Şöyle 1-2 saatte neler yaptığımı hangilerini denediğimi açıklayayım.
SparkOS: A12 sürümü akıcı ve güzel. Dialer uygulaması ve kişiler uygulaması karanlık mod açılmasına rağmen bembeyaz kalıyor. Değiştirme nedenim oldu.
A11'de ise kurulumunu bile yapamadım. "Spark-vIgnite-ginkgo-OFFICIAL-gapps-20210925" zip dosyasını indirmiştim, recoveryden flaşladım ama açılmadı. Geri recovery ekranına atıp durdu ben de üzerine gitmedim vardır bir hayır dedim.
Pixel Experience: A11 sürümünde AOSP tabanlı romlara göre ağır kalmış. Pixel tabanlı olmasından ötürü herhalde. Fazla uğraşamadım çıktım.
crDroid: A11 sürümünü indirdim. Her şey güzeldi. Lakin Xiaomi Parts sürekli duruyor hatası aldım. Cache, Dalvik falan temizledim format data çektim ama yok. Viper4Android yükledikten sonra sürekli bu hatayı vermeye başladı. Aynı şekilde şu an dotOS'ta da aynı sorun var. Arayüz olarak güzeller ama Xiaomi Parts sıkıntı çıkarıyor. Hani kullanmadığım bir menü ama sürekli hata penceresi çıkarması insanın canını sıkıyor.
Şimdi elimde 2 yıl önce güncellenmiş SyberiOs A10 var onu bir deneyeceğim. Bir de
joker80 hocamın dediği Bliss'i listeme kattım.
joker80 hocam tavsiye ettiğiniz sürümü var mı Bliss'in?
Benim tek derdim Viper çalışsın yeter. Zaten telefonu dışarı çıkınca bir müzik dinlemek için, iki aramalar için. Fotoğraf takıntım yok ama kamera uygulaması ANX olması taraftarıyım. Rom seçerken bunlara dikkat ediyorum genelde.
Bu yukarıda dediklerim de olmazsa Arrow A11'e dönüp artık GravityBox ile bir şeyler deneyeceğim.