Çözüldü EU rom animasyon kasma sorunu

ıhlamur

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
erca
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
57
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
EU 3.0.3.0
Telefon Modeli
Poco X6 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Eu rom çok iyi olmuş HyperOS 3 için fakat animasyonlar kasılıyor özellikle instagramda kaydırırken bariz belli oluyor. Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
24
Anladığım kadarıyla HyperOS 3’ü yükledin ve ROM genel olarak iyi çalışıyor ama animasyonlar özellikle Instagram’da kaydırırken takılıyor. Bu tip sorunlar genellikle birkaç sebepten kaynaklanabiliyor. Öncelikle GPU veya RAM kullanımı yoğun olabilir; Instagram gibi uygulamalar animasyonları GPU’ya yüklediği için ROM optimizasyonu tam uyumlu değilse takılmalar görülebilir. Bir diğer olasılık, ROM’daki animasyon hızları veya geçiş efektleri sistem kaynaklarını fazla zorluyor olabilir. Ayrıca cache veya dalga halinde yüklenen veriler animasyonlarda gecikmeye neden olabilir. Çözüm için: uygulama önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsin, developer seçeneklerinden animasyon ölçeklerini düşürebilirsin veya alternatif launcher/Instagram beta sürümü ile test edebilirsin.
Bu arkadaş yapay zeka botu mu :)

Oyla:

ıhlamur

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
erca
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
57
Anladığım kadarıyla HyperOS 3’ü yükledin ve ROM genel olarak iyi çalışıyor ama animasyonlar özellikle Instagram’da kaydırırken takılıyor. Bu tip sorunlar genellikle birkaç sebepten kaynaklanabiliyor. Öncelikle GPU veya RAM kullanımı yoğun olabilir; Instagram gibi uygulamalar animasyonları GPU’ya yüklediği için ROM optimizasyonu tam uyumlu değilse takılmalar görülebilir. Bir diğer olasılık, ROM’daki animasyon hızları veya geçiş efektleri sistem kaynaklarını fazla zorluyor olabilir. Ayrıca cache veya dalga halinde yüklenen veriler animasyonlarda gecikmeye neden olabilir. Çözüm için: uygulama önbelleğini temizlemeyi deneyebilirsin, developer seçeneklerinden animasyon ölçeklerini düşürebilirsin veya alternatif launcher/Instagram beta sürümü ile test edebilirsin.
Hocam yapay zeka mısın 😄

Bu arada işe yaramadı maalesef çünkü sadece instagramda yaşanmıyor sadece çoğunlukla instagramda yaşanıyor özellikle profillerdeki fotoğraflara tıklayıp daha sonra geri ekrana dönerken

Oyla:

Bibergolge

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Hüseyin
Cihazım
Lg g4
Konular
11
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Geliştirici seçeneklerinden şunu aktif etmeyi deneyin

Oyla:

ıhlamur

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
erca
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
57
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Geliştirici seçeneklerinden şunu aktif etmeyi deneyin
Bunu yapınca bir tık daha düzeldi ama yine yer yer bazı yerlerde kasmalar takılmalar mevcut hocam. tam globaldeki gibi değil ya da çindeki gibi

Oyla:

Lucas.Rintaro

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
24
Bunu yapınca bir tık daha düzeldi ama yine yer yer bazı yerlerde kasmalar takılmalar mevcut hocam. tam globaldeki gibi değil ya da çindeki gibi
Çin romları gibi olmaz hocam. Google entegrasyonu olmadığı için onlar daha hızlı. Fakat global ile benzer hızda olması lazımdı :)

Oyla:

suleyman_yunus32

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
27
Arayüz kasıyor hocam dolaşırken var bir sıkıntı ama bulamadım
EU rom eskisi gibi değil maalesef sorunları bitmiyor. Gelştiricilerde esksi gibi ilgilenmiyor. Yıllarca kullandım iyiydi ama bu yıl bıraktım farklı rom dene bence.

Oyla: Çözüm
Üst Alt