Aşağıdaki uygulamayı sistem uygulamalarıno güncellemek için kullanabilirsiniz.
sistem_uygulamaları_güncelleyici_21.12.01.592_2000592_com.xiaomi.discover.apk
Getapps uygulaması üzerinden yüklediğim bir uygulama. Mi8 Eu rom 12.5.2 yüklü. Bende işe yaradı. Deneyebilirsiniz. Ekran görüntüsünfe görüldüğü gibi Ayarlar menüsünde görülüyor.
İnternete her yerden uygulama indirip kullanmayı sevmediğim için Getapps uygulamasını orijinal romda iken kurup yedeklemiştim.
Ayrıca özellikle yüklemek istediğiniz bir sistem uygulaması varsa Cmd üzerinden Adb komutlarıyla da uygulama yüklemek ve güncellemek mümkün. Mesela Mi Sağlık uygulamasına güncelleme geldiği uyarısı alınca ben de Mi Sağlık uygulamasının son sürümünü indirmiştim ve aşağıdaki adb komutuyla güncelledim.
adb install uygulamaadı.apk
Ancak uygulama dili yarı İngilizce yarı Türkçe olunca güncellemeyi kaldırdım.
Forumlarda pek yazmıyorum ve bu yazıya da sorunumu nasıl çözebileceğimi araştırıp, öğrenmek amacıyla rastgeldim.
Sorunumu bu şekilde çözdüm. Umarım benim gibi aynı sorunu yaşayanların işine yarar.
Adb ve fastboot komutları ile işlem yapabilmek için muhtemelen driverlar da yüklü olmalı. Malum bir çok program ve uygulama yüklü olduğu için driverlar bende yüklüydü. Platform tools'u orijinal sitesinden indirebilirsiniz.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Yada aşağıdaki linklerden istediğiniz adb sürümünü indirip kurabilirsiniz.
Adb Installer
Minimal Adb ve Fastboot
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Driverler XiaomiToolV2 yüklediğimde otomatik yüklenmişti muhtemelen. Driver konusundan emin değilim. İsterseniz benim yaptığım şekilde Adb Installer kurup adb komutunu deneyerek cihazınızı tanıyıp tanımadığını görebilirsiniz. Adb Installer'ı kurduktan sonra veya indirdiğiniz adb ve fastboot dosyalarının olduğu klasörde aşağıdaki komutları Cmd komut satırında yazın ve enter'a basın. Ancak telefonunuzda geliştirici seçeneklerinden USB hata ayıklamayı açmalısınız.
Cmd'yi açın ve aşağıdaki komutu yazıp enter'a basın.
adb devices
5gejs36jdje device
Benzeri bir sonuç aldıysanız adb komutu cihazınızı tanımış demektir.
Sonra aşağıdaki komutunu yazın.
adb install YükleyeceğinizUygulama.apk
"Success" yazısını gördüğünüzde işlem tamamdır.
Umarım sizin ve benzer sorunları yaşayan arkadaşların işine yarar.
Herkese iyi geceler dilerim.