Sohbet Fuchsia OS

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Katılım
21 Ekim 2014
Konular
28
Mesajlar
1.833
Çözümler
1
Tepkime puanı
937
Puanları
128
Windows durumu farklı her ne kadar windows 10 diye geçsede hala yılların windows nt çekirdeğini kullanıyor ve bu çekirdeğe ekleme yapıyor sadece microsoft.
google ise androidle alakası olmayan bi sistem üzerinden yürürse marketteki uygulamalar nolucak root rom ve apk yükleme işleri tarih mi olucak bilmiyoruz bekleyip görücez nasıl bişey çıkarıcaklar ortaya fakat ortalığı toplamaları gerek cidden android çöplüğe döndü bi sürü marka model ve bi sürü işlemci kamera donanımı üstüne androidin üstüne çakılmış arayüzler.
Paylaştığım haberın 4. Maddesınde dıyor ama o sonrası ıcın geçerli gıbı. Yinede bi süreliğine eskı uygulamaları yuklememızı sağlayacak şekilde gelıstırırler benım tahminim.
 

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konum
Fransa
Katılım
29 Temmuz 2019
Konular
103
Mesajlar
2.913
Çözümler
16
Tepkime puanı
2.993
Puanları
188
Olay sadece isim değiştirme olayı değil, bambaşka bir sistem var ortada. Çekirdeğinden, en ucuna kadar.

Android'in düzensizliğinin Java ile alakası yok, hatta Java şuana kadar ki en harika dillerden birisidir ve Android bu gün bu noktadaysa Java'nın etkisi bunda çoktur. Kaldıki java dili android'in sadece bir bölümünde kullanılan bir dildir. Bundan daha üst işlemleri yapan bir kaç dil daha mevcuttur ve C gibi dillerde hali hazırda android de kullanılmaktadır. Bu da çok normaldir Çünkü C gibi diller ana dillerdendir yani diğer alt dillerle karıştırılmaması gerekir. Bu gün C ve türevi yasa benzeri diller Telenfon, bilgisayar, televizyon, kumanda, fabrika makineleri, cns makineler gibi daha bir çok alanda temeli oluşturan dillerdir.

Android aslında kullanım şekli nedeniyle bu kadar düzensizdir. Yüzlerce/binlerce farklı cihaza, donanıma, özelliğe uyum sağlamak zorunda olduğu için bukadar düzensiz. Her telefon üreticisi kendine göre elden geçiriyor kurcalıyor, değiştiriyor vs. Yani herkez kendine göre bir parmak sokuyor işin içine.

IOS ile karşılaştırılması pek doğru olmaz, çünkü IOS sınırlı sayıda cihaz için tasarlanan/geliştirilen bir sistem yani daha küçük ve daha kolay kontrol edilebilir bir yapı. Bu yönden Android ile bambaşka kulvarlarda bana göre.

Yani sorun kullanılan dillerde değil kullanım şeklindendir. Kaldıki IOS ve Android aynı temele dayanan işletim sistemleridir.


Uyumluluk konusunda ise geriye dönük destek amaçlı bir aradil kullanılır diye düşünüyorum java gibi vs. Böylece uygulamalar sistemler aradı daha kolay geliştirilebilir. Büyük desteğe sahip uygulamalar için çok sorun olmayacaktır ancak kendi halinde küçük geliştiricileri etkileyebilir bu durum.

Hem herşey bir yana, Google şimdiye kadar hiç bu işletim sisteminin Android'in yerini alacağını söylemedi, Google her zaman yeni şeyler deneyen, yöntemler arayan bir şirket. Her sene onlarca proje başlatıp, onlarcasını kapatıp iptal edebiliyor. Yani ne yapacağı hiç belli olmaz.

Web yöneticiliği yaptığım zamanlarda çevreme hep derdim, hiç bir zaman Google'a bel bağlayıp ileriye dönük planları onun üzerine kurmayın. Çünkü daha öncede çok gördük, bu gün zorlaya zorlaya yaptırdığı bir işi yarın "tamam bu işi bitirdik artık yapmanız gerekmiyor" diyebilen bir firma. Bu durumda sadece bir teknoloji firması değil aynı zamanda binlerce yatırımcının, yatırımlarını yükseltmesi/ değer katması gereken bir yatırım firması olmasından kaynaklanıyor. Eğer bir işte kar yoksa Google en kısa ve kestirme şekilde o işi sap gibi ortada bırakır.
 
Üst Alt