Soru Ekran Yansıtma ( Tam Ekran Olmama Sorunu )

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
1.Sorum Ekrani TV yansıttığımda tam ekran olmuyor Resim ve videolar da miu9 ve miu10 güncellemelerindede durum aynı bu durum nasıl çözülebilir Ek olarak ekran bu büyüt hareketini yap demeyin o olduğu halde bu şekilde. Eski telefonlar da bile tam ekran olurken 2018 modern Xiaomi Redmi Note 6 Pro nasıl olmuyor anlamış değilim

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

2.sorum aşşadan yukarı doğru çekince arama ekranını nasıl kapatabilirim ?

socrates3000

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yasin
Cihazım
mi 8 explorer
Konular
2
Bende mi 8 pro var. Aynı şekilde tam ekran olmuyor çözüm bilen varsa yardımcı olursa sevinirim. Web video caster ı kullanıyorum tam ekran için ancak telefonun kendi yansıtmasının görüntü kalitesi kıyaslanmayacak derecede daha iyi ama maalesef tam ekran olmuyor ne yapsamda

Oyla:

EzelEcel

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Emin
Cihazım
Mi Max 3
Konular
4
Telefonun ve televizyonun ekran en boy oranları farklı olduğu için bu sorun yaşanıyor. Muhtemelen telefonunuzun ekranı 18:9 veya 19:9 en boy oranına sahip. Televizyon ekranlarının çoğu ise 16:9 en boy oranına sahiptir. Tam ekran olması için ikisininde aynı ekran en boy oranına sahip olması gerekiyor. Ekran en boy oranları farklı olsa bile tam ekran olarak yansıtmanın bir yolu varmı bilmiyorum. Umarım bilen biri çıkar.

Son düzenleme:
Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Çok ama çok mantıksız olmuş sonuçta kaç tane 18:9 veya 19:9 TV var ki firmalar bunu göz ardı etmişler anlamıyorum yazılımsal birşey ile halledilebilecek gibi duruyor ama miu10 guncellemsinde düzeltmedilerse sonrasında da düzeltilmesi beklenmez dediğiniz üzre 18:9 ve 19:9 formatındaki ekranlarda bu durum yaşanıyor benim merak ettiğim Samsung LG Huawei iPhone dada durumlar aynimi ki ? Yani o markaların 18:9 veya 19:9 ekranları da yansıtılınca durum ne acaba varsa bu formatta diğer markalar da telefonu olan bilgilendirme yaparsa sevinirim

Oyla:

mesutfati

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mesut
Cihazım
Mi note 3
Konular
1
Benim tel mi note3 Ya birde yansıtma yaptığınızda kamerayı açan oldumu hiç ortada ufacık bir görüntü önceki tel Sony ful ekran yansıtma yapıyordu.umarım zaman la düzelir.aynı problem huwai tellerde,de mevcut cin teller böyle takılıyor demekki.

Oyla:

Ömerosss

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömerosss
Cihazım
Xiaomi mi 8
Meslek
Üniversit Hazırlık
Konular
1
1.Sorum Ekrani TV yansıttığımda tam ekran olmuyor Resim ve videolar da miu9 ve miu10 güncellemelerindede durum aynı bu durum nasıl çözülebilir Ek olarak ekran bu büyüt hareketini yap demeyin o olduğu halde bu şekilde. Eski telefonlar da bile tam ekran olurken 2018 modern Xiaomi Redmi Note 6 Pro nasıl olmuyor anlamış değilim

Bunun sebebi ekran en boy oranı biliyorsunuz yeni telefonlarda 18.9 -19.9 gibi formatlar var fakat tv ler 16.9 en boy oranına sahip bu yüzden boşluk kalıyor yazılımla düzeltilir mi olabilir fakat düşük bir ihtimal hatta olmaz belkide
mi 8 kullanıyorum aynı durum bendede mevcut

Oyla:

Engin56

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Engin
Cihazım
Redmi note 6pro
Konular
0

Dostum vlc oynatıcı kullan eğer internetten izleyeceksen uc browser tarayıcısını indir videoyu açtığında sağ tarafta oynatıcı seç seçeneğinden vlc programını seç tam ekran izlersin.

Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Dostum vlc oynatıcı kullan eğer internetten izleyeceksen uc browser tarayıcısını indir videoyu açtığında sağ tarafta oynatıcı seç seçeneğinden vlc programını seç tam ekran izlersin.
Bahsettiğiniz durum ne için bahsettinz ekran yansıtma olayı için ise vlc programı ile ne alaka bağdaştıramadim sonuçta ekran yansıtınca genelde YouTubeden video açmak için yansıtıyorum ayriyeten 18.9 ekran olduğu için tam ekran oturmuyormus ve çözümü yok bildiğim kadarıyla

Oyla:

EzelEcel

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Emin
Cihazım
Mi Max 3
Konular
4
Bahsettiğiniz durum ne için bahsettinz ekran yansıtma olayı için ise vlc programı ile ne alaka bağdaştıramadim sonuçta ekran yansıtınca genelde YouTubeden video açmak için yansıtıyorum ayriyeten 18.9 ekran olduğu için tam ekran oturmuyormus ve çözümü yok bildiğim kadarıyla
Play Store'dan Tv Cast uygulamasıyla tam ekran olarak yansıtabilirsiniz. Uygulamanın hem televizyona hemde telefona indirilmesi gerekiyor.

Oyla:

emreli01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
EMRE SARI
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
19
Play Store'dan Tv Cast uygulamasıyla tam ekran olarak yansıtabilirsiniz. Uygulamanın hem televizyona hemde telefona indirilmesi gerekiyor.
TV Cast yükleyemem TV e çünkü Philipsin 6198 modelli tvsi ve Android değil ayriyeten smart bölümü sağlıklı çalışmadığı mağaza yerine girilmiyor Philips sağolsun güncelleme ile bozdu smart TVsini destekte verilmiyor yetkili servisinden öğrendim .. başka yöntem var mı acaba tam ekran olarak yansıtmanın

Oyla:

EzelEcel

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Emin
Cihazım
Mi Max 3
Konular
4
TV Cast yükleyemem TV e çünkü Philipsin 6198 modelli tvsi ve Android değil ayriyeten smart bölümü sağlıklı çalışmadığı mağaza yerine girilmiyor Philips sağolsun güncelleme ile bozdu smart TVsini destekte verilmiyor yetkili servisinden öğrendim .. başka yöntem var mı acaba tam ekran olarak yansıtmanın
Bahsettiğim uygulama Android Tv ler dışında bazı Smart tv'lerdede mevcut. Smart tvlerde uygulama mağazasına göz atarak çeşitli yansıtma uygulamaları bulunabilir belki.

Oyla:
Üst Alt