Fikir ve Sorularım var

mahsunakgul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mahsun
Cihazım
s3 mini
Konular
5
Merhaba değerli kardeşlerim ve abilerim. Bende bir çoğunuz gibi xiaomi sevdalısı bi kardeşinizim 5 seneye aşkın süredir kullandığım s3mini telefonumu değiştirme zamanı geldi ve malum öğrenci olduğumuz için maddi konuda sıkıntı yaşamamak için uygun fiyatları kolluyoruz hep beraber. Şimdi bunlar doğrultusunda aklımda bazı fikirler ve bunların akabinde de bazı soru işaretleri mevcut . Gerek fikirlerimi paylaşmak gerek ise sorularıma cevap bulmak için madde madde sorarak devam edeceğim ( Bu konu veya buna yakın bir konu açılmış ise özür dilerim)

-Öncelikle herşey sıfırdan yurt dışı güvenilir bir siteden telefon sipariş ettik ve bir ihtimal gümrüğü geçti dersek yani telefon elime geçti. Peki beni bu sırada neler bekliyor ? yani telefonu açıp kullanmam için neler gerekiyor hangi aşamaları geçmem gerekiyor ( imei kayıt vs.)

-Ve arkadaşlar aklıma şöyle birşey takıldı. Yakın bi zamanda facebook gruplarında gördüğüm bir arkadaş Aliexpress sitesinden teledon almayı başarmıştı.Gerekli linkide paylaştığı için bende girip satıcıya yani mağazaya girip bir göz attım . Gerçektende oylamalar ve geri dönüşlerden anladığım kadarıyla işini iyi yapan ve gümrükle sıkıntı yaşamayan bir satıcıydı. Ama sıkıntı şu mağazada xiaomi dışında diğer marka ve modeller mevcut (meizu letv huawei vs ) Yani demek istediğim alan alıyor bi şekılde. Asıl mesele ise neden Türkiye'ye Xiaomi satılmıyor (aliexpress için konuşuyorum diğer sitelerden haberim var )

- Fikir dedğim konu ise şöyle arkadaşlar >> Aliexpressten xiaomi marka satan satıcı ve mağazalar Türkiye'ye göndermiyor dedik zaten. Peki Gönderim yerini Türkiye değil de kıbrıs olarak değiştirince sipariş verebiliyoruz.Konuya açıklık getirmek gerekirse Siparişi kıbrısa verip , kıbrısta bulununan eş dost arkadaş yadımıyla işi halledebilir miyiz ? Ve diğer sorum ise telefon kıbrısa sorunsuz bi şekiilde girebilir mi ? Yani ordaki gümrük muhabeti bizimki gibi mi işliyor ? Bu konuyu bilen yada tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

- Eğer herşeyi olumlu düşünürsek , Aliexpressten xiaomimizi kıbrısa sorunsuz bi şekilde sipariş ettirip ordan da arkadaş aracılığıyla almamız sizce mantıklı olur mu ?

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
Kıbrıs Türk Tarafi ise o iş artık olmadığını belirteyim AliExpress ve gearbest ebay gibi gönderiler Artık önce İstanbul gümrüğü ile tanışıyor Yasaklı ürün ise geri gidiyor. Son bir kaç aydır böyle ama çözüm Rum kesiminde posta kutusu alınarak aşılabiliyor tabi orda da bağlantınız olmalı.

f.oksuz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
fatih
Cihazım
LeMax2 6/128
Konular
15
aliexpress te küçük satıcılar meizu veya başka bir marka telefonu satış yaparak size xiaomi gönderiyor. bunu yapan bir iki tane türk satıcı var aliexpress te.
peki bunlar nasıl geçiriyor telefonu. telefonu ayrı paket, aksesuarları, kutuyu ayrı paket yapıyorlar. telefonun mümkün mertebe küçük pakete koyup gönderiyorlar ki takılmasın diye.
burda şunu da yapıyorlar ama. telefonun fiyatı normalde 100-105 dolar ise bunlar 120-125 dolara satıyorlar telefonu. telefonun kutu ve aksesuarlarını isterseniz ekstradan ücret alıyorlar. kutu kargo ücreti 8 dolardı en son. kutu kargo ücreti 8 dolar + aksesuar ücreti.
sahibinde satılan kutusuz çin telefonların çoğu(hepsi değil) bu kişilerden satın alınmış sade kuru telefon. aksesuar ve kutu için ekstra para istediklerinden dolayı bir çok alıcı onları almayıp, sadece telefonu alıyorlar.

