Soru Ekran Sararması

veneratio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
1
Tarafımdan silinmiştir.

Son düzenleme:

veneratio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu forumda zaman harcamaya gerek yokmuş. İyi forumlar.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Siteminize karşılık birşeyler yazmak istedim. Bazen neyi nerede arayacağımızı bilemeyiz. Aklımıza ilk gelen şeyi yapar ama yanlış yaptığımız için karşılık bulamayınca doğru yapıp yapmadığımızı sorgulamadan, suçu karşımızdakinde ararız. Sizin durumunuz da aynen bu.

Bir cihaz almışsınız ve sorun yaşamışsınız, bunun garanti dahili olup olmadığını bize soruyorsunuz. Sizce bunun muhatabı nasıl biz olabiliriz? Bizim yazacağımız cevapların hiçbir önemi olmayacak ki. Garantilidir desem, Delta bunu garanti dışı saysa ne diyeceksiniz? "chatin_62 bana garantili demişti ama" demeniz oldukça komik olacak, sizi oradan terlikle kovalayacaklar. Garantisizdir demem daha kötü. Çok para isterler diye hiç Delta ile konuşup etmeden gidip bir telefoncuya yaptırıp garantinizden de olacaksınız. Belki garantili yapacak yada düşündüğünüzden çok daha az para isteyeceklerdi, nereden biliyorsunuz?

Bu nedenle kimse de sorunuza cevap vermemiş. Buna karşılık sitem ediyorsunuz. Evet yazdığınız şey doğru. Bu sorununuz için forumda zaman haracamanıza gerek yoktu.

Oyla:

veneratio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
1
Siteminize karşılık birşeyler yazmak istedim. Bazen neyi nerede arayacağımızı bilemeyiz. Aklımıza ilk gelen şeyi yapar ama yanlış yaptığımız için karşılık bulamayınca doğru yapıp yapmadığımızı sorgulamadan, suçu karşımızdakinde ararız. Sizin durumunuz da aynen bu.

Bir cihaz almışsınız ve sorun yaşamışsınız, bunun garanti dahili olup olmadığını bize soruyorsunuz. Sizce bunun muhatabı nasıl biz olabiliriz? Bizim yazacağımız cevapların hiçbir önemi olmayacak ki. Garantilidir desem, Delta bunu garanti dışı saysa ne diyeceksiniz? "chatin_62 bana garantili demişti ama" demeniz oldukça komik olacak, sizi oradan terlikle kovalayacaklar. Garantisizdir demem daha kötü. Çok para isterler diye hiç Delta ile konuşup etmeden gidip bir telefoncuya yaptırıp garantinizden de olacaksınız. Belki garantili yapacak yada düşündüğünüzden çok daha az para isteyeceklerdi, nereden biliyorsunuz?

Bu nedenle kimse de sorunuza cevap vermemiş. Buna karşılık sitem ediyorsunuz. Evet yazdığınız şey doğru. Bu sorununuz için forumda zaman haracamanıza gerek yoktu.

Ortada bir suç yok ki suçlu arayayım. Ancak nedense siz hemen savcı gibi hareket etmeye başlamışsınız. Ayrıca açıklama da yapmışsınız ki demek açıklamaya değer bir söz konusu olabilirmiş. Ayrıca sadece bu konuyla ilgili bir durum değil düşüncelerim. Genel olarak üyelere fayda sağlayacak bir ortam göremedim. Özellikle de sorunlarla ilgili.

Şimdi isterseniz tekrar savcılığa devam edip, egonuzu tatmin etmek için laf sokmalı bir yanıt daha yazabilirsiniz.

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Bu forumda zaman harcamaya gerek yokmuş. İyi forumlar.

Ortada bir suç yok ki suçlu arayayım. Ancak nedense siz hemen savcı gibi hareket etmeye başlamışsınız. Ayrıca açıklama da yapmışsınız ki demek açıklamaya değer bir söz konusu olabilirmiş. Ayrıca sadece bu konuyla ilgili bir durum değil düşüncelerim. Genel olarak üyelere fayda sağlayacak bir ortam göremedim. Özellikle de sorunlarla ilgili.

Şimdi isterseniz tekrar savcılığa devam edip, egonuzu tatmin etmek için laf sokmalı bir yanıt daha yazabilirsiniz.

