Yardım FPS Sorunu

YasinBayram

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
YASİN
Cihazım
Mi 10T 8/128
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global 12.5.4
Telefon Modeli
Mi10T
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar. Mi 10 T cihazda PubgMobile Oynarken 90 fps den bir süre sonra 60 fps e düşüyor bazı Geçici çözümler buldum ama Tam anlamıyla kalıcı bir çözüm bulamadm . Isınınca oluyor diyolar ama canavar gibi telefon . Devre dışı bırakma gibi bir ihtimalimiz varmı ? Yardımlarınızı Bekliyorum teşekkürler 🙏🏻

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Merhabalar. Mi 10 T cihazda PubgMobile Oynarken 90 fps den bir süre sonra 60 fps e düşüyor bazı Geçici çözümler buldum ama Tam anlamıyla kalıcı bir çözüm bulamadm . Isınınca oluyor diyolar ama canavar gibi telefon . Devre dışı bırakma gibi bir ihtimalimiz varmı ? Yardımlarınızı Bekliyorum teşekkürler
1-) Ayarlar>uygulamalar>uygulamari yönet>pil ve performans> tüm verileri temizle.
2-) Ayarlar>uygulamalar>uygulamari yönet> Pubg>Pil Tasarufu> Kısıtlama Yok.
3-) Ayarlardan Cihazın ekran hz değerini yükseltin, ve oyuna girin 90 olur. deneyin hocam

Oyla:

YasinBayram

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
YASİN
Cihazım
Mi 10T 8/128
Konular
7
1-) Ayarlar>uygulamalar>uygulamari yönet>pil ve performans> tüm verileri temizle.
2-) Ayarlar>uygulamalar>uygulamari yönet> Pubg>Pil Tasarufu> Kısıtlama Yok.
3-) Ayarlardan Cihazın ekran hz değerini yükseltin, ve oyuna girin 90 olur. deneyin hocam
Sorun 90dan tekrar düşüyor 1 2 el oynayınca. Bu işe yaramıyor yani

Oyla:

Urator

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf aslan
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
9
hocam oyun düşürüyorsa pubg grafik ayarlarından grafikleri otomatik ayarla seçneğini kapalı hale getirin sorun çözülür.

Oyla:

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60
Merhabalar. Mi 10 T cihazda PubgMobile Oynarken 90 fps den bir süre sonra 60 fps e düşüyor bazı Geçici çözümler buldum ama Tam anlamıyla kalıcı bir çözüm bulamadm . Isınınca oluyor diyolar ama canavar gibi telefon . Devre dışı bırakma gibi bir ihtimalimiz varmı ? Yardımlarınızı Bekliyorum teşekkürler 🙏🏻
game turbodan oyunu çıkarın veya game turboyu kapatın hocam

Oyla:

jitterprosu

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
.
Cihazım
Oneplus 8 pro
Konular
60
Basit ayarlar bunlar denedik hepsini . Daha detaylı bilgi verecek olan ?
peki hocam o zaman benim sorunumu çözen yönteme geçeyim öncelikle bunu kendi deneyimime dayanarak söylüyorum ki çok fazla rom işleriyle ilgilenirim ve şunu çok net söyleyebilirim : Kurduğun rom eğer fastboot rom ise o rom arayüzde daha akıcı ama oyunlarda kötü oluyor . Aynı romun twrp versiyonunu kurunca ise sistem daha yavaş oluyor ama oyunlarda akıyor
Şimdi benim mi 9 cihazımda çözemediğim bir oyun problemi vardı sürekli donmalar oluyor veya kasılma çok oluyordu . twrp ile rom kurunca oyunlar güzel ama bu sefer sistem de donmalar daha çok oluyordu . ve 1-2 ay önce bu sorunu çözdüm
yapmanız gereken ilk şey belirlerdiğiniz romun fastboot versiyonunu kurmak sonra aynı romun zip versyonun indirip dosya içindeki boot.img ve dtbo.img dosyalarını almak ondan sonra alınan bu dosyaları minmal adb and fastboot klasörüne atmak sonra telefonu fastboot moduna almak ve sırasıyla
fastboot erase boot
fastboot erase dtbo
fastboot flash boot boot.img
fastboot flash dtbo dtbo.img
fastboot erase cache
komutlarını girmektir ondan sonra hem sistem akıcılığının hem de oyunun tadını çıkarabilirsiniz ama eğer fastboot rom atamam derseniz o kısmı atlayıp aynı adımları yapabilirsiniz
umarım sorununuz çözülür benimki böle çözüldü

Oyla:

Urator

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf aslan
Cihazım
Mi 9t pro
Konular
9
Sorun 90dan tekrar düşüyor 1 2 el oynayınca. Bu işe yaramıyor yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Basit ayarlar bunlar denedik hepsini . Daha detaylı bilgi verecek olan ?

Zaten oyun düşürüyorsa diye cümleme başladım hocam demek ki cihazınız biraz fazla ısınıyor. Cihazınızı rootlayıp Xda forumundan thermal unlocker diye bir magisk modülünü flashlayıp bir kernel yönetisi yardımıyla termal modunu değiştirin sınırsız yapın kesin çözüm bu. Bu çözümde cihazınız ısınsa da frekans düşürmeyecek bu yüzden çok ısınmamasına dikkat edin.

Oyla:

Murat5117

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Xperia z2
Konular
11
Güncel romlarda FPS düşüşü oluyor ben eski sürüm rom yükleyerek çözdüm şuan sıkıntısız kullanıyorum ısınsa dahi düşmüyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-11-30-13-11-58-767_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2021-11-30-13-11-58-767_com.android.settings.jpg
    259,5 KB · Görüntüleme: 4
Oyla:

YasinBayram

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
YASİN
Cihazım
Mi 10T 8/128
Konular
7
Verdiğiniz bilgiler için teşşekkür ederim . Yöntemleri yapmaya çalışacam pek anlamam. Twrp rom felan ama çok teşekkürler

Oyla:
Üst Alt