Soru Ekran Sararması

veneratio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
1
Tarafımdan silinmiştir.

Son düzenleme:

trojan89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
10
Konuyu başından beri takip ediyorum, her iki arkadaşında haklı yanları var. Bende bir ihtiyaçtan dolayı konu açmıştım ama geri dönüş alamadım. Yönetici ve bazı forum yetkili kişilerine şahsi pm gönderim, halen sabır ve sükunet ile geri dönüş yapacaklar mı diye bekliyorum.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Miui alternatif değil seçimdir..

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Konuyu ilk günden beri takip ediyorum ve tartışmaya müdahil olmak istemiyordum ama sadece cevap alamadığını söyleyen arkadaşlar için arama kutusunu kullanınca gelen sonuçları paylaşmak istedim...

veneratio hocam "ekran sararma" kelimelerini aradığımda gelen ilk sonuç. http://forum.miuiturkiye.net/konu/mi3-sari-ekran-sorunu-ve-birkac-soru.3887/ Konuda son derece anlaşılır bir şekilde ekran sararması ile ilgili problem sorulmuş, üzerinde konuşulmuş ve sonuç olarak konu sahibi arkadaş aklındaki tüm soruların giderildiğini belirterek teşekkür etmiş. Deneyimli bir forum kullanıcısı olarak sizin bu konuyu okuduğunuzu ve ekran sararmasına ilişkin bu tarz sorunlara ilişkin tavsiyelerimizin neler olduğunu okuduğunuzu zannediyorum. Ancak yanlış hatırlamıyorsam sizin sorunuz aynı zamanda bu sıkıntının yetkili servis tarafından garanti kapsamında değerlendirilip değerlendirilmediği ile ilgiliydi. Yine arama sonuçlarına bakarak bu sorunu yaşayan içlerinde benim de bulunduğum toplam 4-5 kişinin olduğunu ve hiç birinin cihazının garantili olmadığını gördüm. Dolayısıyla hem cihazı garantili olan hem de bu sorunu yaşayan bu ülkedeki ilk kişi sizsiniz diyebiliriz tahmin ediyorum. Dolayısıyla sorunuza cevap vermemiz sadece sizi yanlış yönlendirecektir, bu nedenle verilmiş bir cevabın bulunmaması her ne kadar siz öyle düşünmeseniz de bence son derece olumlu bir durum çünkü forum kullanıcılarımızın gereksiz ve bilinçsiz mesajlar yazmadığını gösteriyor. Umarım sorunuza cevap bulduğunuzda buradan bizleri de bilgilendirirsiniz ve bizler de sizinle aynı sorunu yaşayan bir başka arkadaşımız olduğunda ona doğruluğu kanıtlanmış bir cevap verebiliriz. :)

trojan89 hocam sizin sorunuzu ise bulamadım. Açtığınız 3 konu var. Bir tanesi benim daha önce beğenmiş olduğum bir ipucu konusu, diğeri bir ekran görüntüsü ile ilgili cevaplanmış bir soru ve sonuncusu ise imei değiştirme ile ilgili bir başka kullanıcımız ile ilgili halen devam eden bir yardımlaşma konusu... Geri dönüş alamadığınız konu hangisi acaba? Eğer yardımcı olabileceğimiz bir şeyse hatırlatırsanız sevinirim. Özel mesaj konusunda ise genel bir prensip olarak adı üzerinde sadece özel olan konuların yani bir başkasının görmesinin sakınca yaratabileceği konuların özel mesajla konuşulması gerektiğine inanıyorum. Eğer ki cihaz ile ilgili ve herkesin başına gelebilecek bir konu için özel mesaj gönderdiyseniz cevap alamamanız son derece normaldir diye düşünüyorum.

Oyla:

trojan89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
10
cantara hocam ben başka forumlarda da konular açtım başkalarına faydalı olmak adına. Hem konu üzerinden hemde özelden, sykpe vs. üzerinden yardımcı oluyorum. Onlarca kişinin cihazını hiç karşılıksız hallettim ve halen hallediyorum. Kendim zor durumda kaldım özellikle konunun uzmanlarına özelden yazdım ama özel mesajlara cvp alamamız normal demişsiniz. Daha buna diyecek bişey kalmamış. En nihayetinde aradığım dosyayı buldum ama sizlerin arayıcılığız ile değil. Yinede teşekkürler. Miui forever.. ;)

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara hocam ben başka forumlarda da konular açtım başkalarına faydalı olmak adına. Hem konu üzerinden hemde özelden, sykpe vs. üzerinden yardımcı oluyorum. Onlarca kişinin cihazını hiç karşılıksız hallettim ve halen hallediyorum. Kendim zor durumda kaldım özellikle konunun uzmanlarına özelden yazdım ama özel mesajlara cvp alamamız normal demişsiniz. Daha buna diyecek bişey kalmamış. En nihayetinde aradığım dosyayı buldum ama sizlerin arayıcılığız ile değil. Yinede teşekkürler. Miui forever.. ;)

