Soru Farklı cihaz

scrooldream

TENGRİ BİZ MENEN!
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android
Cihazım
NOTE4x Mi6
Meslek
Toyota Robot Teknisyeni
Konular
12
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
RESİMLER TEMSİLİ (BİREBİR AYNI MODEL)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bence bir videoya felan gerek yok yukarda belirttiğim üzere acaba benim mi bir yanlışım var anlatımımda veya yanlış bilgi sahibi olabilir miyim dedim,

Size gelince modeller arasındaki farklılıklara baktım mesela RN4 te altta vidalar var denmiş benim modelimde vida yuvası hiç yok haporleri ve mikrofon bitişiğinde. Yani ap açık ortada kutudaki IMEI ile eş cihaz yani cihaz sizden alındı ama RN4 değilde kutudan 4x çıktı belirttiğiniz diğer ayırt edici noktalar hepsi var kızıl ötesi sağda ortada felan değil cihazda vida yuvaları yok vb. Ayırt edici noktalardan anlaşılıyor.

Evet ama tam aksine bağlantı açıklıyor bir kaç durumdan model farklılıklarını ilginiz. Solda yer almıyor sağda yer alıyor normal RN4 lerde ise ortada oluyor. Ayrıca yazmayı unuttum bayım bootloader kilidi kapalı. Global rom ile geldi üstteki arkadaş için yazmış olayım.

Hocam zannediyorum anlatmayı beceremedik... Bir kaç örnek görsel ve kaynakla olarak daha anlaşılır olacaktır zannediyorum. Vereceğim bağlantıların tamamı Xiaomi'nn kendi satış sayfaları.

Örneğin bu Singapur'da satılan Redmi Note 4. Resimlerden de görebileceğiniz üzere cihazın altında konumlanmış vidalar mevcut değil. Oysa biraz önceki rehber de dahil olmak üzere neredeyse her kaynakta RN4'te vida olması gerektiği belirtilmiş.
Bir diğer örnek ise Hong Kong'ta satılan Redmi Note 4x. Burada ise yine altta vida girişi yok...

Yani sadece vida girişi olup olmamasına bakarak cihazın Redmi Note 4 veya Redmi Note 4X olduğunun anlaşılması mümkün değil.

Veya bir başka farklılık kriteri kızılötesi portlar... Yine singapur ve Hong Kong örneklerinde yürüyelim. Singapur RN4, Hong Kong RN4X ancak her ikisinde de kızılötesi kenarda konumlanmış. (Sağ veya Sol yazmayayım ki karışıklık olmasın) Aşağıdaki bağlantılarda yer alan resimlerde oldukça açık gösterilmiş ve hatta ok çıkartarak yazılmış.
Hong Kong :
Singapur :

Yani kızılötesi konumu da ayırım için yeterli bir kriter değil.

Peki ayırım nasıl olacak... En sağlıklı yöntem mi.com/verify adresinden cihazınıza ait IMEI ve SN ile kontrol gerçekleştirmenizdir. Orada cihazınızın IMEI numarasından modelini öğrenebilirsiniz. Sonucu buraya da yazabilirseniz her beraber hatanın kaynağını öğrenelim :)

scrooldream

TENGRİ BİZ MENEN!
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android
Cihazım
NOTE4x Mi6
Meslek
Toyota Robot Teknisyeni
Konular
12
Böyle diyor acaba neden

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-07-03-17-41-40-417_com.android.chrome.png
    Screenshot_2017-07-03-17-41-40-417_com.android.chrome.png
    80,5 KB · Görüntüleme: 16

scrooldream

TENGRİ BİZ MENEN!
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android
Cihazım
NOTE4x Mi6
Meslek
Toyota Robot Teknisyeni
Konular
12
Delta servis garantisinide doğrulamıyor sorguladığımda..

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

scrooldream

TENGRİ BİZ MENEN!
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android
Cihazım
NOTE4x Mi6
Meslek
Toyota Robot Teknisyeni
Konular
12
Hocam Delta garantisi bilgilerimi bulamıyor dediğiniz herşeyi eksiksiz yapıyorum. Üstelik mı.com/verify de cihazımi görmüyor iletişim model bilgileri felan hep bomboş kısımlar. Kafama takıldı şimdi bu durumlarla karşılaşan cepportdan alışveriş yapmış insanlar varmıdır ki acaba.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam Delta garantisi bilgilerimi bulamıyor dediğiniz herşeyi eksiksiz yapıyorum. Üstelik mı.com/verify de cihazımi görmüyor iletişim model bilgileri felan hep bomboş kısımlar. Kafama takıldı şimdi bu durumlarla karşılaşan cepportdan alışveriş yapmış insanlar varmıdır ki acaba.

Hocam şimdi kendi cihazım için de yazdım ama bana da aynı boş ekran geldi... Daha önce kontrol etmiştim ve problem yoktu. Belki sunucu kaynaklı geçici bir problemdir. Başka bir arkadaşımız da kendi cihazını kontrol edip yazabilirse çok iyi olur.

Hocam dilerseniz özelden bana imei bilgilerinizi gösteren ekran görüntüsünü atın delta ile bir de ben görüşeyim.

scrooldream

TENGRİ BİZ MENEN!
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Android
Cihazım
NOTE4x Mi6
Meslek
Toyota Robot Teknisyeni
Konular
12
Mailden iletişim kurdum eğer geri dönmezlerse gün içerisinde size veririm ilgilenirsiniz ve çok minnettar kalırım. Ama ki cihazı IMEI den kontrol ettiğimde 4x olduğunu görmüştüm sunucu düzelirse buraya paylaşacağım.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Mailden iletişim kurdum eğer geri dönmezlerse gün içerisinde size veririm ilgilenirsiniz ve çok minnettar kalırım. Ama ki cihazı IMEI den kontrol ettiğimde 4x olduğunu görmüştüm sunucu düzelirse buraya paylaşacağım.

Tabii ki hocam :)

mi.com/verify kesin olarak çalışmıyor hocam sitede sorun var. Daha önce kontrolünü yaptığım ve orijinalliğini kontrol ettiğim imei'lerde de aynı ekran geliyor. 3 farklı bilgisayardan denedim hep aynı ekran...

Üst Alt