Yardım Ekran Çozunurluk Degistirme Sorunu

Hommate01

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tugay
Cihazım
Xiaomi Mi8 64 G
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Eu Global 10.3.4
Telefon Modeli
K20 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
merhabala arkadaslar bende k20 pro var mi9t pro eu romu yuklu cihazimin cozunurlugunu dusurmek istiyorum ama bu sefer alt ve ust koselere siyah kaliyor yani tam ekran olmuyor bu sorunu nasil asabiliriz mesela 1080x1920 yada 720x1280 yapinca ust ve alt kisim siyah oliyor ve ekran kuculuyor

ForzaJuve69

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
2
Misal: 1080 x 2280 yada 720 x 1520 bu iş için hazır hesaplama araçları mevcut google ile bulabilirsiniz.

Hocam test etmedim fakat etkileyebilir. Sonuçta siz cihaz daha çok pixel göstermeye zorluyorsunuz ve haliyle hem cpu hem gpu kullanımı değişiyor. Fakat nekadar yükseltsenizde ekranın üretiminde belirlenen sınırı aşmaz.
Hocam bana bu ayarları bulmam için yardımcı olan arkadaşımızın bahsettiği ayarlar çözünürlük değil sanırım. Zaten çözünürlük default olarak maksimum şekilde gelir mantıken. Demek istediğim, Huawei ya da Samsung cihazlarda ki çözünürlüğü değiştirme ayarları ile benzer değil.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam bana bu ayarları bulmam için yardımcı olan arkadaşımızın bahsettiği ayarlar çözünürlük değil sanırım. Zaten çözünürlük default olarak maksimum şekilde gelir mantıken. Demek istediğim, Huawei ya da Samsung cihazlarda ki çözünürlüğü değiştirme ayarları ile benzer değil.

Normalde tabi varsayılan geliyor, dpi ayarıda belirli şeyleri etkiliyor sadece ama diğer arkadaş direk pixel ayarından bahsetmiş, belki dedim onun cihazda kullandığı ROM dan dolayı böyşe ayarlar vardır diye belirttim ama normalde bende şimdiye kadar hiç duymadım xiaomi de çözünürlük değişimi.

Oyla:

sincerelym

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alpaslan
Cihazım
Mi 9T
Konular
6
daha fazla masaüstü alanı sağlar size dpi değişimi, varsayılan olarak 392 gelir mesala mi9t. ben 420 de kullanıyorum. yazılar simgeler ve etiketleri küçülür bana göre daha güzel bir görüntü/görünüm oluyor.

Oyla:
Üst Alt