Yardım Fastboot modunda kaldım çıkamıyorum

dayidayi25

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhittin
Cihazım
redmi note 11pr
Konular
1
Dosyanın sonunu kontrol edin hocam 13.0'ın yanında boşluk veya (1),(2) gibi şeyler yazıyorsa silin.
hayır, bahsettiğiniz gibi birşey yok
cihazımın dirençli olması ile ilgili olabilir mi?

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
28
1 saniyede success yazıyor ama telefonda hiçbir şey olmadı
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bu işlemi yapmadan önce Telefonu fastboot moduna alıp bilgisayara bağladınız mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hayır, bahsettiğiniz gibi birşey yok
cihazımın dirençli olması ile ilgili olabilir mi?
Sanmam, çünkü ben dirençli telefonuma fastboot yöntemi ile kuruyorum, sorun yaşamıyorum.

dayidayi25

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhittin
Cihazım
redmi note 11pr
Konular
1
Bu işlemi yapmadan önce Telefonu fastboot moduna alıp bilgisayara bağladınız mı ?

Sanmam, çünkü ben dirençli telefonuma fastboot yöntemi ile kuruyorum, sorun yaşamıyorum.
evet bağladım

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
28

Bir noktada gözünüzden kaçan bir hata yapmış olabilirsiniz, tekrar deneyiniz. Miflash ile flaşlamadan önce miflash üzerinde driver yazan yeri tıklayarak driverleri yüklemeyi unutmayınız. İşlemleri tek tek nasıl yaptığınızı en baştan en sona kadar yazarmısınız ?

Açmış olduğunuz dosyayı MiFlash' a tanıtamamış olabilirsiniz. Çünkü işlem süresinin dakikalarca sürmesi lazım ve succes yazan yer kırmızı renge dönüşerek sanki hata varmış gibi bir yazı çıkması lazım. İşlem bu şekilde başarılı olunca telefonunuz kendiliğinden açılacaktır.

Son düzenleme:

dayidayi25

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhittin
Cihazım
redmi note 11pr
Konular
1
Öncelikle verdiğiniz .tgz uzantılı dosyayı indirdim. Sonrasında zip dosyasını C:\’ ye attım ve dosyaya ayıkla seçeneğine tıkladım. Aynı şekilde (Mi Flash Tool v20220507- Latest) Mi Flash’ı da zip şeklinde C klaasörüne attım ve dosyaya ayıkladım. Mi flash’ı açıp clean all seçeneğine tıkladım “select” sekmesinden çıkarttığım dosyayı seçtim ve içindeki dosyayı bir daha seçtim C:\viva_global_images_V14.0.5.0.TGDMIXM_20231122.0000.00_13.0_global_3a4b0cda36>>>>>>>>>viva_global_images_V14.0.5.0.TGDMIXM_13.0 bu dosyayı seçip flasladım ve şu hatayı verdi
"error:Not catch chekpoint (\$fastboot -s .* lock).flash is not done"
Daha sonra “configuration” sekmesinden chekpoint yazan yeri sildim ve 1sn de sucsess yazdı ama telefonda harektlenme olmadı. Driverlerlarıda indirdim

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
28
Öncelikle verdiğiniz .tgz uzantılı dosyayı indirdim. Sonrasında zip dosyasını C:\’ ye attım ve dosyaya ayıkla seçeneğine tıkladım. Aynı şekilde (Mi Flash Tool v20220507- Latest) Mi Flash’ı da zip şeklinde C klaasörüne attım ve dosyaya ayıkladım. Mi flash’ı açıp clean all seçeneğine tıkladım “select” sekmesinden çıkarttığım dosyayı seçtim ve içindeki dosyayı bir daha seçtim C:\viva_global_images_V14.0.5.0.TGDMIXM_20231122.0000.00_13.0_global_3a4b0cda36>>>>>>>>>viva_global_images_V14.0.5.0.TGDMIXM_13.0 bu dosyayı seçip flasladım ve şu hatayı verdi
"error:Not catch chekpoint (\$fastboot -s .* lock).flash is not done"
Daha sonra “configuration” sekmesinden chekpoint yazan yeri sildim ve 1sn de sucsess yazdı ama telefonda harektlenme olmadı. Driverlerlarıda indirdim
Tgz uzantılı dosya açılınca Tar dosyası olarak açılır. Tar dosyasını da açtığınız zaman images klasörü oluşur. Elde ettiğiniz Global İmages dosyasını C klasörüne taşıyınız.
Daha sonra fastboot moduna geçerek telefonu bilgisayara bağlayınız ve YÖNETİCİ olarak MiFlash uygulamasını açınız, daha sonra CleanAll kutucuğunu işaretleyiniz ve en üstte solda bulunun Driver yazısını tıklayınız, açılan yerde install yazısını da tıklayarak sürücüleri indiriniz.
Daha sonra Mi Flash da Select yazısına tıklayarak C klasörüne taşımış olduğunuz İmages klasörünü seçiniz ve üstte en sağda Flash yazısının yanındaki Refresh yazısını tıklayarak taşıdığınız klasörü tanıtınız. tanıtım bittikten sonra Flash yszısına tıklayarak flaşlayınız. Eğer Kırmızı renkte bir Error yazısı gelirse işlem başarı ile tamamlanmıştır. (Kırmızı Error yazısı açık olan bootloader kilitine bir işlem yapılamadığı için oluşur, bu bir hata değildir, bilakis doğru bir işlemdir. ). Kırmızı Error yazısından sonra telefonunuz kendiliğinden açılacaktır.

dayidayi25

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Muhittin
Cihazım
redmi note 11pr
Konular
1
Tgz uzantılı dosya açılınca Tar dosyası olarak açılır. Tar dosyasını da açtığınız zaman images klasörü oluşur. Elde ettiğiniz Global İmages dosyasını C klasörüne taşıyınız.
şurada ne yapacağımı tam olarak anlamadım burayı biraz daha detaylı anlatır mısınız?

njlos53

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Njlos53
Cihazım
Poco x4 pro 5g
Konular
28
şurada ne yapacağımı tam olarak anlamadım burayı biraz daha detaylı anlatır mısınız?
İndirdiğiniz Global ROM sıkıştırılmış Tgz uzantılı bir Rom' dur. Bu sıkıştırılmış Tgz dosyasını açınca açılan dosyanın uzantısı Tar olur. Bu sıkıştırılmış Tar dosyasını da açınca ortaya global-images dosyası çıkar. Açılmış olan bu global-images dosyasını bilgisayarın C diskine kopyala yapıştır veya kes yapıştır yaparak taşımanız lazım. Daha sonra da Yönetici olarak MiFlash' ı açınca tanıtmalısınız.

Üst Alt