Sanırım Egosuna yenik düşen ilk sizsiniz ki bu tür cevap almışsınız. İlk Önce Kendi Yazdıklarınızı / Tarafınızdan Sildiklerinizi Tartın. Bu Forumda herkes elinden geleni yapıyor. yetişemeyip, gözden kaçırdıkları, yazamadıklarıda oluyor. chatin_62 hoıcam gerekli güzel cevabı yazmış. bunu ters anlamanın bir anlamı yok. gayette açıklayıcı bir anlatım olmuş. Sorunuz neyse en güzel cevabı vermiş bence ;)

Son düzenleme:
Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Sorun yoksa mesele yok. Siz benim ne yazdığımı gayet güzel anlamışsınız ama görülüyor ki pek işinize gelmemiş nedense.
Laf sokma olayına gelirsek, ben bunu hiç beceremem. Ancak karşımdaki kişiler sağolsunlar bu konuda genelde bana yardımcı olup bu işi kendileri benim yerime hallediyorlar. Eğer bir laf sokma gördüyseniz onlar kendi cümlelerinizdir.

Şunu oturur tartışırız. Forum kişilere pek yararlı olmuyor diye bir iddianız varsa bunu ispatlarıyla ortaya koyarsınız, biz de karşı ispatlarımızı ortaya koyarız tartışırız. Bir anket açarız ve kimler yararlanmış, kimler yararlanamamış görebiliriz diyeceğim ama Forum üyelerinin %70'i sadece kendilerini düşündükleri, sadece onların sorunlarının hallolması gerektiği, diğerlerinin sorunlarının bir önemi olmadığı gibi bir düşünceleri olduğundan, istediklerini aldıktan sonra bir daha sorun yaşamadıkça uğramayan kişiler oldukları için bir anlamı olmayacak. Hatta bazı kişiler sorunlarını yazdıktan sonra sorunum çözülmüştür konu kapanabilir şeklinde mesaj bile yazabiliyorlar. Nasıl çözüldüğü, neyle çözüldüğü başka kimseyi ilgilendirmez ya, burası forum değil ya hatta mesajlar bile silinsin. Aman kimseler görmesin. Neyse önemli değil, forumdaki yüzlerce konu zaten sizi çürütmeye yetecektir. Tabi burada sizin konunuz gibi saçma sapan açılmış mesajları dikkate alacak değiliz.
Kişiler önce forumun ne olduğunu bilecekler. Çok zeki olmaları gerekmiyor, neyi nerede sormaları gerektiğini bilecek kadar zeki olmaları yeterli. Okuma yazma bilmeleri, okudukları bilgilerin gözden direkt beyne gitmesi, düşüncelerin yazıya dökülmesi sırasında beyindeki düşünce ile ortaya çıkan yazının aynı olması gibi konular da arkasından gelmektedir. Bu şekilde forumlardan en fazla verimi alabilirler. Hele de tartışmaya girilecekse bu elzemdir. Ben her yeri geldiğinde önce yumuşak bir üslupla, sonra eğer anlaşılmadıysa biraz daha sertleşerek bunu öğretmeye çalışıyorum. Burada hiçbir karşılık beklemeden hatta maddi olarak kayıpları pahasına birilerine yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımı hele de manavda kuşbaşı et soran birine ezdirmem. Yetkili yada yetkisiz, bir avuç bile olsalar benim için dünyalara bedeldirler. Üyelere fayda sağlayacak bir ortam değil diyerek yaptığınız hakaret, farkında değilsiniz ama forumdaki yüzlerce konuyla aynen size geri dönmektedir. Ancak haklı olduğunuz bir taraf var. Evet sizin düşüncenizdeki kişilerin sorunlarına fayda sağlayacak bir forum değil burası. Çünkü bu kişiler neyi nerede soracaklarını bilemedikleri için anlatılacak şeyleri de tersinden anlayacaklarından, işler arap saçına dönecek diye kimse cevap yazmaz.

Savcılığa gelecek olursak, madem yukarıdaki yazılarımı anlamamış görünüyorsunuz daha farklı anlatayım. Siz girmişsiniz bir manava kuşbaşı et istiyorsunuz. Sonra da kendinize kızacağınıza manava kızarak, üstelik küfreder gibi tezgahlarını devirerek (mesajınızı silmeniz bunu ifade ediyor) burada boşuna zaman harcamışım diyorsunuz. Sonra da oranın bir manav olduğunu, zaten orada bulamayacağınızı, gerçekten de vaktinizi boşuna harcadığınızı, muhatabınızın kasap olduğunu söyleyen kişiyi savcı (avukat deseniz anlayacağım ama bunu pek anlamadım) diye itham ediyorsunuz. Hoş savcı olmak iyimidir kötümüdür orası da tartışılır. Aramızda gerçekten savcı olan arkadaşlar da var onlara sormak lazım. En doğru cevabı onlar verirler. Ben de manavın bir ferdi olarak devreye gireceğim elbette. Siz kendi dükkanınızda birileri gelip birşeyleri devirse oturup gözler misiniz?

