Yardım Facebook App Manager

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
miui global 10.2.2.0
Telefon Modeli
Xiaomi Mi8
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar Xiaomi ve Android işletim sistemini yeni kullanmaya başladım aranızda yeniyim. Bugün başıma gelen ve beni tedirgin eden bir olaydan bahsedeceğim.
Sabah instagram üzerinden spam mesaj geldi. Mesaj isteğini kabul ettiğimde Facebook App Manager bildirimi geldi İnstagram güncellendi diyerek ve instagram yeniden başlatıldı. Normalde uygulamalar Google Play üzerinden güncellenmeli diye biliyorum. Fakat spam mesajın ardından böyle garip bir güncelleme yapılması beni endişelendirdi ve aklıma casus yazılım uygulamaları geldi. Sorum şu, Facebook App Manager rutin çalışması gereken ve Facebook,İnstagram gibi uygulamaları Google Play haricinde güncelleyebilen bir uygulama mı? Google Play'den baktığımda İnstagramın güncelleme tarihi 20 Şubat olarak görünüyor fakat Facebook App Manager bugün(24 Şubat) güncelleme yaptı. Şuan gerçekten android sistemin güvenliği konusunda endişelenmeye başladım tecrübesi olan bilgilendirme yapabilir mi? teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-02-24-13-25-44-137_com.miui.global.packageinstaller.png
    Screenshot_2019-02-24-13-25-44-137_com.miui.global.packageinstaller.png
    230,4 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_2019-02-24-14-28-20-865_com.android.vending.png
    Screenshot_2019-02-24-14-28-20-865_com.android.vending.png
    146,6 KB · Görüntüleme: 36

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Yazdıklarım ortada, neden farklı anlamlar yüklemeye çalışıyorsun?

Bir kez daha özet geçeyim; telefonuna yüklediğin her uygulamaya "evet" diyerek telefonunun kapılarını ardına kadar bu uygulamalara açarak, güvenlik açığı veya mahremiyetten bahsedilmez... Zaten, herkese buyur gir diyorsun... ;)

Konuyu çarpıtıyorsun ama. Evet telefonumun kapıları ardına kaçar açıktır doğrudur. Benim bahsettiğim bireysel bir saldırı olabilir mi şüphesi. İlk mesajımı tekrar oku istersen. Bir spam mesajla başladı bu güncelleme bildirimi. 10 gündür kullandığım telefonda ilk defa bugün gördüm böyle bir bildirim. Tesadüf mü yoksa farklı bir durum mu onun cevabını bulmak istiyorum.

Oyla:

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Konuyu çarpıtıyorsun ama. Evet telefonumun kapıları ardına kaçar açıktır doğrudur. Benim bahsettiğim bireysel bir saldırı olabilir mi şüphesi. İlk mesajımı tekrar oku istersen. Bir spam mesajla başladı bu güncelleme bildirimi. 10 gündür kullandığım telefonda ilk defa bugün gördüm böyle bir bildirim. Tesadüf mü yoksa farklı bir durum mu onun cevabını bulmak istiyorum.
Pardon, konuyu çarpıtmışım, özür dilerim, sen haklısın... ;) Konu içerisinde paylaştığım bilgileri sildim ki senin gibi bakış açısına sahip olanlara faydam olmasın, yönetici arkadaşlar konu bütünlüğü açısından o mesajları silebilir... :)

Oyla:

serhatk55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Konular
16
Pardon, konuyu çarpıtmışım, özür dilerim, sen haklısın... ;) Konu içerisinde paylaştığım bilgileri sildim ki senin gibi bakış açısına sahip olanlara faydam olmasın, yönetici arkadaşlar konu bütünlüğü açısından o mesajları silebilir... :)

Haklı haksız tartışmasına girmiyorum ben. Tartıştığımız şeyler bambaşka. Yardım almak istediğim konu da bambaşka.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tavsiyelerde bulundun teşekkür ederim. Diyorsun ki galerimde önemli evrak fotoğraf bulundurmam diyorsun. Ben ise işim gereği yazışmalarımı ve evraklarımı telefonumda tutmak durumundayım.

Oyla:
Üst Alt