Uygulama Fotoğraf düzenleme Sanatı: Lightroom

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Lightroom nedir ne işe yarar

Lightroom harika görüntüler yakalayıp güçlü ön ayar filtreleriyle onları tek dokunuşla düzenlemenizi sağlayan, ücretsiz ve kullanımı son derece kolay bir fotoğraf ve video düzenleyici kamera uygulamasıdır. Çok sayıda ortak işlevsel özelliğe sahip dijital fotoğraf düzenleme proğramı olmakla birlikte, farklı ihtiyaçları karşılamak ve farkliı hedeflere ulaşmak için tasarlanmıştır. Lightroom, cihazlarınızda depolanan binlerce fotoğrafı yönetmek ve işlemek için en iyi araçtır.

Lightroom ile neler yapılabilir

Lightroom fotoğraf düzenleme ve organizasyonu için kullanılan güçlü bir yazılımdır.Profesyonel fotoğrafçılar ve hobi fotoğrafçıları arasında yaygın olarak kullanılan bu proğram, fotoğraflarınızı düzenlemenize geliştirmenize ve organize etmenize imkan tanır.

Özellikleri

1-Kütüphane-resim koleksiyonu incelemesi ve organizasyonu.
2-Geliştirme-Raw ve Jpeg dosyalarını düzenleme.
3-Slayt gösteriş Araçlar ve dışarı kaydetme özelliğ
4-Yazma-Düzenleme seçenekleri ve tercihleri
5-Web- Otomatik galeri oluşturma ve yükleme

1-Daha iyi düzenlemeler için öneriler alın.
Lightroom'daki yeni Hızlı Eylemler özelliğiyle fotoğraflarınızın her zamankinden daha iyi görünmesini sağlayın. İstediğiniz görünümü elde etmek için fotoğrafınıza özel öneriler alın. Şimdi web ve mobil için Lightroom'da.

2-Tek dokunuşla dilediğiniz öğeleri kaldırın.
Üretken Kaldırma özelliği sayesinde fotoğraflarınızdaki her şeyi hızlıca ve hiç olmadığı kadar kolay şekilde temizleyebilirsiniz.

3-Özel bir bulanıklık efekti oluşturun.
Yapay zeka ile desteklenen Lens Bulanıklığı ile her fotoğrafta anında çarpıcı bir portre efekti oluşturun. Öznenize kolayca odaklanmak ve diğer her şeyi bulanıklaştırmak için tek dokunuşta yeni hazır ayarları kullanın.

4-Hazır ayarları tek adımda uygulayın.
Uyarlamalı Hazır Ayarlar, yapay zekayı kullanarak görüntünüz için en iyi filtreyi hızlıca arayıp bulur. Mükemmel görünüm için portre, gökyüzü ve özne hazır ayarları arasından seçim yapın.

5-Öğeleri otomatik olarak seçin.
Tek bir tıklatmayla kişileri, hayvanları ve hatta gökyüzünü seçin. Seçili alanları düzenlemek çok kolaydır. Böylece tam olarak istediğiniz fotoğrafı oluşturabilirsiniz.

6-Fotoğrafları kolayca düzenleyin.
Görüntüleri Lightroom'dan paylaşabileceğiniz albümler ve klasörler halinde gruplayın ve arkadaşlarınızı kendi düzenlemelerini yapmaya davet edin.

Lightroom ile düzenlenmiş fotoğraf karşılaştırma örnekleri...

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kendi düzenlediğim fotoğraf örnekleri...Üsttekiler düzenleme olmadan bas çek, alttakiler Lightroom düzenleme

Lightroom ücretsiz bir mobil fotoğraf düzenleme proğramıdır ve normal bir kullanıcının ihtiyacını karşılayabilecek bütün özelliklere sahiptir. Fakat bulut depolama da dahil olmak üzere profesyonel anlamda bütün özelliklerini kullanmak isteyenler ayda 13.99, yıllık ise yüzde 16 indirimle 139.99 TL ye Premium versiyonunu satın alabilirler.

Ücretsiz sürümünü Play Store üzerinden indirebilirsiniz...

