Yardım Ekran Kapanınca Uygulamaları Sonlandırmama?

Mulugol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi A1
Meslek
İnşaat Mühendisi
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Xiaomi Mi A1
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar...

Telefonum Xiaomi Mi A1 (Android 8.1.0)

"Çalışma Takvimi" adlı bir uygulama kullanıyorum. Ekran kapandıktan bir süre sonra uygulama, telefon tarafından sonlandırılıyor ve uygulamayı açmak yaklaşık 5-7 saniye gibi inanılmaz uzun sürüyor. Uygulama sonlanmadan açınca 1 saniye içinde gelebiliyor.

Pil Optimizasyonu ayarlarında, bu uygulama için "Optimize Etme" seçeneğini aktif etsem de uygulama gidiyor. Uygulamanın sürekli arka planda kalması için ne yapmalıyım?

Mulugol

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Mi A1
Meslek
İnşaat Mühendisi
Konular
1
Sıfırlamanın çözüm olduğunu düşünmüyorum dds25 hocam. Telefon kendini optimize etmek için kapatıyor zaten arkadaki uygulamarı. Mulugol, hocam dediğim işlemi şu şekilde de yapabilirsin AYARLAR > UYGULMA AYARLARI (ya da uygulamaları yönet de olabilir). Bu diziyi takip edin gelen ekranda programınızı bulup otomatik başlatma ve pil tasarrufu işlemini yapabilirsiniz.
"Ayarlar > Uygulamalar > Çalışma Takvimi" tıklayınca sadece "Pil" ibaresi var. (Otomatik Başlatma veya Pil tasarrufu yok). "Pil"e tıklayınca çıkanlar şunlar:
Son tam şarjdan beri ... süreyle kullanıldı, arka plandayken ... dakika süreyke aktif, Pil Kullanımı % falan filan. Bunlara tıklanmıyor zaten. Sadece bilgi amaçlı.

Bunun altında "Pil Kullanımını Yönetme" başlığı var. Burada Pil Optimizasyonu'na tıklayınca çıkan listede "Çalışma Takvimi" altında "Optimize edilmedi" yazıyor. Buna tıklayıp "optimize et" desem de "optimize etme" desem de uygulamayı sonlandırıyor. Benim bildiğim "optimize etme" dediğim zaman uygulama arka planda çalışmaya devam etmeli. Ama olmuyor.
Bunun dışında yazdığınız ayarların hiçbiri yok bende.

Oyla:
Üst Alt