Burada dikkat ederseniz devamlı mesajı silmenize vurgu yapıyorum. Zaten o olmasa tek bir satır bile yazmazdım. Ama o hareketiniz bizlere küfretmeyle eştir. Bunun karşısında elbetteki cevabımı vereceğim. Bunun ego ile savcılıkla falan nasıl bir bağı olabilir? Siz daha ne yaptığınızı bile bilmiyorsunuz gelmiş halen daha üste çıkmaya çalışıyorsunuz.

Oyla:

veneratio

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
1
  1. Her şeyden önce forum kültürünü ve nasıl ayakta kaldığını çok iyi bilirim. 2000'li yıllarda on binlerce üyesi olan forumda yönetilcilik yaptım. Bunu kendini beğenmişlik olarak da değerlendirebilirsiniz, sorun değil. Hakaret etmeye eğilimlisiniz.
  2. Şu içinde beyin geçen cümlelerle yaptığınız tam bir aşağılama ve dolaylı hakaret! Bu tanımı bana karşı yapıyorsunuz fakat asıl konuyu anlamayan sizsiniz. Zira ben sadece bu konudan yola çıkarak mesajımı silmedim. Daha önce de bir konu açmıştım başka bir alanda ve yine klasik geçiştirici bilgilerle karşılaştırmıştım.
  3. Şunu kabul edin. Forumlar paylaşım yerleridir ve burayı değerli kılan siz değilsiniz, üyeler! Üyeler yoksa her konuya yanıt vermek zorunda hissedersiniz kendinizi ki burada olan da bu. Paylaşmayı seven bir ortam oluşmadığı için insanlar sorunları çözüp gidiyorlar. Bazıları da benim gibi hevesle geliyor ancak tam bir düş kırıklığı ile tatmin konusu oluyorlar.
  4. Öncelikle Xiaomi gibi niş sayılabilecek bir markanın Türkiye'de forumunun olmasına sevinmiştim. Xenforo kullanımı ve tasarım beğenimi kazanmıştı. Ancak gördüm ki bunlar kesinlikle yeterli değilmiş. Çünkü asıl olması gereken şey bana göre yok.
  5. Burada açtığım konular, yazdığım yazılar kesinlikle bana aittir. Dolayısıyla canım isterse tüm mesajlarımı silebilirim. Yakın geçmişte Ekşi Sözlük'te yüzlerce yazar yıllarca girdikleri içerikleri sildiler. Kimse de gık diyemedi, diyemez de.
  6. Kuşbaşı ve manav konusuna gelelim. Eğer ziyaretçileriniz en iyi manavı ve en iyi meyveyi nereden alacaklarını biliyorlarsa zaten buraya gelme ihtiyaçları olmaz. Ha kimisi bilerek gelir, kimisi bilemeden gelir beğenir alır gider o ayrı.
  7. Son olarak kimse size, forumunuza ya da ekip arkadaşlarınıza hakaret etmedi. Ancak siz de ekip arkadaşınız da bir güzel konuyu kişiselleştirdiniz ve demagoji yaparak ekibizin gözünde kahraman kesilmeye kalktınız. Lütfen bu tür numaralar için benim gibi üyeleri kullanmayınız.
  8. Tartışmayı sürdürmek istiyorsanız, devam edebilirsiniz.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bu mesajınız ile diğer mesajlarınız arasında 180 derece fark var.
Bu mesajınızda yazdıklarınıza prensip olarak sonuna kadar katılıyorum. Ancak yaptıklarınızla çeliştiğini göremiyorsunuz.
Ben ilk yazdığımda forumda 2 tane mesajınız vardı. Servise sormanız gereken soruyu sorduğunuz ve konuyu açtığınız ve doğal olarak cevap gelmeyince sonrasında siz ne kadar öyle değil deseniz de ikinci mesajınızla örtüşünce foruma küfreder gibi sildiğiniz mesajlar. Şu anda da 4 olmuş. Bu diğer ikisi de sonrasında verdiğiniz özrünüzün kabahatinizden daha büyük olduğu ve sonrasındaki olması gereken üslupla yazdığınız 2 cevap. Bakınız resim. Bu nedenle ben bu ilk iki mesajınıza bakarak cevap vermek durumundayım. Çünkü aklınızdan geçenleri bilmem mümkün değil. Öyle yeteneklerim yok.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Elbetteki öyle düşünmemiş olabilirsiniz. Ancak öyle olsaydı böyle haksız yere üste çıkmaya çalışmak yerine maksadımı aşmışım diyerek özür diler özrünüzün kabahatinizden büyük olduğu öyle bir cevap yazmadınız.
