Yardım Ekran Hz sorunu

hsntat2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Meslek
Aşçı
Konular
5
Hocalarım merhaba, son 1 ay içinde 7-8 rom değiştirmek zorunda kaldığım ama çözüm bulamadığım bir durum var ortada, ne yaparsam yapayım 144-120-90Hz değerlerini sabitlemiyor ve sürekli 60hz'e düşüyor... Şuan mmx 13.0.7 kullanıyorum, öncesinde aosp kurulu idi, sorun yine aynıydı... Var mı yardımcı olacak mübarek birisi?

canacar2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can
Cihazım
Mİ 10T PRO
Meslek
Üniversite yazılım
Konular
5
Hocalarım merhaba, son 1 ay içinde 7-8 rom değiştirmek zorunda kaldığım ama çözüm bulamadığım bir durum var ortada, ne yaparsam yapayım 144-120-90Hz değerlerini sabitlemiyor ve sürekli 60hz'e düşüyor... Şuan mmx 13.0.7 kullanıyorum, öncesinde aosp kurulu idi, sorun yine aynıydı... Var mı yardımcı olacak mübarek birisi?
Hocam öncelikle selamün aleyküm şu an oxigen OS 13.1 sürümü kullaniyorum hiçbir şekilde kasma donma olmuyor sürekli 144 Hz de çalışıyor batarya konusunda efsane kamera konusunda leica kamera kendi icinde var ve artı yani ön kamera videosu 1080 60 FPS cekebiliyor root atmadım pubg gibi oyunlarda kasma takılma ısınma olmadan onyatiyor hızlı şarj desteği var dilerseniz bir bakın derim birde miui da durmak isterseniz de root atıp dinamik yenileme hızı olarak geçiyor değerini kapatmanız gerekiyor şu an miui dan çıkıp oxigen OS kullandığıma pişman değilim dilerseniz ekran kaydı da atabilirim hayırlı geceler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam öncelikle selamün aleyküm şu an oxigen OS 13.1 sürümü kullaniyorum hiçbir şekilde kasma donma olmuyor sürekli 144 Hz de çalışıyor batarya konusunda efsane kamera konusunda leica kamera kendi icinde var ve artı yani ön kamera videosu 1080 60 FPS cekebiliyor root atmadım pubg gibi oyunlarda kasma takılma ısınma olmadan onyatiyor hızlı şarj desteği var dilerseniz bir bakın derim birde miui da durmak isterseniz de root atıp dinamik yenileme hızı olarak geçiyor değerini kapatmanız gerekiyor şu an miui dan çıkıp oxigen OS kullandığıma pişman değilim dilerseniz ekran kaydı da atabilirim hayırlı geceler.
Kusura bakmayın klavye yanlış çevirmiş oxygen OS olacaktı

Son düzenleme:

symbuzzer

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ali BEYAZ
Cihazım
Mi 10T Pro
Konular
30
Alphadroid roma bakın. Orada ekran ayarlarından en yüksek ve en düşüğü 144 yapın. Ayrıca her uygulamaya ayrı ayrı da minimum ve maksimum hz değeri ayarlayabiliyorsunuz. XDA konusu:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Yaşadığınız durum DFPS özelliği kaynaklı olabilir.

MIUI arayüzü güç tüketimini düşürmek için telefona dokunmayı bıraktığınız anlarda ekran yenileme hızını otomatik olarak düşürebilir.
Aşağıda DFPS kapatmak için bir paylaşım yapmıştım.

Cihaz ısınma durumunda da ekran yenileme hızını 60a sabitleyebilir. DFPS kapatmak çözüm olmazsa magisk ile kullanılacak termal modül ile çözülür.

hsntat2

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Note 12 Pro 5G
Meslek
Aşçı
Konular