Hocam galiba yanlış anlaşıldım... Yeri geldiğinde elbette ki bizler de farklı bağlantı metotlarıyla, hatta kullanıcılarımızı misafir ederek sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu konuda hiç bir sıkıntı yok. Benim söylemek istediğim şey "Eğer ki cihaz ile ilgili ve herkesin başına gelebilecek bir konu için özel mesaj gönderdiyseniz" cevap alamamanız normaldir. Bulunduğumuz konu üzerinden giderek örnek vermek gerekirse ekran sararmasının garanti dahilinde olup olmayacağı özel mesajla sorulur ise cevap beklememek lazım ancak ekran değiştirilmesi için iletişim bilgilerinin özel mesajla gönderilmesi gerekiyor :) Yanlış anlaşılma için kusuruma bakmayın... :(

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
trojan89 hocam, şimdi yazacaklarımın öncesinde sanırım şu biz siz ayrımını tanımlamak gerekiyor. Aslında forum hepimizin. Hiçbir yöneticinin, hiçbir üyeden herhangi bir farkı yoktur. Sadece forum düzeni ve işleyişi anlamında daha fazla yetkiye sahiptirler o kadar. Ama bu da yöneticilere ekstra sorumluluklar yüklüyor. Hiç istemesem de konunun anlaşılması açısından bizler olarak yöneticileri, sizler olarak üyeleri kastederek yazacağım.
Bizlerin de özel hayatı var, işi var gücü var. Sizler gibi biz de vakit bulabildikçe foruma girebiliyoruz. Ancak sizler girdiğiniz zaman sadece ilgilendiğiniz konulara bakıp, gerektiğinde yorum yaparak günü geçiriyorsunuz. Hatta belki diğer arkadaşlarla özel mesajlarla muhabbet ediyorsunuz. Ancak bizler foruma girdiğimizde bir çok şikayet mesajı ile karşılaşıp çözüm buluyoruz. Ardından foruma yazılmış tüm mesajları kontrol etmek zorundayız. Bazı girişlerde yüzlerce yeni mesaj var yazısını görüyoruz. Bunları tek tek okuyor, gerekirse cevap yazıyor, uygunsuz olanları siliyor, yanlış yere açılan konuları taşıyor, birden fazla açılan konuları birleştiriyor, flood yapılarak yani arka arkaya aynı kişi tarafından yazılmış mesajları birleştiriyor, bir de üzerine özel mesajla gelmiş onlarca soruyla aynı şekilde muhatap oluyoruz. Ben her seferinde hem forumdan hem özel mesajdan yukarda cantara hocamın da yazdığı gibi özel mesajların sadece özel şeyler için kullanılması gerektiğini söylüyorum. Zaten benim söylememe de gerek yok aslında. Adı üzerinde; özel. Bu sadece mesajı attığınız kişi açısından değil, sizin açınızdan da önemli. Çünkü sorununuz hakkında mesaj attığınız kişinin bilgisi olmayabilir, birkaç gün foruma uğrayamadığımız bir zamana denk gelmiş olabilir. Foruma yazsanız belki hemen cevabını alabileceğiniz birşey için boş yere beklemiş ve eliniz de boş kalmış olabilir.
Geçen seneye kadar imzamda "lütfen özel mesajla sadece özel şeyler yazınız, aksi halde cevap verilmeyecektir" yazdığım halde yine de aynı mesajlar gelmeye devam edince bir işe yaramıyor diye imzamdan kaldırdım. Artık elimden geldiğince önceliğimi foruma verip vakit kalırsa özel mesajlara bakarak ve özel olmayan konuları ki hemen hepsi oluyor, kırmamaya çalışarak foruma yönlendiriyor yada basit birşeyse cevaplayıp eğer uzarsa foruma yönlendiriyorum.
Bütün bunlar gözönüne alındığında bazı mesajların gözden kaçması mümkün hale gelmektedir. Eğer forumun yoğun bir dönemine denk geldiyse de 1'den fazla kişinin gözünden kaçması da doğaldır.
Lütfen eğer özel birşeyse lütfen mesaj attığınız kişilere tekrar mesaj atın. Zaten genel birşey ise foruma yazmanız en doğru hareket olacaktır.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

trojan89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
10
chatin_62 Hocam sizin zaten böyle uzun uzun üşenmeden erinmeden cevaplar yazmanız bile forum ve içindekilere gerçekten saygı ve değer verdiğinizi gösterir. Söylediklerinizin hepsi geçerliliği olup kabul edilebilir açıklamalar. Cevaplar ve ilginiz için ayrıca teşekkür ederim, ama işte insanoğlu hemen olsun şimdi olsun istiyor. Benim durumumum aciliyeti olduğu için direk pm gönderdim, küçüçük qcn dosyasını kaybettiğim için telefonum kullanılamaz hale gelmişti. Mağlum telefonda hayatın bir parçası oldu, neticede öyle yada böyle gerek burası yada bir başkası derdime çare buldum. Aklın yolu bir herkes bir şekilde birbirine yardımcı olmak için forumlarda toplanıyor. Herkese iyi forumlar.. ;)

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Öğlen 434 idi 12 saat sonra 559 olmuş.
Sanırım yazdıklarım daha rahat anlaşılır olmuştur.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt