Bence bir videoya felan gerek yok yukarda belirttiğim üzere acaba benim mi bir yanlışım var anlatımımda veya yanlış bilgi sahibi olabilir miyim dedim,
Size gelince modeller arasındaki farklılıklara baktım mesela RN4 te altta vidalar var denmiş benim modelimde vida yuvası hiç yok haporleri ve mikrofon bitişiğinde. Yani ap açık ortada kutudaki IMEI ile eş cihaz yani cihaz sizden alındı ama RN4 değilde kutudan 4x çıktı belirttiğiniz diğer ayırt edici noktalar hepsi var kızıl ötesi sağda ortada felan değil cihazda vida yuvaları yok vb. Ayırt edici noktalardan anlaşılıyor.
Evet ama tam aksine bağlantı açıklıyor bir kaç durumdan model farklılıklarını ilginiz. Solda yer almıyor sağda yer alıyor normal RN4 lerde ise ortada oluyor. Ayrıca yazmayı unuttum bayım bootloader kilidi kapalı. Global rom ile geldi üstteki arkadaş için yazmış olayım.
Hocam zannediyorum anlatmayı beceremedik... Bir kaç örnek görsel ve kaynakla olarak daha anlaşılır olacaktır zannediyorum. Vereceğim bağlantıların tamamı Xiaomi'nn kendi satış sayfaları.
Örneğin bu Singapur'da satılan Redmi Note 4. Resimlerden de görebileceğiniz üzere cihazın altında konumlanmış vidalar mevcut değil.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Oysa biraz önceki rehber de dahil olmak üzere neredeyse her kaynakta RN4'te vida olması gerektiği belirtilmiş.
Bir diğer örnek ise Hong Kong'ta satılan Redmi Note 4x. Burada ise yine altta vida girişi yok...
Yani sadece vida girişi olup olmamasına bakarak cihazın Redmi Note 4 veya Redmi Note 4X olduğunun anlaşılması mümkün değil.
Veya bir başka farklılık kriteri kızılötesi portlar... Yine singapur ve Hong Kong örneklerinde yürüyelim. Singapur RN4, Hong Kong RN4X ancak her ikisinde de kızılötesi kenarda konumlanmış. (Sağ veya Sol yazmayayım ki karışıklık olmasın) Aşağıdaki bağlantılarda yer alan resimlerde oldukça açık gösterilmiş ve hatta ok çıkartarak yazılmış.
Hong Kong :
Singapur :
Yani kızılötesi konumu da ayırım için yeterli bir kriter değil.
Peki ayırım nasıl olacak... En sağlıklı yöntem mi.com/verify adresinden cihazınıza ait IMEI ve SN ile kontrol gerçekleştirmenizdir. Orada cihazınızın IMEI numarasından modelini öğrenebilirsiniz. Sonucu buraya da yazabilirseniz her beraber hatanın kaynağını öğrenelim