Çözüldü Fastboot yazısında kaldı ve diğer konuları inceledim, denedim fakat olmuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TekDamla

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Mİ 6
Konular
7
Merhabalar mi 6 cihazımın şu an klitleri açık ve sadece fastboot modunda kaldı. Twrp i tekrar kuruyorum, en son kullandığım pixel romunu miroom u yükleyip deniyorum ama tekrardan fastboot yazısında kalıyor. Mi flash ile global rom attım yine öyle oldu. Her seferinde twrp i yeniden kurmam gerekiyor cmd ile fastboot recovery kodu işe yaramıyor.

vbmeta yüklemeyi denedim ama şöyle hata aldım
:\Users\Samet Artuç\Desktop\Minimal ADB and Fastboot>fastboot --disable-verity --disable-verification flash vbmeta vbmeta.img
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'vbmeta' (4 KB)...
OKAY [ 0.002s]
writing 'vbmeta'...
FAILED (remote: No such partition.)
finished. total time: 0.008s

twrp kurup format data 4 wipe yapıp zip romunu kuruyorum aynı sonuç.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Tek tuş vbmeta deneyin, farklı twrp yükleyin..

Tavsiye twrp

TekDamla

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Mİ 6
Konular
7
Tek tuş vbmeta deneyin, farklı twrp yükleyin..

Tavsiye twrp

tek tuşu vbmetayı denemiştim ve twrp de denemiştim ama tekrardan attığınız twrp ile deneyim dedim. img uzantılı olanı indirip ismini recovery olarak değiştirerek c sürücüsü abd klasörü içine attım ve şu kodlar ile yükledim.
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot boot recovery.img
wipeları daha önceden birkaç defa yaptığım için yapmadan romu yükledim ve aynı maalesef fastboot takılı kaldı.

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
tek tuşu vbmetayı denemiştim ve twrp de denemiştim ama tekrardan attığınız twrp ile deneyim dedim. img uzantılı olanı indirip ismini recovery olarak değiştirerek c sürücüsü abd klasörü içine attım ve şu kodlar ile yükledim.

wipeları daha önceden birkaç defa yaptığım için yapmadan romu yükledim ve aynı maalesef fastboot takılı kaldı.

Romda hata vardır,tekrar indirin veya farklı rom yükleyin...

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
43
mi flash ile hata almadan başarılı bir şekilde global rom kurabiliyor musunuz? ve buna rağmen yine fastboot ta mı kalıyor cihaz?

TekDamla

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Mİ 6
Konular
7
Romda hata vardır,tekrar indirin veya farklı rom yükleyin...
Daha önce kullandığım romu yükledim az önce olmadı, sabah twrp üzerinden miroom da yükledim olmadı sonra mi flash ile fastboot rom yükledim hocam işlem tamamlandı yani yeşil gösterdi ama yine açılmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

mi flash ile hata almadan başarılı bir şekilde global rom kurabiliyor musunuz? ve buna rağmen yine fastboot ta mı kalıyor cihaz?
evet hocam görsel atacağım tekrar deneyip.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
böyle oldu ve reboot yaptı ama fastboot açıldı. 2 yabancı site buldum çözümü olduğuna iddaa ediyor ama anlayamadım birisi:

Son düzenleme:

TekDamla

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Mİ 6
Konular
7
Daha önce kullandığım romu yükledim az önce olmadı, sabah twrp üzerinden miroom da yükledim olmadı sonra mi flash ile fastboot rom yükledim hocam işlem tamamlandı yani yeşil gösterdi ama yine açılmadı.

evet hocam görsel atacağım tekrar deneyip.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
böyle oldu ve reboot yaptı ama fastboot açıldı. 2 yabancı site buldum çözümü olduğuna iddaa ediyor ama anlayamadım birisi:
boatloader klidi kapanmış alt tarafı göremedim. twrp kurarken anladım ve tekrardan klidi açıp twrp kurdum.

TekDamla

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Mİ 6
Konular
7
maalesef orange fox ile de denedim olmadı. Bilgisayara reset attım usb girişi değiştirdim yine olmadı. Merak ettiğim bir konu ise twrp modunda iken cihaz belleği 9,8 gb görünüyor cihazda normalde 128 gb. hep öyleyse ilk defa fark ettim değilse sanırım bölümlerine bir şey yaptım.

xda forumundan bir arkadaş çözüm yazmış ve düzelenler olmuş ama uygulayamıyorum.

We actually do not have a recovery partition. You want to flash it to your current boot slot.
Do this:
fastboot getvar current-slot
this will return your <letter>

then do
fastboot flash boot_<letter> <filename>.img
You can continue forward.

ilk kısmı yapınca hata:
PS C:\adb> fastboot getvar current-slot
>>
>>
getvar:current-slot FAILED (remote: GetVar Variable Not found)
finished. total time: 0.001s
PS C:\adb>

Son düzenleme:

spoiler

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erol
Cihazım
Mi6
Konular
0
Ne oldu da takıldı? Rom mu yükledin? Kernel mi yükledin? En kötü mi flash ile orijinal romu kur düzelir fastboot mod açılıyorsa,

Flash atmışsın,
Boot yani kernel de sorun var açılmıyorsa. Yüklediğiniz rom arşivin içinden boot.img dosyasını alıp tek olarak flashlayın olmadı yüklediğiniz roma uygun kernel flashlayın.

Son düzenleme:

TekDamla

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Samet
Cihazım
Mİ 6
Konular
7
Ne oldu da takıldı? Rom mu yükledin? Kernel mi yükledin? En kötü mi flash ile orijinal romu kur düzelir fastboot mod açılıyorsa
kernele ayrıyeten hiç uğraşmadım. format data(sitede yazmışlardı) ve 4 wipe yaptım başka bir şey yapmadım anlamadım bende. En son global yükledim ve birkaç uğraş ile açabildim sonunda lakin telefonun depolama alanını girmiş 1287 gb dan 16 gb a düşmüş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt