Soru Face İD mi daha güvenli, yoksa Toch İD mi?

Red Rose

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
6
Selamun aleyküm, arkadaşlar. Ayarlarda Touch İD etkin hale getirme kısmında "güçlü bir pin'den daha zayıf" yazıyor. Ama Touch İD daha güvenli. Biri PİN'imizi öğrenebilir ve kitidi açabilir, fakat parmağımızı kesmediği sürece telefonu açamayacaktır. Aynı uyarı Face İD kısmında da yazıyor. Benim kafam karıştı. Hangisi daha güvenli?

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
apple indan maske ile kandirilmisligi var
biliyorsaniz ki :)

Parmak izi başkasının parmağı ile de açabilir buna sahit olmuştum galaxy s6'da. Ama belki de 100 milyon da bir ihtimaldi. Yüz tanima kilidi ise eğer Apple gibi 3 boyutlu çalışmıyorsa çok kolay açılabiliyor. O yüzden her zaman parmak izi kullanin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Abi ne yaptınız ya. Ben günlük hayatta hangisinin daha güvenli olduğunu söyleyim. Çünkü bizler yabancılardan çok yakın çevremizden koruyoruz telefonlarımızı. Parmak izi ile uyurken telefonunuzu açabilirler. Pin veya desen söylemek zorunda kalırsın oda önemini yitirir. Ama yüz tanıma ile uyurken falan yada gözünüz kapalı iken asla açılmıyor. İlla gözlerinizin açık olması gerekiyor. Resimle falan da açılmıyor. Çok denedim. Haa yenge olayı abartıp resmini print edip 3D modelleme falan yaparsa o ayrı.

hocam senin amacin telefonu yengeden korumaksa 3 lu kombo yap parmak pin yuz tanima hepsini girmeden acilmasin :):):)

Oyla:

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
30 küsur senelik bilgisayar (c64 ve amiga dahil) geçmişimle öğrendiğim şey.

Her güvenlik sistemi kırılabilir. Bir keyloger yada ekran yakalama programına bakar.

Resim sadece bir örnek. Eğer bu kişi bile bantlıyorsa gerisini siz düşünün...

:D

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bence sadece Mac Os X'i karalamak adına yapılmış bir hamle. Yıllardır Microsoft ile işbirliği içerisinde mark bey. Bundan olabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca şöyle bir bilgi de vereyim, 26 yaşındayım ve 16 yıllık bilgisayar tecrübem var. Şuan hiçbir antivirüs yazılımı kullanmıyorum. Ve şimdiye kadar kullandığım cihazlara asla virüs bulaşmadı. Yanlışlıkla birkaç malware bulaştırdım ama onları da kendim temizledim sorunsuz bir şekilde.
Bence konu hakkında yeterli bilgi olduktan sonra koruma vs. gereksiz diye düşünüyorum.

Oyla:

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Face Id henüz oturmamış bir güvenlik sistemi.
Şimdiye kadar bu konuyla ilgili bu forumda okuduğum yazılardan olumsuz düşüncede olanların sayısı daha fazla olduğunu gördüm.

Şimdilik bana fantezi gibi geliyor ve tabi ki popüler kültürün üst düzey bir tercihi.
Hepimiz olmasını istiyoruz.
O yüzden de güvenlik anlamında kesin karar verebilmek için biraz beklemeliyiz.

Cep telefonumda parmak izi kullanıyorum.
İlk zamanlar aktif hale getirdim ve 1 hafta sonra da sildim. Çünkü hiç işime yaramıyordu.
Açılış pinini bile kullanmıyordum.

Sonra uygulamalardan birisine girdim ve uygulamanın şifreli açılışını parmak izimle yapabileceğim yazıyordu.
Sürekli olarak unutma ihtimalim olan 5-6 karakterlik şifreyi arayıp bulma durumu bana sıkıcı geldiğinden daha kullanılışlı geldiği için parmak izi 'ni aktif hale getirdim.

Diğer yandan da günlük hayatta bu sistemi uygulaya uygulaya kolaylıklarını da zorluklarını da görebileceğiz.

Oyla:
Üst Alt