Soru Format sonrası veri kurtarmak mümkün mü?

bhayzc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baha
Cihazım
Discovery
Konular
2
Herkese Merhaba

Cihazım Mi 8 Lite ve son güncelleme kurulu,herhangi bir yedek yok bu cihazı hard format şeklinde resetlediğimizi farzedelim ve tekrar ediyorum elimizde herhangi bir yedek yok cloud dahil aynı şekilde whatsapp'da tanımlı numarada aktif değil yani format sonrası tekrardan whatsapp uygulamasına aynı numara ile giriş yapılması mümkün değil haliyle whatsapp klasörüde yok format attık ve android 9 sürümü yüklü az buçuk yazılım bilgime görede 9 sürümünden ancak yüzeysel veri kurtarılıyor diye biliyorum. Format atmadan öncesi cihazda root vs. yok aynı şekilde cihaz stock rom konunun özeti... Bu cihazdan whatsapp konuşmaları alınır mı? Herhangi bir yazılım sayesine kurtarmak mümkün mü?

Bahsettiğimiz konuyu profesyonel olarak düşünebiliriz israil mossad yazılımlarıda buna dahil veri kaybı olmadan bu cihazdan veri almak mümkün mü? Resimler gelir onu biliyorum ama kayıtsız olan whatsapp numarası ve silinen whatsapp klasörü var yani cihaz format sonrası whatsappa erişemeyecek çünkü numara aktif değil ayrıca numara yabancı bir numara bunuda hesaba katalım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek bilgi format sonrası geçen zaman dilimini 30 dakika sayalım yani hafızaya herhangi bir veri yazımı olmadı,sd kart mevcut değil,ek olarak sadece ''WHATSAPP YAZIŞMALARI'' için diyorum.

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Konu sahibinin özel mesaj ile isteği üzerine konu yorumlara tekrar açılmıştır

Oyla:

bhayzc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baha
Cihazım
Discovery
Konular
2
Ben açabileceklerini düşünüyorum. Silinen tüm dosyalar çeşitli programlar ile geri getirilebiliyor . Çünkü veriler ramde işlendiği zaman oradan silinmiyor . Ayrıca mossad CIA FBI gibi örgütlerin bu uçtan uca sifrelemeyi çözebilecek yazılımları üretmedigini bilemeyiz . Yapsalar bile halka söylemezler zaten . Ulusal güvenlik içeren durumlarda kullanabilirler ama bunu bilemeyiz

Whatsapp şirketine support@whatsapp üzerinden mail attım ingilizce yazmamıza gerek yokmuş onuda öğrendim şirket bu mümkün değil dedi yani hiçbir şekilde bahsi geçen şartlarda text mesajları kurtarılamaz fakat görsel içerik mümkün dedi diğer bir konu ise avukat ile görüşmem neticesinde olan durum tabi avukatın teknik ve yazılım bilgisi olduğunu sanmıyorum sadece dediği şey; Savcılık kararı olmadan telefon dinlemesi yapılsa dahi hukuksal olarak kanıt niteliği taşımaz aynı şekilde özel içerikleriniz içinde geçerlidir kişinin cep telefonu,bilgisayarı gibi özel maddi değerinden çok manevi değer taşıyan durumların depolanmasını sağlayan tüm eşyaların incelenmesi için hukuksal izin gerekir ayrıca şifreli bir dosyanın içinde ne olduğu bilinmeyen bir verinin açılması teknolojik olarak mümkün olsa bile sizinde dediğiniz gibi ''ulusal güvenlik'' politikası ihlal gerekçesi ya da iddanamesi oluşturulmalı bu konuyada normal mahkemeler değil sadece anayasa mahkemesi bakabilir dedi aynı şekilde bilir kişi raporu bizzat bu tarz durumlarda milli istihbarat servisi tarafından sağlanmalıymış.

Kısacası bilginiz olsun herhangi bir hukuksal durumda telefonunuza format atın :D

Bu kadar sorunun sebebi ise sosyal medya üzerinden yapmış olduğum mevcut hükümete karşı eleştirilerden ötürü rahatsız olan kesimin şikayet etmesinden kaynaklı benim hatam hesap sahte lakin vpn kullanmadığım için bu durumlar başıma geldi :D Telefonum ve bilgisayarımdaki ssd,hdd ne varsa alındı :D

Son düzenleme:
Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Whatsapp şirketine support@whatsapp üzerinden mail attım ingilizce yazmamıza gerek yokmuş onuda öğrendim şirket bu mümkün değil dedi yani hiçbir şekilde bahsi geçen şartlarda text mesajları kurtarılamaz fakat görsel içerik mümkün dedi diğer bir konu ise avukat ile görüşmem neticesinde olan durum tabi avukatın teknik ve yazılım bilgisi olduğunu sanmıyorum sadece dediği şey; Savcılık kararı olmadan telefon dinlemesi yapılsa dahi hukuksal olarak kanıt niteliği taşımaz aynı şekilde özel içerikleriniz içinde geçerlidir kişinin cep telefonu,bilgisayarı gibi özel maddi değerinden çok manevi değer taşıyan durumların depolanmasını sağlayan tüm eşyaların incelenmesi için hukuksal izin gerekir ayrıca şifreli bir dosyanın içinde ne olduğu bilinmeyen bir verinin açılması teknolojik olarak mümkün olsa bile sizinde dediğiniz gibi ''ulusal güvenlik'' politikası ihlal gerekçesi ya da iddanamesi oluşturulmalı bu konuyada normal mahkemeler değil sadece anayasa mahkemesi bakabilir dedi aynı şekilde bilir kişi raporu bizzat bu tarz durumlarda milli istihbarat servisi tarafından sağlanmalıymış.

Kısacası bilginiz olsun herhangi bir hukuksal durumda telefonunuza format atın :D

Bu kadar sorunun sebebi ise sosyal medya üzerinden yapmış olduğum mevcut hükümete karşı eleştirilerden ötürü rahatsız olan kesimin şikayet etmesinden kaynaklı benim hatam hesap sahte lakin vpn kullanmadığım için bu durumlar başıma geldi :D Telefonum ve bilgisayarımdaki ssd,hdd ne varsa alındı :D
Silivri soğuk hocam hem size hem bana , o yüzden biz konuyu yorumlara kapatalım en iyisi tekrardanhi~~

Oyla:
Üst Alt