Yardım Ekran süresi

Yunus Bayram

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.simit
Cihazım
Mİ 9 SE
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global v11.0.3
Telefon Modeli
mi 9se
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
İyi günler, şöyle bir sorum olacak ; biz bir kitap ve yazı okuduğumuzda ekrana temas etmediğimizde ekran kararıyor ve cihaz kilitleniyor ve sürekli ekrana dokunmak zorunda kalıyoruz bunu önlemek için ise ekran süresini uzatmak gerekiyor fakat bu ekran süresini uzatmadan biz bunu nasıl yapabiliriz? (Bazı eski modellerde böyle bir özellik vardı gözleri takip ederek bunu yapıyordu.)

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
158
Telefonunuzun kullanıcısı değilim ama ayarlarinizda uyku ayarlarını guncellemeniz gerekiyor. Bu da genelde kilit ekranı vb ayarlarda mevcuttur

Oyla:

Yunus Bayram

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.simit
Cihazım
Mİ 9 SE
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Telefonunuzun kullanıcısı değilim ama ayarlarinizda uyku ayarlarını guncellemeniz gerekiyor. Bu da genelde kilit ekranı vb ayarlarda mevcuttur
Demek istediğim cihazın uyku ayarlarıyla veya ekran açık kalma süresiyle oynamadan bunu cihazın kendi yapması.

Oyla:

Buse S. Ada

Nefsine öğretmen vicdanına öğrenci ol
Emekli Yönetici
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buse
Cihazım
RN 11 Pro
Meslek
Eticaret Yönetimi
Konular
158
Cihaz kendisi default olarak 15 sn/30sn veya 1-2 dakika hareketsizlikten sonra otomatik kapamaya geçer hocam. Ayarlamadan yapmanız ne kadar mümkün bilemiyorum.
Demek istediğim cihazın uyku ayarlarıyla veya ekran açık kalma süresiyle oynamadan bunu cihazın kendi yapması.

Oyla:

Yunus Bayram

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.simit
Cihazım
Mİ 9 SE
Konular
7
Cihaz kendisi default olarak 15 sn/30sn veya 1-2 dakika hareketsizlikten sonra otomatik kapamaya geçer hocam. Ayarlamadan yapmanız ne kadar mümkün bilemiyorum.
Yorumunuz için teşekkürler. Yukarıda belirttiğim gibi bazı telefon modellerinden hatırlıyorum bu özellik vardı. Muhtemel olarak telefon kamerasını veya iris göz tarayıcısını kullanabilir diye düşünüyorum.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Yorumunuz için teşekkürler. Yukarıda belirttiğim gibi bazı telefon modellerinden hatırlıyorum bu özellik vardı. Muhtemel olarak telefon kamerasını veya iris göz tarayıcısını kullanabilir diye düşünüyorum.
Eski modellerde ön kamerayı kullaniyordu. Sonra ne oldu bilmiyorum. Google playde bu isi yapan uygulamalar vardi zamaninda denemistim. Onlari arastirabilirsiniz.
Ikinci bir secenek olarak ana ekrana bir widget koyulabilir (muhtemelen bir uygulama ile olacak bu). Bu widget elektrik dugmesi gibi is gorecek. Basinca ekran hep acik kalacak. Bir daha basinca ekran eski haline geri donecek.
Bir secenekte yukaridan inen kisayollara "coffein" modu eklenebilir. Orjinalde yoksa "tiles" isimli uygulama ile yapilabiliyordu yanilmiyorsam

Oyla:

Yunus Bayram

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mr.simit
Cihazım
Mİ 9 SE
Konular
7
Eski modellerde ön kamerayı kullaniyordu. Sonra ne oldu bilmiyorum. Google playde bu isi yapan uygulamalar vardi zamaninda denemistim. Onlari arastirabilirsiniz.
Ikinci bir secenek olarak ana ekrana bir widget koyulabilir (muhtemelen bir uygulama ile olacak bu). Bu widget ekeltrik dugmesi gibi is gorecek. Basinca ekran hep acik kalacak. Bir daha basinca ekran eski haline geri donecek
Eğer dediğiniz gibi kamerayı kullanıyor ise bu iş yazılımla yapılabilir fakat düşük ışıkta veya karanlık ortamda muhtemelen iyi çalışmayabilir. Üçüncü parti uygulamalar güven vermiyor çünkü kamera hep açık olacaktır. Bunu xiaomi markasının yapması daha güvenilir olabilir. Dediğiniz widget kısa vadede çözüm olabilir. Yorumunuz için teşekkürler.

Oyla:

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Eğer dediğiniz gibi kamerayı kullanıyor ise bu iş yazılımla yapılabilir fakat düşük ışıkta veya karanlık ortamda muhtemelen iyi çalışmayabilir. Üçüncü parti uygulamalar güven vermiyor çünkü kamera hep açık olacaktır. Bunu xiaomi markasının yapması daha güvenilir olabilir. Dediğiniz widget kısa vadede çözüm olabilir. Yorumunuz için teşekkürler.
Bu olay en basindan beri yazilimlar ilegerceklesiyor tabi. Bu samsungun veya xiaominin orjinali olmasi pek önemli degil. Hic biri guven vermiyor bana. Bunu onlemek icin indirdiginiz uygulamanin internetini kapatabilirsiniz. Boylece goruntunuz bir yere aktarilmaz. Hatta bence orjinale gore bu daha guvenli.
Bu arada o zamanlarda da kamerayi kullanmasina raen dusuk isikta fena calismiyordu
Digerleri ise kurulum yapildiktan sonra 1 sn surmeden acip kapamaya yarayacak yontemler.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Göz hareketleri takip ile ekranın açık kalması pek çok cihaz için oldukça sorunlu. Ön kaera sürekli olarak açık kaldığı için hem bataryaya zararı var hem de güvenlik sıkıntısı oluşturuyor.

Sizin istediğiniz özellik ise uygulama izinleri ile alakalı. Uygulama yapımcısı cihazın uykuya geçmesini önleme izni eklediyse siz uygulamayı kullandığınız sürece ekran kapanmayacaktır ancak eğer yapımcı bu izni istemediyse geribildirimde bulunarak izin eklenmesini istemek dışında maalesef sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok.

Oyla:
Üst Alt