Soru Fazla Ram Kullanimi

anil5452

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Mi max 2
Konular
21
Arkadaşlar herkezem merhaba iyi forumlar cihazimi alali bir hafa oldu ama gozume takilan detay fazla ram kullanimi?Bilgisayar gibi hangi uygulamanin anlik ne kadar ram tukketigini nerden gorebilirim?Cevaplariniz icin şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-06-12-19-42-06-431_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2021-06-12-19-42-06-431_com.miui.home.jpg
    251,7 KB · Görüntüleme: 30

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
4.8 GB boşta ram var gayet yeterli aslında.
Ram tüketimi çokta sorun değil.
Sık kullanılan bir uygulamanın sürekli kapatılıp açılması yerine ramde kalması çok daha faydalı.

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Ram telefon hafızası gibi değil ne kadar boş olursa o kadar iyi olmuyor aksine ne kadar boş olursa uygulamalar o kadar geç açılır ve daha fazla şarj tüketimi yaşanır.
Benim telefonumda 4gb ram var 3.5 gb falan kullanıyor boşta 500-600 mb ram var fakat herşey çok hızlı ve arkaplanda birden fazla uygulama sorunsuz çalışıyor.
Android çalışma mantığı bu şekildedir uygulamalar ramde hazırda tutulur kapalı olsa kullanılmasa dahi sen açtığın an uygulamayi hızlı bi şekilde ramden geri çağırır.

anil5452

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Anıl
Cihazım
Mi max 2
Konular
21
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vermiş olduğunuz cevaplar icin çok teşşekkur ederim.Ben konuyu cok yanliş anlamisim

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
81
4.8 GB boşta ram var gayet yeterli aslında.
Ram tüketimi çokta sorun değil.
Sık kullanılan bir uygulamanın sürekli kapatılıp açılması yerine ramde kalması çok daha faydalı.
Böyle bir şey olsaydı o zaman deodex rom'da en iyi pil performansını almazdım diye düşünüyorum :) Sürekli kapatılıp açılması yerine ramde kalması daha fazla güç tüketecektir. Bu sebepten ötürü zaten greenify vs. tarzı uygulamalar kullanıyor GMS Doze olsun ve bataryaya büyük ölçüde fayda sağlıyor bence yanlış biliyorsunuz :) Ne kadar çok ram kullanımı, o kadar telefonu yorar ve pil süresini olumsuz etkiler.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Böyle bir şey olsaydı o zaman deodex rom'da en iyi pil performansını almazdım diye düşünüyorum :) Sürekli kapatılıp açılması yerine ramde kalması daha fazla güç tüketecektir. Bu sebepten ötürü zaten greenify vs. tarzı uygulamalar kullanıyor GMS Doze olsun ve bataryaya büyük ölçüde fayda sağlıyor bence yanlış biliyorsunuz :) Ne kadar çok ram kullanımı, o kadar telefonu yorar ve pil süresini olumsuz etkiler.
sık kullanılan uygulamalar önce düzgün okuyalım.

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
81
sık kullanılan uygulamalar önce düzgün okuyalım.
Hocam zaten gms dozeda bunu önlüyor google play hizmetler sürekli mesela arka planda gereksiz güç tüketiyor bu uygulama sık kullanılmasa da sık sık arkada açık konumda çalışıyor bundan bahsediyorum

Üst Alt