Yardım Eu Rom Haftalık MIUI 13 Hk.

PowerofAirx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T Lite
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
24
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 12.5.5.0
Telefon Modeli
Mi 10T Lite
Bootloader Kilidi
Açık
Arkadaşlar merhaba,

Xiaomi.Eu sayfasında MIUI 13 stabil ve haftalık olarak bazı cihazlar için yayımlandı. Benim cihazım Mi 10T Lite ve haftalık Rom fastboot olarak paylaşılmış.

Bu romu direkt olarak Mi Flash ile kurabilir miyim? Yoksa Twrp üzerinden mi kurmak gerekiyor?

Desteğinizi rica ederim.

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Hocam konuyu yanlış takip etmediysem, yükleme yapan arkadaş, TWRP yok diye bahsetmiş.

(Yani cihazda ki bilgiler silinmeden de kurabiliyor muyuz hocam? Şuanda yüklü Twrp yok, son kurulumda stock rom kurduğum için Twrp gitti zaten)

Bundan dolayı yükleme işlemi gerçekleşmemiş olabilir mi ?
bilgiler silinmeden kurmak için illaki içinde update yazan dosyacığı çalıştırmanız lazım. diğeri tamamen formatlayarak kurulum yapıyor. ama eu rom dışında başka romdan eu roma geçmek için formatlamak yani içinde update yazmayan ile yapmak lazımdır.

Oyla:

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
bilgiler silinmeden kurmak için illaki içinde update yazan dosyacığı çalıştırmanız lazım. diğeri tamamen formatlayarak kurulum yapıyor. ama eu rom dışında başka romdan eu roma geçmek için formatlamak yani içinde update yazmayan ile yapmak lazımdır.

Hocam arkadaş her iki yöntemi de denedim çalışmadı diye yazmış. İki yöntemde işe yaramadıysa acaba TWRP olmadığı için mi çalışmadı diye düşündüm.
Çünkü EU 'nun sitesinde önceTWRP kurun diye belirtiyor. :)

Oyla:

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Hocam arkadaş her iki yöntemi de denedim çalışmadı diye yazmış. İki yöntemde işe yaramadıysa acaba TWRP olmadığı için mi çalışmadı diye düşündüm.
Çünkü EU 'nun sitesinde önceTWRP kurun diye belirtiyor. :)
eğer indirdiğiniz rom'un adında fastboot yazıyorsa o twrp ile kurulmaz. yani cihazda twrp olsun olmasın farketmez.

Oyla:

PowerofAirx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T Lite
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
24
eğer indirdiğiniz rom'un adında fastboot yazıyorsa o twrp ile kurulmaz. yani cihazda twrp olsun olmasın farketmez.

Hocam windows_fastboot_first_install_with_data_format ile denedim. Cihazı fastboot moduna alıp pc'ye bağladım. Çıkan uyarıya Y tuşuna basarak enterladım. Sırasıyla farklı yazılar çıktı ve en sonda OKAY yazdı. Cihazı baştan başlattığımdaysa yine Global 12.5 ile açıldı.

İndirdiğim dosyanın dosya adı bu;

xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro5G_MI10TLite_21.12.29_v13-12-fastboot.zip

Dolayısıyla twrp ile kurulmuyor anladığım kadarıyla, ama nerede hata yapıyorum onu da çözemedim.

Oyla:

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Hocam windows_fastboot_first_install_with_data_format ile denedim. Cihazı fastboot moduna alıp pc'ye bağladım. Çıkan uyarıya Y tuşuna basarak enterladım. Sırasıyla farklı yazılar çıktı ve en sonda OKAY yazdı. Cihazı baştan başlattığımdaysa yine Global 12.5 ile açıldı.

İndirdiğim dosyanın dosya adı bu;

xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro5G_MI10TLite_21.12.29_v13-12-fastboot.zip

Dolayısıyla twrp ile kurulmuyor anladığım kadarıyla, ama nerede hata yapıyorum onu da çözemedim.
o farklı yazılar çıktı ve okay yazdı kısmındaki değişik yazıları seçip buraya göndermeyi dener misiniz yada belki o siyah ekranın ekran görüntüsünüz alıp foto olarak da ekleyebilirsiniz ? zira o yazıların içeriğinde neler olduğunu bize anlatır. Bir de bilgisayarınızda sürücülerin vs yüklü olması lazım muhtemelen biliyorsunuzdur.

Oyla:

cdemir

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10T
Konular
3
Benimkisi sadece bir tahmindi. TWRP ile kurulamayacağını biliyorum.
2 yöntemde çalışmayınca kurulum scriptinde TWRP ile alakalı işlemler mi var acaba diye düşündüm.
Neyse fazla uzatmayayım. Sorun başka bir şey demek ki :)

Oyla:

PowerofAirx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T Lite
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
24
Arkadaşlar sorunsuz şekilde kurulum gerçekleştiri, yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Arkadaşlar sorunsuz şekilde kurulum gerçekleştiri, yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Neler yaptığınızı da az çok yazarsanız sonradan okuyan arkadaşlar da faydalanır. Güzel günlerde kullanın :)

Oyla:

PowerofAirx

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi 10T Lite
Meslek
Mağaza Müdürü
Konular
24
Hocam sadece windows_fastboot_first_install_with_data_format ile işlem yaptım. Daha önce denediğimde kendiliğinden işlem yapmasını beklemeden kendim cihazı kapatıp açmıştım, sanırım ondan dolayı işlem tamamlanmıştı. Bu sefer işlemi yaptıktan sonra hiçbir şey yapmadım, yaklaşık bir 10 dk bekledikten sonra cihaz kendi kendine yeniden başladı ve işlem tamamlanmıştı :)

İşin özü sabırsız olmamak geerekiyormuş, herkese yardımları için tekrar teşekkür ederim.

Not: Miui 13'ün bir esprisini göremedim şimdilik.

Oyla:

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Hocam sadece windows_fastboot_first_install_with_data_format ile işlem yaptım. Daha önce denediğimde kendiliğinden işlem yapmasını beklemeden kendim cihazı kapatıp açmıştım, sanırım ondan dolayı işlem tamamlanmıştı. Bu sefer işlemi yaptıktan sonra hiçbir şey yapmadım, yaklaşık bir 10 dk bekledikten sonra cihaz kendi kendine yeniden başladı ve işlem tamamlanmıştı :)

İşin özü sabırsız olmamak geerekiyormuş, herkese yardımları için tekrar teşekkür ederim.

Not: Miui 13'ün bir esprisini göremedim şimdilik.
Zaten 12.5 ile aralarında çok bir fark yok :) ileride inşallah :) artık yeni çıkacak fastboot romları adında update yazan dosyacık ile yükleyebileceksiniz.

Oyla:
Üst Alt