Yardım fuxi android 14 root atma problemi

serdar.yakupoglu

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
note2
Konular
3
arkadaşlar yeni çıkan çin android 14 romunu yükledim şimdilik bu romda twrp çalışmadığı için twrp olmadan root yükleme yöntemi olan boot.img dosyasını patchleyip denedim fakat magiskde bulunmuyor yazısı çıkıyor yani rootlanmıyor sizlerden bunu yapabilen varmı acaba

asimetric

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
er
Cihazım
mix 2
Konular
1
arkadaşlar yeni çıkan çin android 14 romunu yükledim şimdilik bu romda twrp çalışmadığı için twrp olmadan root yükleme yöntemi olan boot.img dosyasını patchleyip denedim fakat magiskde bulunmuyor yazısı çıkıyor yani rootlanmıyor sizlerden bunu yapabilen varmı acaba
çözüm üretebildiniz mi?

planter02

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
planter
Cihazım
XİAOMİ Mİ 11 Lİ
Konular
4
Kernelsu dosyası ile deneyin

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
Xiaomi 14 ULTRA
Meslek
System Support
Konular
37
Hocam selam. Konuyla alakalı birkaç denemem oldu. İzlediğim yolları sizlerle paylaşmak isterim.

• ve zip dosyasını indirdim.
  • Uygulama açıldıktan sonra "Doğrudan Yükle" ye tıklayıp cihazın restart olmasını bekledim.
  • Herhangi bir img dosyası vs. flashlamadım. Kendisi doğrudan root etti.

Açıldığında magisk sorunsuz kurulmakta. Tek sorun banka uygulamaları. Ne kadar zygisk vs denesem de banka uygulamaları o root' u görüyor.
Daha sonrasında şöyle bir test yapmak istedim;
  • CN romu yükledim.
  • KernelSU apk dosyasını cihazıma kurdum.
  • Tektuş twrp aracıyla twrp yi yükledim.
  • Sadece temsili gibi görünüp hiçbir işe yaramayan o twrp den ADB Sideload menüsüne girdim (sadece bu fonksiyonu için yüklüyoruz zaten.)
  • Telefonu pc' ye usb' den bağladım.
  • " adb sideload kerneldosyasi.zip " komutu ile cihaza yüklemeyi başardım.

Cihaz 1 kere açıldı. Birkaç saat kullandım, root sorunsuz geldi ve akabinde cihaz birden bootloop oldu. TWRP de silindi. Tek çare Fastboot ile HYBRID bir rom atmak oldu. Bu nedenle KernelSU yöntemi şuan biraz sakıncalı. Bahsettiğim şekilde magisk ile yapabilirsiniz. Takıldığınız bir yer olursa TW ile ücretsiz şekilde destek verebilirim.

Durum güncellemesi (09.11.2023) : 14.0.5.0 A14 CN sürümünde skk's 8.0 twrp yükleyip yukarıdaki işlemi tekrarladığımda bootloop sorunu olmadan kernelsu ile cihazı rootladım.
asimetric hocama duyrulur :)

Son düzenleme:

asimetric

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
er
Cihazım
mix 2
Konular
1
Hocam selam. Konuyla alakalı birkaç denemem oldu. İzlediğim yolları sizlerle paylaşmak isterim.

• ve zip dosyasını indirdim.
  • Uygulama açıldıktan sonra "Doğrudan Yükle" ye tıklayıp cihazın restart olmasını bekledim.
  • Herhangi bir img dosyası vs. flashlamadım. Kendisi doğrudan root etti.

Açıldığında magisk sorunsuz kurulmakta. Tek sorun banka uygulamaları. Ne kadar zygisk vs denesem de banka uygulamaları o root' u görüyor.
Daha sonrasında şöyle bir test yapmak istedim;
  • CN romu yükledim.
  • KernelSU apk dosyasını cihazıma kurdum.
  • Tektuş twrp aracıyla twrp yi yükledim.
  • Sadece temsili gibi görünüp hiçbir işe yaramayan o twrp den ADB Sideload menüsüne girdim (sadece bu fonksiyonu için yüklüyoruz zaten.)
  • Telefonu pc' ye usb' den bağladım.
  • " adb sideload kerneldosyasi.zip " komutu ile cihaza yüklemeyi başardım.

