trojan89 hocam, şimdi yazacaklarımın öncesinde sanırım şu biz siz ayrımını tanımlamak gerekiyor. Aslında forum hepimizin. Hiçbir yöneticinin, hiçbir üyeden herhangi bir farkı yoktur. Sadece forum düzeni ve işleyişi anlamında daha fazla yetkiye sahiptirler o kadar. Ama bu da yöneticilere ekstra sorumluluklar yüklüyor. Hiç istemesem de konunun anlaşılması açısından bizler olarak yöneticileri, sizler olarak üyeleri kastederek yazacağım.
Bizlerin de özel hayatı var, işi var gücü var. Sizler gibi biz de vakit bulabildikçe foruma girebiliyoruz. Ancak sizler girdiğiniz zaman sadece ilgilendiğiniz konulara bakıp, gerektiğinde yorum yaparak günü geçiriyorsunuz. Hatta belki diğer arkadaşlarla özel mesajlarla muhabbet ediyorsunuz. Ancak bizler foruma girdiğimizde bir çok şikayet mesajı ile karşılaşıp çözüm buluyoruz. Ardından foruma yazılmış tüm mesajları kontrol etmek zorundayız. Bazı girişlerde yüzlerce yeni mesaj var yazısını görüyoruz. Bunları tek tek okuyor, gerekirse cevap yazıyor, uygunsuz olanları siliyor, yanlış yere açılan konuları taşıyor, birden fazla açılan konuları birleştiriyor, flood yapılarak yani arka arkaya aynı kişi tarafından yazılmış mesajları birleştiriyor, bir de üzerine özel mesajla gelmiş onlarca soruyla aynı şekilde muhatap oluyoruz. Ben her seferinde hem forumdan hem özel mesajdan yukarda cantara hocamın da yazdığı gibi özel mesajların sadece özel şeyler için kullanılması gerektiğini söylüyorum. Zaten benim söylememe de gerek yok aslında. Adı üzerinde; özel. Bu sadece mesajı attığınız kişi açısından değil, sizin açınızdan da önemli. Çünkü sorununuz hakkında mesaj attığınız kişinin bilgisi olmayabilir, birkaç gün foruma uğrayamadığımız bir zamana denk gelmiş olabilir. Foruma yazsanız belki hemen cevabını alabileceğiniz birşey için boş yere beklemiş ve eliniz de boş kalmış olabilir.
Geçen seneye kadar imzamda "lütfen özel mesajla sadece özel şeyler yazınız, aksi halde cevap verilmeyecektir" yazdığım halde yine de aynı mesajlar gelmeye devam edince bir işe yaramıyor diye imzamdan kaldırdım. Artık elimden geldiğince önceliğimi foruma verip vakit kalırsa özel mesajlara bakarak ve özel olmayan konuları ki hemen hepsi oluyor, kırmamaya çalışarak foruma yönlendiriyor yada basit birşeyse cevaplayıp eğer uzarsa foruma yönlendiriyorum.
Bütün bunlar gözönüne alındığında bazı mesajların gözden kaçması mümkün hale gelmektedir. Eğer forumun yoğun bir dönemine denk geldiyse de 1'den fazla kişinin gözünden kaçması da doğaldır.
Lütfen eğer özel birşeyse lütfen mesaj attığınız kişilere tekrar mesaj atın. Zaten genel birşey ise foruma yazmanız en doğru hareket olacaktır.
Sent from my MI PAD using Tapatalk