Soru En iyi Global Stabil Rom !!

DarKStyLe

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Şuanda 9.5.4.0 global stabil rom mevcut, batarya süresi 1.5-2 gün bekleme süresi ve 7-8 saat ekran süresi alıyorum, oyun oynamıyorum, sadece sosyal medyada takılıyorum. Cihazı yeni sıfır aldım, sizce MİUİ 12 Global stabil'e güncellemeli miyim? Veya OTA'da gelen güncellemelerde hangisine kadar güncelleyip kalsam daha iyi olur? Kısacası en iyi STABİL GLOBAL ROM hangisi batarya ve performans açısından bu süreleri alabileceğim? (Cihaza Twrp gibi programlar yüklemeyi düşünmüyorum. Yalnızca dediğim gibi Stabil global'daki en iyi romu kurmak istiyorum)

tarakbumba

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Atilla
Cihazım
Mi Note 3
Konular
4
Size önerim, özellikle bankacılık uygulamaları gibi güvenlik gerektiren uygulamaları kullanıyorsanız en son MIUI 11 Global Kararlı Rom kurmanızı öneririm. Çünkü hem 01.01.2020 tarihli android güvenlik yaması var hem de MIUI 12 kadar pili tüketmez. Nitekim bazı göze hoş gelen özellikler gelse de MIUI 12 getiren son global kararlı rom da 01.01.2020 güvenlik yamasında.

Güvenlik ve cicili bicili arayüz sizin için önemli değilse, şu anda herhangi bir yazılımsal sorun yaşamıyorsanız ve pil ömrü önemliyse hiç sürüm değiştirmeyin. MIUI 9 hem kararlı ve hem de her türlü ihtiyacı gören bir romdu. Üstelik, kanaatimce sonraki romlarda kamera yazılımı iyi değil.

Oyla:

DarKStyLe

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Muhammet
Cihazım
Mİ 8 SE
Konular
14
Size önerim, özellikle bankacılık uygulamaları gibi güvenlik gerektiren uygulamaları kullanıyorsanız en son MIUI 11 Global Kararlı Rom kurmanızı öneririm. Çünkü hem 01.01.2020 tarihli android güvenlik yaması var hem de MIUI 12 kadar pili tüketmez. Nitekim bazı göze hoş gelen özellikler gelse de MIUI 12 getiren son global kararlı rom da 01.01.2020 güvenlik yamasında.

Güvenlik ve cicili bicili arayüz sizin için önemli değilse, şu anda herhangi bir yazılımsal sorun yaşamıyorsanız ve pil ömrü önemliyse hiç sürüm değiştirmeyin. MIUI 9 hem kararlı ve hem de her türlü ihtiyacı gören bir romdu. Üstelik, kanaatimce sonraki romlarda kamera yazılımı iyi değil.
Çok teşekkür ederim kararımda çok faydalı oldu. Fakat miui 11-12deki gibi 9da ana menüdeki uygulama kasasını kaldıramıyorum, onun ayarını bulamadım. O yüzden sanırım güncelleme yapacağım.

Oyla:
Üst Alt