Forumu Xenforo Alt Yapısına Taşımalımıyız?

Seçimini yapın

• Kullanılan toplam oy
    14
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

troyous

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi4-LTE
Konular
7
Geçiş süreci uzun değilmiş hocam. Forum deneyimini arttıracaksa durmamız hata. Xenforoyu bilmesem de ben destekliyorum :)

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
troyous' Alıntı:
Geçiş süreci uzun değilmiş hocam. Forum deneyimini arttıracaksa durmamız hata. Xenforoyu bilmesem de ben destekliyorum :)

Miui 'nun Diğer Fan Sitelerine Bakaraktan Bizim Site 10 Numara 5 Yıldızlı. Ama Artık Görsel Şölen Başlasın Derim. 1 Günlük Kepenk Kapatma Geleceğe Yönelik Yatırım Bence ;) Koşulsuz Geçelim Derim..

cio13

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
2
Tabikide xenforo. vB kullananların bile çoğu geçiş yapıyor, kaldı ki biz burda myBB ile karşılaştırma yapıyoruz. durmamız hata :)

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
bende oyumu mybb den yana kullandım çünki diğer seçeneklere göre daha ehven idi

xenforo yapısal olarak gelişmiş özellikler var iken... fiyatlandırması vb kadar aşırı yüksek değil ama burda başka bir sorun daha var.. vb kadar da çok yaygın destek ve php coder desteği de yok ve eklentisi de ona göre az

SMF de var. ücretsiz ve çalışması aşırı hızlı olmasının yanı sıra TR de desteğini veren 1-2 tane kişi var ve maalesef bu kişiler yaptıkları ve yapabildiklerindne çok daha fazla kendilerini bilmiş sana kişiler. hatta modul yazdırıyorsun ücretli. adam senin istediğin değil kendine kolay şekilde yazıyor. itiraz edip adamın kendi destek forumunda konu açınca da seni forumundan banlıyor.
smf nin seo ayarlarını çok iyi bilmek gerekiyor. vb de hiçbirşey yapmasanız bile google/alexa ile uyumu çok yüksek iken smf de bunu kendiniz kontrollü yapmanız lazım

bahsettiğiniz eklenti ve özellikler kimler için çok önemli ise o kişilerde forum ve eklenti ücretlerini tahsil etmenizde fayda var.
sonuçda herkesin burda yaptığı veya yapacağı şeyler zaten belli. biri sürekli yeni konu açıp içerisinde herkese faydalı bilgiler paylaşıyor ise o kişiye (bazı forumlarda olduğu gibi) albay-er rütbesi vermeniz forumun gediklileri açısından çok önemli değil.
çok eskiden beri kullanılan rep vs gibi + değerleri okucular veriyor. birçok forumda bu pozitif yorum değeri paralı veya diğer üyeler tarafından verilerek de elde edilebiliyor.
bu tür mod lar smf de de mevcut. ki birçoğu da ücretsiz. avatar altında detaylı kişisel bilgi ve rütbeler de olan eklentiler varki... bu forumun ana amacı oyun forumları veya ücretli işlerin/hesapların -programların paylaşıldığı yerden maddi çıkar olmadığına göre...

çok fantezik takılmamakda fayda var

heleki geçmiş dönemde defalarca saldırı ile forumun silinmesi veya bütün alt dizinleri sere serpe şahsın olarak senin yazma izni vererek (bilerek yaptığın) açmış olmanı da düşünürsek...

bence script değişikliği şuan için gereksiz bir fantezi olarak değerlendiriyorum

ha...
ister değiştir ister değiştirme..
hazır olduğunda haber ver de exploiter arkadaşlarım foruma bir el ense çeksinler :)
smf nin üstünlükleri de... çok fazla ücretsiz eklentisi var ve bu eklentiler kendi sitesinde yayınlandığı için içinde trojan vs gibi sorunsal eklentilere pek müsade edilmiyor. ama vb de bu durum bu kadar basit değil. yazılımın ücretli ve dünyada kendini isbatlamış olması da ayrı bir olay.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.237
@TosunPasa yazdıklarını okudum sonuna kadar düşüncelerin için teşekkürler.

Benim script değiştirme isteğim şunlardan dolay.
-Mybb güvenlik açısından çok sıkıntılı bunu daha önce gördük sende bahsetmişsin zaten.
-Eklenti olarak inan bana mybb yapısı Xenforo yada Vb nin yarısı yapamaz. Xenforonun bir çok eklentisi ücretli ama zaten bize bir çok kısmı lazım değil.
-Seo olarak mybb artık yeter dedirtti. Daha bir iki gün önce bakımdaydık farkında isen bunun sebebi seo ayarları uzun süredir sıkıntılı idi hepsini en baştan düzenlemek zorunda kaldım ve düzeltene kadar bir sürü sorun çıkardı.
-Üye panelleri çok zayıf kalıyor insanların daha çok bilgilerini ekleyebilecekleri profiller manesef ki mybb de yok yada var ama çok kötü.
-Mybb de kod düzenlemek başa bela çünkü bir yerin üzerinden oynasam diğer taraftan patlak veriyor orada bir hata oluşuyor. Onu düzeltiyorsun başka bir yer kayıyor. 
-Xenforo neden diyorum dersen seo olarak xenforo kurmak bile yetiyor açıkçası seo ile uğraşmamak en güzel yanı olacak.  Arayüz yani temaları çok kaliteli ve arayüz olarak farklı sayfa desteklerinin bulunması cabası oluyor.
-Xenforonun php html düzenleme sayfaları çok basit ve çok gelişmiş bu yüzden istenilen düzenlemeleri yapmak daha kolay. Türkiye desteği çok fazla yok ama yurt dışında ki forumlarda bir adım önde xenforo

Ben kendim çok pro bir web işletimcisi değilim şimdiye kadar tüm bilgi birikimim kendime ait hepsini okuyarak kurcalayarak elde ettim tabi ki bilmediğim eksik olduğum kısımlar var. Tüm herşeye rağmen bu forumu idare etmek için elimden geleni yapıyorum. Umuyorum ki daha güzel yerlere de gelecek forumumuz.

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
dostum
forum ve senin hakkında şüphemiz zaten yok
herşey ortada
ama burası zaten gönüllülerden bir araya gelen bir forum
sen lahsın olarak birde xenforo nun maliyetini üstlenirsen bu hoby biraz moby olacak
benim için sorun değil
ister smf ister mybb ister xen olsun

ama hangi scritp geçişi olursa olsun
sende biliyorsun ki db yapısı ve şifreleme teknoloji farkından ilk kayıp olan user şifreleri oluyor
bazı forum geçişlerinde forum id leri de gidebiliyor ama sonuçda db oldukça büyük değil ama yinede bir emek var
sizin açınızdan

forumun gidiş gelişlerini senden daha önce görebiliyorum
çünki ben gece kuşuyum. dolayısı ile gidip gelen forumları görüyom sürekli

ama smf yi de düşün derim

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Çok detaylı olmamakla birlikte özelleştirme konusundan dolayı ve estetik görünüşünden dolayı Xenforo dedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt