Yardım Fotoğraf çekiminden anlayan dostlar?

kavramsal

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
kavramsal
Cihazım
xiaomi mi 6
Konular
23
Mi6'nın dış mekanda iyi ışıkta çekimleri harika malumunuz. Fakat iç mekanda az ışıkta inanılmaz kötü olan çekimlere manuel bir ayarla çözüm bulabilen var mı acaba?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Manuel modda ayarlar ile daha iyi fotoğraflar çekmeniz mümkün tabi. Mesela nois azaltmak için iso'yu düşürüp uzun pozlama ile iyi bir fotoğraf çekmek mümkün ama bunu da de avantajı çekim esnasında telefonu oynatmamaniz lazım. Bu en çok şikayet edilen konu olan nois konusuna bir çözüm olabilir.

Oyla:

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Sabit nesneleri ve ya mekanı çekiyorsanız. Manuel modda çok iyi işler çıkıyor. Tabi tripot lazım.
Anlık fotoğraflara çok fazla bi şey olmuyor. diyafram aralığı f/2 sanırsam mi 6 nın . f/1.8 olsa çok daha iyi iş çıkarırdı.
Xiaominin bence tek kusuruda kamerası. Tabi kusurda sayılmaz bu. Fiyata göre çok çok iyiler. Üst düzey fotoğrafçılara göre değil sadece. Benim gibi normal kullananlara çok bile kalitesi :)

Oyla:

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Sabit nesneleri ve ya mekanı çekiyorsanız. Manuel modda çok iyi işler çıkıyor. Tabi tripot lazım.
Anlık fotoğraflara çok fazla bi şey olmuyor. diyafram aralığı f/2 sanırsam mi 6 nın . f/1.8 olsa çok daha iyi iş çıkarırdı.
Xiaominin bence tek kusuruda kamerası. Tabi kusurda sayılmaz bu. Fiyata göre çok çok iyiler. Üst düzey fotoğrafçılara göre değil sadece. Benim gibi normal kullananlara çok bile kalitesi :)

f/1.8 diyaframa sahip hocam ana kamera, fakat iş düşük ışık performansına gelince f/2.2 gibi çalışıyor sanki. Huawei'nin f/2.0 diyaframa sahip cihazları daha iyi iş çıkarıyor.

Noise sorununu da geçtim de, şu karanlık çekme olayı olmasaydı yine iyiydi. Gündüz çekimleri gayet tatmin edici iken, düşük ışık koşullarında tek seçenek manuel modda Pozlamayı uzatıp, iso yu aşağı çekmek.

Oyla:
Üst Alt