Sohbet Forumda neden despotizm var.

Şems Kara

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Öztürk
Cihazım
Mi mix 2
Yaş
25
Konum
İstanbul
Katılım
18 Ağustos 2018
Konular
1
Mesajlar
3
Tepkime puanı
5
Puanları
3
Yeni bir üyeniz olarak bu gün açılan bir konu hakkında kullanıcıların yaptığı yorumlar neticesinde konunun "Uslub dışına" çıkılmış olması gerekçesiyle yorumlara kapatılmış olduğunu biraz önce foruma girince gördüm.
ve üzüldüm neden insanların forumda özgür iradeleriyle fikir ve düşüncelerini açıklamalarına musade etmiyorsunuz MİUİ'yi yağlamaya ballamaya mecburmuyuz
evet mutlaka ki forumların kendine has kuralları vardır bunlara saygı duyuyorum.
ama "kin ve nefrete yönlendirmeyen,cinsellik,argo kelime,şiddet ve küfür içerikli" olmadığı sürece insanların fikirlerini açıklamalarına neden musade edilmiyor.
X bir telefonun veya telefonların şu kadar yıl çalışarak bozulmadığına dair gelen mesajlar mı sizi rahatsız ettiki konuyu yorum dışı bıraktınız
Siz Yönetici ADMİN kadrosu olarak öncelikle İnsanların duygularıyla oynayan dalga geçen saygısızlık sınırlarını zorlayan ifadeler içeren bir alt düzeydeki yöneticiniz MESELA "
Mertal
ve Usta üyeniz. Forcesser Arkadaşlara adabı muaşeret konusunda daha itinalı davranmaları hakkında ikaz ve uyarıda bulundunuz mu acaba.?
Forumların amacı nedir. Acaba?
Şahsen ben 4000 kusur PC, MOBİLE, TEKNOLOJİ, vs vs Forum ve sitelerin yaklaşık 18 yıldır üyesi ve takipçisi biri olarak bunları söylüyorum.
insanların sadece MİUİ'yi methetmesini ve bunun dışında 3 maymunu oynamasınımı istiyorsunuz.
yanlış anlamayın bende MİUİ hayranı biriyim hayatımın son 8 yılını çevremdekilere MİUİ'yi sevdirmek ve tanıtmak amacıyla reklamını yapmış ve bir çok kişinin MİUİ telefonlardan almalarını sağlamış biri olarak söylüyorum. Ailemden 3 kişiye Miui telefon aldırdım.
Umarım bu mesajımdan sonra beni BANLAMAZSINIZ.
 

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konum
Ankara
Katılım
1 Mayıs 2014
Konular
426
Mesajlar
15.469
Çözümler
55
Tepkime puanı
23.902
Puanları
438
Zannediyorum konuyu kapatan kişi olarak sorunuzu benim cevaplamam gerekli :)

Öncelikle konu linkini ekleyelim ki sizin konunuzu okuyan arkadaşlarımız da konuya hakim olabilsinler : Sohbet - Birdaha Xiaomi Markasından En Ufak Bir Şey ALMAYACAĞIM!!!

İkinci olarak aynı arkadaşımızın bugün açmış olduğu bu konu linkini de eklemek istiyorum. Zannediyorum bu konuyu okumadınız : Sohbet - Dünkü olay hakkında

Arkadaşımızın profiline bakarsanız 14 yaşında olduğunu göreceksiniz. Son derece genç, hevesli ve kendini geliştirmeye açık bir arkadaşımız. Konusunun kapatılma nedeni bir değil iki. Öncelikle bu genç arkadaşımızın hevesinin kırılmasını ve anlık olarak verdiği tepkinin sonuçlarının kırıcı hale gelmesini istemedim. Bu nedenle gece saat 3'te açılan konuyu gördüğüme (ertesi gün öğleden sonra) yorumlara kapattım.

İkinci olarak da konuyu dikkatlice okursanız üyelerimiz arasındaki tartışmanın hakarete varmaya başladığını göreceksiniz. Her hangi bir yaptırım uygulamamak için konuyu cevaplara kapatmak en uygunuydu.

Yani konunun kapatılmasının ilk mesajın içeriği ile hiç bir ilgisi yok. Mesaja verilen cevaplar nedeniyle kapatıldı ki verdiğim ikinci linkte arkadaşımızın ne kadar kırıldığını gözlerinizle görebilirsiniz.

Eğer ki bu davranışımı despotizm olarak nitelendiriyorsanız yorumunuza saygı duymakla beraber katılmadığımı belirtmek isterim. Forum yöneticisi olarak sorumluluğumu yerine getirdiğime inanıyorum.

