Haber Evo , delta ve Diğeleri

Merhabalar,
Acil telefon almam gerekiyor diye birkaç gündür satış kanalları ile yoğun bir şekilde ilgilenmek durumunda kaldım.
Bugün ise Teknosa'da Mi6 satıldığını görüp biraz araştırdım.

Ürünler Evobt den alınıyormuş. Bu firma Arena'nın firması.Dogamobil Arenaya satıyor, Arena Evobt'ye, Evobt de Teknosa'ya. KVK da servis sağlayıcısı.
Yani korktuğumuz oldu fiyatları yukarı çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Bu arada KVK Markayı kendi sayfasına Xiaomi (Mi) olarak eklemiş.

Diğer yandan Dogambil lansman hazırlığı yapıyor

ve Arena'yı bayi satışkanalları için tek başına yetkilendirmiş.

Konu ile ilgili ben de Xiaomi ile yazıştım. resmi distribütörlükten haberleri yok. Ancak Xiaomi'nin üst yönetiminin bu yazışmalardan haberinin olup olmadığını da bilemiyorum.

Sonuçta maalesef Xiaomi de tüccarların eline düştü ve son kullanıcılar yine yüksek rakamlarla edinecekler.
Keşke Türkiye'de de kendi üretimleri ile bulunup yerli üretim avantajını kullanıp fiyatları aşağıya çekebilselerdi.

Edit:EvoBT Arenanın firması değil imiş, sadece partner.

Son düzenleme:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam bir kaç küçük açıklama ekleyeyim... Sırayla gidelim :)

Teknosa cihazlarını EvoBT firmasından alıyor ve EvoBT bağımsız bir ithalatçı. Ürünleri ithal edip ağırlıklı olarak hepsiburada'ya veriyor. Son dönemde satış kanallarına Teknosa'yı da ekledi. Yani doğa-arena ikilisinden bağımsız.

KVK Xiaomi olarak değil "Xiomi" diye bir şey eklemiş. Ya yazım yanlışı var ya da başka marka ama her durumda KVK'nın bu işi pek ciddiye almadığını söyleyebiliriz zannediyorum. Yani marka adını doğru yazamadıktan sonra nasıl bir servis kalitesi olacak açıkçası beni fazlasıyla düşündürüyor.

Doğamobil hangi sıfatla nasıl bir lansman yapacak bilemiyorum ama distribütör olmadığı pek çok kaynak tarafından doğrulandı. Sıradan ve son derece tecrübesiz bir ithalatçı sadece. Sattığı ürünler sadece MENA bölgesine çıkan orta-alt segment modeller. Zannediyorum Dubai'deki distribütörden yüksek fiyata satın alıp burada kar elde etmeye çalışan bir firma sadece.

Arena bilgisayara ise ASUS'tan bir aşinalığım var oldukça güzel iş yapıyorlar ama sadece 4 tane hanımın telefon numarasını yazarak satış ağı oluşturulabilir mi emin olamadım.

Her neyse sonuç olarak Xiaomi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de fiyat performans cihazları üreten bir firma olarak tanınıyor. Doğa/Arena fiyatları ise bu özelliği yitirmesine neden oluyor. KVK servis artı mı? Bence evet ama bu fiyat farkını hak ediyor mu, elbette hayır. Bu fiyatlardan almak isteyen olursa elbette ki satın alabilir ama her hangi bir forumda yazdığında dalga geçilmeye de hazırlıklı olsun derim. :D

YKaYakup

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Yakup
Cihazım
GM discovery
Konular
11
Xiaominin avantajı fiyat performans canavarı olması vergiler vs yüzünden sadece pahalı performans canavarı olacak gibi

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Xiaominin avantajı fiyat performans canavarı olması vergiler vs yüzünden sadece pahalı performans canavarı olacak gibi

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hep birlikte göreceğiz...inşallah sizin dediğiniz gibi olmaz.

Murphy21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi pro
Konular
14
Şu anda Xiaomiyi dağıtan 2 şirket var. 1-Evo 2-Deltaü

Carrefoursa Çalışanıyım. 2 yıldan fazladır evo ile çalışıyorum %80 civarında doğru çalışan bir şirket. Sadece telefonlara 2 kişi bakıyor. bazen hizmet konusunda iyi iken 10 iş gününde yapıp yollarken. Aynı arıza 2 defa gönderdiğin telefona. 1.defa yaptım derken. teslim almadan gönderilen cihaza. 2. defa ücret çıkarabiliyor. Yaptım dediği cihaz daha kötü gelebiliyor yada yapılmamış bunu çok fazla gördüm çünkü haftada 5 cihazdan fazla gönderiyorum.

2- Delta ile çok defa iş yaptım aldığım telefonda delta garantili. çok sağlam çalışıyorlar. Kvk dan fazla deltaya güvenirim.

Not: Carrefoursa, Mediamarkt gibi şirketlerde çalıştım teknoloji sevdiğim için bu mağazalarda her zaman arkadaşlarım vardır. İyi personel kötü personel her zaman ama her zaman vardır. %100 Müşteri memnuniyeti hiç bir zaman olamaz. bir kaç işi kötü yaptılar diye kötüdürler diyemeyiz

karizma_1612

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hüseyin
Cihazım
Xiaomi Mi8
Meslek
HASTABAKICI
Konular
8
Her servis kendine göre iyi

Murphy21

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi pro
Konular
14
Her servis kendine göre iyi

hepsinin iyi olması için belli bir yüzdeliği vardır. bazı şirketleri yurt dışında araştırdığım zaman en fazla 5 gün içinde cihaz teslim ettiklerini görüyorum yada anında yaptıklarını ama bizimkiler bu konuda rahat. toplum olarak mı böyleyiz kanunlar mı boşluklu yada sıkı çalışmayımı sevmiyoruz bilmiyorum

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
hepsinin iyi olması için belli bir yüzdeliği vardır. bazı şirketleri yurt dışında araştırdığım zaman en fazla 5 gün içinde cihaz teslim ettiklerini görüyorum yada anında yaptıklarını ama bizimkiler bu konuda rahat. toplum olarak mı böyleyiz kanunlar mı boşluklu yada sıkı çalışmayımı sevmiyoruz bilmiyorum
hepsi birlikte.....

Üst Alt