Son düzenleme:

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Sırf bu program için kalemli tablet kullanıyorum ve raw formatında çektiğim fotoğrafları düzenliyorum. Telefon daha iyi çeksin diye extradan para ödeyeceğime ucuz telefon alıp fiyat farkına tablet alarak çektiği fotoğrafları lightroomda düzenleyenlerdenim ben :) En azından tabletim olmuş oluyor aynı paraya.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
293
Sevgili Koçara hocam, öncelikle bilgilendirme ve paylaşımınız için teşekkür ederim.

Xiaomi nin fotoğraf kalitesini beğenmeyenlerin bu konuya dair aşırı ilgileri gözlerimin yaşarmasına neden oldu, ne kadar da çok etkileşim ve hayır duaları aldınız , kim bilebilir ki.

Olsaydı ve de Direnç işlemli cihazınızda sorunsuz güncelleme yaptım diyebilseydiniz bu kadar rağbet görmezdi inanın ki....iyiki varsınız hocam, tekrardan teşekkürler

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O dediğiniz konuların benim nazarımda itibarı olmadığı için sıkıntı etmiyorum Skorpi hocam.
Ne demiş Che Guevara... Sen daima doğruları söyle, takdir eden olmasa bile vicdanına hesap vermekten kurtulursun.

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
535
Paylaşım için teşekkürler hocam, benim de sıklıkla kullandığım bir programdır. Bende ufak bir katkı sağlamak isterim konuya, 300 tane hazır ayar var elimde. Zip içindeki klasörü telefona atın, bir resim açın ve alt kısımdan hazır ayarlara tıklayın, üstteki 3 noktaya tıklayın, hazır ayarları içe aktarın diyerek klasörü gösterin ve keyifle kullanın.

Ekli dosyalar

• 300+ FREE DOWNLOAD PRESETS BY ALFAZ EDITING.zip
    539,8 KB · Görüntüleme: 20

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Ben şahsen herkesin kendi zevkine göre düzenleme yapması taraftarıyım M.OZKN hocam. Lakin yine de farklı bir göz, farklı bir bakış açısını değerlendirip deneyimlemek isterim. Eminim tecrübelerinizden istifade etmek isteyenler olacaktır. Yani öyle umuyorum.
Katkınız için teşekkürler.

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
293
Hocam, Xiaomi her yeni model tanıtımında Kamera özelliklerinden bahseder, ne kadar muhteşem çekimler yapılacağına dair, gerçekten de bu tür programlara ihtiyaç varmı resim güzelleştirmek için, var ise, durum o zaman oldukça vahim desenize... Kamera için alınan tüm cihazlar bu durumda çöp mü

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Koçara

Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Neden çöp olsun Skorpi hocam? İnsanlar bahsettiğiniz o lansmanlarda servis edilen fotoğrafların ne şartlarda çekildiğini bilmeden tanıtılan cihazları satın alıyor ve her gördüğünü çekerek aynı kaliteyi yakalayabileceğini zannediyor. Sonra ortaya çıkan sonucu görünce de " ya bu Xiaomi çok kötü, cihazım çamur gibi çekiyor " diye veryansın ediyor. Hayır çamur gibi çekmiyor sen fotoğraf çekmeyi bilmiyorsun.
Çünkü güzel bir kare yakalamak için biraz olsun fotoğrafçılık bilgisi gerekir. Odak noktası nedir, mükemmel bir açı nasıl sağlanır iyi bir ışık nasıl yakalanır, derinlik ve perspektif nasıl oluşturulur... Yoksa gördüğümüz her çiçek böceğin resmini çektiğimizde ortaya muhteşem fotoğraflar çıkmıyor.
Daha çok profesyonel işlerde kullanılan lightroom biraz da bu kusurları kapatmak ve düzenlemek için kullanıcılara iyi bir fırsat sunan güzel bir uygulama aslında.
Ne var ki fotoğraf çekmeyi sadece bas çek kamera kullanmak zanneden birinin lightroom uygulamasını da amacına uygun kullanabileceğini zannetmek hayalcilik olur.
Onun eline ister DxOmark' ın en tepesindeki Huawei pura 70 ultrayı verin isterse DLSR' nin alâmet -i farikası Canon EOS R10' u, netice asla değişmez.
Çünkü fotoğraf çekmeyi bilmiyordur.

Son düzenleme:
Üst Alt