mahsunakgul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mahsun
Cihazım
s3 mini
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kıbrıs Türk Tarafi ise o iş artık olmadığını belirteyim AliExpress ve gearbest ebay gibi gönderiler Artık önce İstanbul gümrüğü ile tanışıyor Yasaklı ürün ise geri gidiyor. Son bir kaç aydır böyle ama çözüm Rum kesiminde posta kutusu alınarak aşılabiliyor tabi orda da bağlantınız olmalı.

hocam nasıl yani biraz daha konuyu açarak anlatabilir misiniz ? Yani Aliexpressten verdiğimiz siparişi alıcı ülke olarak kıbrıs yapar isek nu süreç nasıl olur ve tamamlanır ?

ay203

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ay
Cihazım
mi5s
Konular
4
hocam nasıl yani biraz daha konuyu açarak anlatabilir misiniz ? Yani Aliexpressten verdiğimiz siparişi alıcı ülke olarak kıbrıs yapar isek nu süreç nasıl olur ve tamamlanır ?
Elimde sıfır Mi5s var kutusunda beyaz 64gb ikinci telefon olduğu için uygun fiyata verebilirim.

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
Değerli arkadaşım son birkaç kez denemelerimde yaptığım araştırma sonucunda artık KKTC siparişlerin çoğu gümrüğe takılıyor haber verilmeden geri gönderiliyor eskiden direk KKTC ye giren sipariş şimdi ya İstanbul ya da Ankara gümrüğüne giriyor.

Sonuç olarak farklı çözümü yukarıda belirttiğim gibi deneyeceğim yaza doğru. KKTC ye iş nedeniyle sık gidip geliyorum orda sürekli kalan şirket arkadaşlarımdan duyduğum da artık imei kayıt olayı orda da başlamış.

Bence riske etmeye değmez eğer ki bu konuda tecrübeniz yoksa bu forumdan veya başka yollardan şansınızı deneyin derim.

mahsunakgul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mahsun
Cihazım
s3 mini
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Değerli arkadaşım son birkaç kez denemelerimde yaptığım araştırma sonucunda artık KKTC siparişlerin çoğu gümrüğe takılıyor haber verilmeden geri gönderiliyor eskiden direk KKTC ye giren sipariş şimdi ya İstanbul ya da Ankara gümrüğüne giriyor.

Sonuç olarak farklı çözümü yukarıda belirttiğim gibi deneyeceğim yaza doğru. KKTC ye iş nedeniyle sık gidip geliyorum orda sürekli kalan şirket arkadaşlarımdan duyduğum da artık imei kayıt olayı orda da başlamış.

Bence riske etmeye değmez eğer ki bu konuda tecrübeniz yoksa bu forumdan veya başka yollardan şansınızı deneyin derim.

Şimdi açıklayıcı oldu hocam sağolun.Çareler elbet tükenmez artık bize en uygun olanını seçip alacaz bi şekılde. Bilgi ve iliginiz için tekrar sağolun hayırlı akşamlar dilerim.

altan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Altan
Cihazım
MiNote 3 Mi8
Meslek
Teknisyen
Konular
29
Şimdi açıklayıcı oldu hocam sağolun.Çareler elbet tükenmez artık bize en uygun olanını seçip alacaz bi şekılde. Bilgi ve iliginiz için tekrar sağolun hayırlı akşamlar dilerim.
Rica ederim değerli arkadaşım tanıdığınız varsa Rum kesiminde iş daha da kolaylaşır tekrar belirtmek isterim iyi forumlar hi~~

brusk

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Mi 13
Konular
8
Elimde sıfır Mi5s var kutusunda beyaz 64gb ikinci telefon olduğu için uygun fiyata verebilirim.

Slm dostum fiyat bilgisi öm atabilir misin
Forum yönetime numaranızı vererek SMS ONAYLI uygulaması nedeniyle özel mesaj gönderemiyorum
(( LANET TELEFON NUMARAMI FORUMDA PAYLAŞMAK İSTEMİYORUM
adminlerin bilgilerine rica olunur ))

Üst Alt