Sohbet Forumdaki 'Nick Name'inizin Anlamı/Açıklaması

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Evet arkadaşlar, forumumuza bir sürü yeni arkadaşlar katıldı geçen sene Ağustosdan bu yana....
Alalım Nick namelerinizin anlamlarını

Gesendet von meinem Mi Max 3 mit Tapatalk
Üstadım konuyu tazelemeniz iyi olmuş. Bildiğiniz üzre ben de sizin gibi akrebim. Nickimin manasına gelince, uzun yıllardır kullandığım bir lakaptır Koçara ...İlk verilişi koçari dir ve Kars yöresine ait bir oyundur biliyorsunuz. Oynamayı sevdiğim için Karslı bir asker arkadaşım tarafından bana verilmiştir. Daha sonra bu zamanla koçara ya dönüştü ve öyle kaldı.
Manasını hiç merak etmemiştim ama şimdi siz konuyu açınca merak edip baktım. TDK sözlüğünde koçara, " ince dallardan örülmüş tahıl ambarı." olarak geçiyor.
Enteresan değil mi? 8=):?:P

Trissandom

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Pocophone F1
Konular
61
Zamanında küçük çaplı bir roman deneyimim olmuştu, fantezi yazarlığında yağmur tanrısı olarak Satherion isimli bir karakter layık bulmuştum, zaten dünyamız için bir anlamı yoktu ve kimse de kullanmamıştı, sonra bazı mecralardan görmüş olmalılar ki satherion diye başka insanlar türemeye başladı, nickname hoşuna gidip kendi kullanan birileri olabilir, oyunlarda v.s. her neyse daha sonra Sathrain yaptım ve ingilizce ile karıştırdım bunun başına da aynı senaryo geldi, sırada unutmamak için XSath yaptım, bu artık karakter adı olmaktan çıktı ama yad edebiliyorum en azından Satherion'umu.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Yıllar yıllar önce forumlardan birine alelacele kayıt olurken klavyede rastgele basmam sonucu kendiliğinden oluşan bı nick haha-- anlamını bilmiyorum yok sanıyordum ama konuyu görünce baktım Arnavutça kapamak demekmiş ilginç haha--drunk~~

Üst Alt