Cihaz 1 kere açıldı. Birkaç saat kullandım, root sorunsuz geldi ve akabinde cihaz birden bootloop oldu. TWRP de silindi. Tek çare Fastboot ile HYBRID bir rom atmak oldu. Bu nedenle KernelSU yöntemi şuan biraz sakıncalı. Bahsettiğim şekilde magisk ile yapabilirsiniz. Takıldığınız bir yer olursa TW ile ücretsiz şekilde destek verebilirim.

Durum güncellemesi (09.11.2023) : 14.0.5.0 A14 CN sürümünde skk's 8.0 twrp yükleyip yukarıdaki işlemi tekrarladığımda bootloop sorunu olmadan kernelsu ile cihazı rootladım.
asimetric hocama duyrulur :)
hocam hyperos için de aynı performansı bekliyorum :))) şuan eu romdayım. stable sürümdeydim epey buglar oluştu weekly rom'a geçtim fakat yine içime sinmedi. global 14'e mi geçsem hyperos'u mu beklesem emin olamadım. çaban için teşekkürler

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
Xiaomi 14 ULTRA
Meslek
System Support
Konular
37
Arkadaşlar selam. An itibariyle yukarıda verdiğim yöntem ile HyperOS beta(A14) sürümüne de kernelSU ile root erişimi sağladım. Bu sayede boot patch/magisk derdinden kurtuldum. Banka uygulamalarında falan hiçbir sorun yaşanmamakta.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-11-15-07-17-48-491_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2023-11-15-07-17-48-491_com.android.settings.jpg
    146,3 KB · Görüntüleme: 28
  • Screenshot_2023-11-15-07-17-53-384_me.weishu.kernelsu.jpg
    Screenshot_2023-11-15-07-17-53-384_me.weishu.kernelsu.jpg
    319 KB · Görüntüleme: 28

wildwachsend

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dervişoğlu
Cihazım
Xiaomi MI A1
Konular
12
Arkadaşlar selam. An itibariyle yukarıda verdiğim yöntem ile HyperOS beta(A14) sürümüne de kernelSU ile root erişimi sağladım. Bu sayede boot patch/magisk derdinden kurtuldum. Banka uygulamalarında falan hiçbir sorun yaşanmamakta.
Hocam selamlar. dirençli cihazım var bl açık.Bunu yüklesem imei gitme problemi vs olurmu acaba ?

musaerencnr

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Musa Eren
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
19
Hocam selam. Benim de cihazım dirençli. BL açık. Hiçbir problem yaşamadım
Merhaba farklı bir sorum olacak Xiaomi 13 cihazim direnç kayıtlı ve NFC kullanıyorum fakat hangi banka kartını telefonun arkasına tutsam NFC algılandı diyip okuyor ve uygulamayı aç diyor.Fakat açılan uygulama her seferinde aynı oluyor sadece Yapikredi mobil uygulamasını aciyor.Hicbir şey anlamadım açıkçası NFC okuyor temelde fakat yanlış okuyor gibi.Gecenlerde banka kimlik doğrulamasinda da NFC okut dedi okuttum ve sorun olmadı bir yandan da.Nfcyi nasıl test edebilirim ya?
Ayrıca direnç kaydından dolayı bataryam az gidiyor olabilir mi ? Onun dışında bir problemim yok,şebeke çekiminde vs hiç sorun yok fakat bataryada da sorun yaşıyorum.Bu sebeple teli ilk aldığım MIUI 14.0.4 e döndüm fakat yine de 120hz kullanımda blueetooth açık,yarı parlaklıkta forumda 5 dk dolaşsam yüzde 1 şarjım gidiyor.Bu sebeple tekrardan direnç kaydı yaptırasim.var ya...Düzgün direnç yapıp NFC ve batarya düzelsin diye.
Tavsiyeleriniz nelerdir arkadaşlar ?

Üst Alt