Soru En stabil ve en iyi batarya tasarufu veren Miui rom hangisi ?

• Konbuyu başlatan Üye silindi 278685
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 7
  • Görüntüleme 2K
Ü

Üye silindi 278685

Guest
X3 Pro kullanıyorum daha önce buna benzer bir konu açmıştım ama içeriği farklıydı . Xiaomi.eu 12.5.4 kullandım pil süresi az gibi geldi . Normal stock rom kullandım onun da özellikleri xiaomi.eu'ya göre bayat ekmek gibiydi . Siz hangisini önerirsiniz ? Xiaomi.eu romdayken telefonu her açtığımda ilk 10 saniye gidip geliyordu telefon . ( Konuyu Mi Room da nasıl açtığımı bende merak ediyorum :(. )

arinalp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mücahit
Cihazım
Redmi note 10 p
Konular
6
Batarya performansı konusunda romların çok etkili olmadığı kanısındayım. Daha önce birçok modelde farklı romlar denemiş ve benzer sonuçlar almıştım. Bataryadan rom farketmeksizin iyi sonuçlar alabilmek tamamen kişinin kendi elindedir. Sizin günlük kullanım yoğunluğunuz bunu belirler. Biz hep güne odaklı olduğumuz için batarya günü çıkarmadığı zaman altında bir neden arıyoruz. Günlük kullanım sıklığımızı nedense hep atlıyoruz.

Performans konusunda eu romlar daha etkili olabilir. Sonuçta stock romlardaki birçok gereksiz detaydan arındırılmış haliyle daha stabil çalışmaktadır. Yinede bu romlar yüzde yüz kusursuz değildir ve bazı hatalar ile karşılaşmaktayız.
Uzun kullanımlarda en doğru seçim stock romlardır, gerek güvenlik açısından gerekse sonradan aldığı güncellemeler ile tercih sebebidir.

joker19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi5 P
Konular
1
Eu romun yanı sıra kernel atmayı deneyebilirsin, Aldığım her cihaza belli bir aydan sonra kernel atıyorum, ve şaşırtıcı derecede batarya süresi uzuyor. Sürekli oyun oynadığım için batarya 100 iken 20 ye düşene kadar ard arda girdiğim maç sayısından baz alarak yazıyorum. Stock kernel ile 9 floopy ile 13. Ne alakası var bende anlayamadım demekki optimizasyon ayarı var içerisinde.

Ü

Üye silindi 278685

Guest
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eu romun yanı sıra kernel atmayı deneyebilirsin, Aldığım her cihaza belli bir aydan sonra kernel atıyorum, ve şaşırtıcı derecede batarya süresi uzuyor. Sürekli oyun oynadığım için batarya 100 iken 20 ye düşene kadar ard arda girdiğim maç sayısından baz alarak yazıyorum. Stock kernel ile 9 floopy ile 13. Ne alakası var bende anlayamadım demekki optimizasyon ayarı var içerisinde.
Stock yada eu rom da yapabilirmiyim ? Ve kernel nasıl yüklenir hangisini kullanmam gerekiyor biraz açıklarmısın

joker19

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Abdullah
Cihazım
Xiaomi Mi5 P
Konular
1
Stock yada eu rom da yapabilirmiyim ? Ve kernel nasıl yüklenir hangisini kullanmam gerekiyor biraz açıklarmısın
Stock romda atabilirsin.
Kernel Twrp ile bootlanan küçük boyutta bir dosyadır. Atmadan önce kullandığın cihaza nasıl kernel yüklenir en iyisi hangisidir ona bakman gerekli. Twrp üzerinden işlemi yapmadan önce her ihtimale karşılık ''Backup'' bölümünden boot seçeneğini yedeklemeni tavsiye ederim bu telefonun stock kernelidir. Mi logosunda takılı kalma ihtimaline karşılık bu yedeği kesinlikle al. Android sürümüne uygun kernel indirmeyi unutma.

Şuradaki kernelleri inceleyebilirsin. Rehber - POCO X3 Pro Official AOSP Custom ROM ve Kernel Listesi

sin

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sinan
Cihazım
Redmi Note 10
Konular
15
ben redmi note 10 ile baya sıkıntı çekiyordum. miui ve miui tabanlı romlar kesinlikle aşırı hantal. crdroid fena değildi, cheerish ve bliss i beğenmedim, pixel exprience özelleştirme olarak baya geride gibi ama hız ve enerji tüketimi konusunda baya baya iyi gibi geldi bana. bir de hebf optimizer isimli uygulamayı da tavsiye ederim play store da var, hem tüketime hem arayüz akıcılığına büyük faydası var.

championee

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dursun Aydın
Cihazım
Poco f5 pro
Meslek
Güvenlik
Konular
26
Hız ve enerji dersen kesinlikle aosp tabanlı rom öneririm.ArrowOS kullanıyorum şarj çok iyi gidiyor...

Üst Alt