Yine dikkat ederseniz ilk mesajımda hatanızı görebilirsiniz diye oldukça yumuşak bir üslup kullandım. Ancak sonrasındaki cevabınızda saldırı üslubu kullanınca ben de ona göre bir üslup kullanmak zorunda kaldım. Daha önce de yazdığım gibi ben her mesajımı gerektiği şekilde veririm. Bu, şimdiki mesajdan da görülebilir.
Ayrıldığımız hususlara gelecek olursak, mademki forum kültürünü biliyorsunuz o zaman bunları yapmamanız gerektiğini de çok iyi biliyor olmanız gerekirdi. O şekilde davranmıyorsanız burada ya forum kültürü dediğiniz şeyi ve yöneticiliği yanlış biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz demektir. Evet elbetteki her mesaj, mesajı yazan üyenin mülkiyetindedir. İster değiştirir ister siler. Buna kimse karışamaz. Forum kurallarına uygun yazması gerektiğini yazmama gerek yok. Böyle bir durumda zaten yaptırım uygulanır. Ancak bunu bir silah gibi yada tüm forumu töhmet altında bırakacak biçimde kullanamaz.
Paylaşmayı seven birisi, işini görüp gitmez. Eğer ortam müsait değilse ortamı müsait hale getirmeye çalışır, eğer yine olmuyorsa o zaman çeker gider. 10 parmağın 10'u da bir değil. Burada binlerce üye hepimiz farklı kültürden, farklı çevrelerden, farklı ortamlardan gelip bir ortak paydada buluşmuşuz. Fikir ayrılığı olacak tabiki. Önemli olan her zaman ortak noktayı bulabilmektir. Benim bahsettiğim şeyin bununla bir ilgisi yok. Adam gelmiş, yanlış root dosyası ile root yapmak istemiş, cihaz bootlopa girmiş açılmıyor. Acele cevap diye yırtınıyor. Forumdan bir üye yardımcı olmuş sorunu çözmüş, sonra adamdan ses seda yok. Her şeyden geçtim bir teşekkür bile yok. Yada birisi gelmiş adını sanını duymadığımız bilmem ne model telefon için yardım istiyor. 1 saat geçmeden nasıl bir forum burası ya diye veryansın ediyor. Bazıları da sizin gibi istediği cevabı alamayınca foruma hakaret ederek sitem ediyor. Ben böyle kişilerden bahsettim.
Ben şu anda bebeğimle uğraşmak yerine onu annesine yıkıp size bu cevapları yazmaya çalışıyorsam bu kendime ve foruma duyduğum saygıdandır.
Yine söylüyorum, maksadımı aşmışım deseniz konu tamamen kapanacak. Ancak siz hayır hakaret etmedim diye diretirseniz ister istemez uzamak zorunda kalacak. Kimse haksız yere hakareti kabul edemez.
Kişiselleştirme, demagoji ve kahramanlık kavramları hakkında da yazdıklarımdan nasıl böyle bir sonuç çıkardığınızı anlamadım.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Son düzenleme:
Oyla:

Pazarmobil

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Levent
Cihazım
Mi 4
Konular
0
 bende ilginç bişiler okur kendimi geliştiririm sanıyordum konuyu görünce birde işte fırsat dedim elimde xiaomi mi4 lcd ekran lar vardı clap~~

Oyla:

trojan89

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
10
Konuyu başından beri takip ediyorum, her iki arkadaşında haklı yanları var. Bende bir ihtiyaçtan dolayı konu açmıştım ama geri dönüş alamadım. Yönetici ve bazı forum yetkili kişilerine şahsi pm gönderim, halen sabır ve sükunet ile geri dönüş yapacaklar mı diye bekliyorum.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:
Üst Alt