İkinci olarak yazdıklarınızda bir çelişki sizce de yok mu? Hem üyelere adabı muaşeret kurallarına uymadıklarında ceza vermediğim için hem de fikirlerini söyletmediğim için eleştirmişsiniz. Hangisini yaptım ya da hangisi yapmadım acaba? Her ikisi de birbirlerine taban tabana zıt eleştiriler... Sizce hangisini yapmalıyım? Yazdığınız gibi "kin ve nefrete yönlendirmeyen,cinsellik,argo kelime,şiddet ve küfür içerikli" olmayan ancak adabı muaşeret kurallarına uymayan içerik sahiplerine yaptırım uygulamalı mıyım uygulamamalı mıyım? Benim tercihim cezai yaptırımlara başvurmamak kısmına biraz daha yakın. Mümkün olduğunca özgür bir ortamda sohbet edilmesi için varız fakat sohbetlerin tartışmaya dönüşmesine de izin vermemeliyiz...
 

Iggy Azalea

.
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
RedmiNote 9 PRO
Konum
Mersin
Katılım
21 Mart 2017
Konular
28
Mesajlar
508
Çözümler
1
Tepkime puanı
259
Puanları
78
Öncelikle konu sahibinin neden bir olayı veya durumu bu kadar savunduğunu anlamadım, burası özgür bir forum, forum kurallarını, adabını yönetim şeklini az çok bilirim, reklam olacağını düşünmediğimden, daha doğrusu forumların kapanmış olmasından domain (alan adında) bir sıkıntı olmaz gibi değil mi adminim? cantara

Zamanında deepwebtr.net forumunun moderatörlüğünü yaptım, bazı sorunlardan dolayı forum kapandı, biz eski yönetim kadrosu olarak (tabi önceki forumun adminleri hariç) yeni bir platform oluşturduk, çünkü 300K+ üye sayısı bulunan bir forumun dağılmasını istemedik, darktr.net forumunu oluşturup önceki forum tarzını aynen uygulayıp yine kemik kadroyla yeni platforma geçtik, ben kurucu ortaklarından birisi ve forumun adminiydim, çeşitli sorunlar yaşadık, her yaştan üyemiz bulunuyordu, gelip sırf küfür etmek için konu açan vardı, forumda açılan konulardan dolayı iş mahkemeye kadar gidecekti, üslubu, konuşma tarzını, hoş görüyü ben zaman geçirdiğim forumlardan ve üyelerinden öğrendim.

Tüm bunlara rağmen biz troll amaçlı konu açanlara samimi olarak espirili şekilde yaklaştık, kimseyi hor görüp aşağılamadık, elimizden geldiğince saygımızı bozmamaya çalıştık, bunları yaşamış ve bilen birisi olarak, 14 yaşındaki bu genç kardeşimizin, kendinin de bizzat troll konu açtığını belirtmesiyle, bizim konuya espirili bir şekilde yaklaşmamızın ne gibi bir sakıncası oldu? Bunu bana izah eder misiniz?

Konudaki yorumların hangisinde bir küfür, bir hakaret bulunuyor, bana gösterir misiniz?

Onca yazdığınız ve savunduğunuz bu davada siz savunma yaparken saldırıyorsunuz da, yönetimi despotizm olarak nitelendiriyorsunuz, moderatörlere ve üyelere, siz kendiniz hakaret ediyorsunuz, iğneleyici konuşuyorsunuz.

Bu mudur sizin hoş görü anlayışınız, bu mudur sizin özgürlükten kastınız, sizin de başkalarını suçlamanız mı özgürlük kapsamına giriyor?

Ben bizzat 14 yaşındaki arkadaşın konusunda nükte yapmama rağmen, diğer konusunda ondan bunun için özür diledim. (Tabi kırdıysam.)

Sizin burada savunduğunuz durum/dava nedir? Amacınız nedir?
 
Son düzenleme:

Xiton

Premium Üye
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konum
Tianjin, China
Katılım
9 Temmuz 2018
Konular
44
Mesajlar
801
Tepkime puanı
422
Puanları
78
Verilecek cevap elbette ki var ama, aynı şekilde bende cantara ve Iggy Azalea hocalarımın konuşması üzerine bişey söyleme gereği duymuyorum. Teşekkürler Hocam

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Yaş
50
Konum
Aydın-Merkez
Katılım
6 Aralık 2016
Konular
10
Mesajlar
2.789
Tepkime puanı
5.081
Puanları
188
Benimkisi tahmin ama büyük oranda doğru bir tahmin... Konu sahibi arkadaş bu işlerin içinde yıllardır var olduğunu yazmış haklı olarak. Ama; belirli bir süre forum yöneticisi/moderatörü veya yetkilisi olarak bulunmuş olsa belki bu kadar rahat "despotizm var burada" çıkışını yapamazdı...

Bende yıllar yılı forumların içinde fink atan ve naçizane forum sahibi olan birisi olarak cantara nın açıkladığı gerçeklerin üzerine yazmak istemiyorum. Herkeslere keyifli forumlar...
 
Üst Alt