, Google Fotoğraflar, Lightroom da eşit bir (HDR) görünüm var. Ancak HDR özelliği olmayan bir galeri uygulamasında ise fotoğraf daha soluk görünüyor. Yada fotoğrafı ekran özellikleri düşük başka bir cihaza gönderirsem yine daha soluk bir (SDR) görüntü göstermekte. Ayrıca Mi Galeri uygulamasında HDR özelliğini kapatırsam o da soluk (SDR) göstermeye başlıyor.
HDR olmayan sıradan bir fotoğraf ise 4 uygulamada da eşit görünüyor.
HyperOS A14
Galeri 3.6.2.5