Soru Face İD mi daha güvenli, yoksa Toch İD mi?

Red Rose

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
6
Selamun aleyküm, arkadaşlar. Ayarlarda Touch İD etkin hale getirme kısmında "güçlü bir pin'den daha zayıf" yazıyor. Ama Touch İD daha güvenli. Biri PİN'imizi öğrenebilir ve kitidi açabilir, fakat parmağımızı kesmediği sürece telefonu açamayacaktır. Aynı uyarı Face İD kısmında da yazıyor. Benim kafam karıştı. Hangisi daha güvenli?

ibrahim5plus

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
88
bi arkadaşın telefonunu elinden alır yüzüne tutar hızlıca sonra gezinebilir (saçma bi ihtimal ama kolay yapması) telefonda bence touch id her zaman daha iyi.

Oyla:

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Parmak izi başkasının parmağı ile de açabilir buna sahit olmuştum galaxy s6'da. Ama belki de 100 milyon da bir ihtimaldi. Yüz tanima kilidi ise eğer Apple gibi 3 boyutlu çalışmıyorsa çok kolay açılabiliyor. O yüzden her zaman parmak izi kullanin.

Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
En güvenlisi pin. Yüz en güvensizi fotoğrafınızla bile açılabilir. Parmak izi deseniz sizi biraz hırpalayıp parmağınızı kullanabilir. Hatta siz uykudayken bile açabilir. En kötüsü parmağınızı kesip açabilir. Ama pin'i siz söylemediğiniz sürece öğrenemez. Kafanızın içine girecek hali yok. Desen demiyorum çünkü onda da güneş ışığında parmağınızın hareketleri görünüyor ekranda. Bunu pin için yapmak daha zor. O yüzden bence en güvenlisi PİN

Oyla:

turgutguven56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgut Güven
Cihazım
Mi 5s
Konular
1
En güvenlisi pin. Yüz en güvensizi fotoğrafınızla bile açılabilir. Parmak izi deseniz sizi biraz hırpalayıp parmağınızı kullanabilir. Hatta siz uykudayken bile açabilir. En kötüsü parmağınızı kesip açabilir. Ama pin'i siz söylemediğiniz sürece öğrenemez. Kafanızın içine girecek hali yok. Desen demiyorum çünkü onda da güneş ışığında parmağınızın hareketleri görünüyor ekranda. Bunu pin için yapmak daha zor. O yüzden bence en güvenlisi PİN

Peki şifreyi söylesek de saklasak da sonunda ölecek miyiz drunk~~

Oyla:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Büyük ihtimalle:))

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

w00t

Gusto XIII
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kemal
Cihazım
Mi 8
Konular
11
Abi ne yaptınız ya. Ben günlük hayatta hangisinin daha güvenli olduğunu söyleyim. Çünkü bizler yabancılardan çok yakın çevremizden koruyoruz telefonlarımızı. Parmak izi ile uyurken telefonunuzu açabilirler. Pin veya desen söylemek zorunda kalırsın oda önemini yitirir. Ama yüz tanıma ile uyurken falan yada gözünüz kapalı iken asla açılmıyor. İlla gözlerinizin açık olması gerekiyor. Resimle falan da açılmıyor. Çok denedim. Haa yenge olayı abartıp resmini print edip 3D modelleme falan yaparsa o ayrı.

Oyla:

yarenersonmez

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaren
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
23
Selamun aleyküm, arkadaşlar. Ayarlarda Touch İD etkin hale getirme kısmında "güçlü bir pin'den daha zayıf" yazıyor. Ama Touch İD daha güvenli. Biri PİN'imizi öğrenebilir ve kitidi açabilir, fakat parmağımızı kesmediği sürece telefonu açamayacaktır. Aynı uyarı Face İD kısmında da yazıyor. Benim kafam karıştı. Hangisi daha güvenli?
Mi a1de yüz tanıma var mı?

Oyla:

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Abi ne yaptınız ya. Ben günlük hayatta hangisinin daha güvenli olduğunu söyleyim. Çünkü bizler yabancılardan çok yakın çevremizden koruyoruz telefonlarımızı. Parmak izi ile uyurken telefonunuzu açabilirler. Pin veya desen söylemek zorunda kalırsın oda önemini yitirir. Ama yüz tanıma ile uyurken falan yada gözünüz kapalı iken asla açılmıyor. İlla gözlerinizin açık olması gerekiyor. Resimle falan da açılmıyor. Çok denedim. Haa yenge olayı abartıp resmini print edip 3D modelleme falan yaparsa o ayrı.
3D printer da işe yaramaz gibime geliyor hocam. sadece tahmin bu arada

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

msamisengul

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Sami ŞENG
Cihazım
Asus zenfone
Konular
4
30 küsur senelik bilgisayar (c64 ve amiga dahil) geçmişimle öğrendiğim şey.

Her güvenlik sistemi kırılabilir. Bir keyloger yada ekran yakalama programına bakar.

Resim sadece bir örnek. Eğer bu kişi bile bantlıyorsa gerisini siz düşünün...

:D

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:
Üst Alt