Yardım EEA y geçip BL kapattım brick olmadı..

Sneijder

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
51
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11.0.3
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar normalde global stock romdan EAA geçmek için BL kilit açık olması gerekiyor.. global den EAA geçip BL kilit kapatınca cihaz brick olur diye sayısız konu okumuşumdur..

Dün BL kilit açıp Mi Flash ile global den EEA globale geçiş yaptım ve MIUI 11 yükledim gözümden kaçmış şekilde istemsizce lock and clean seçeneğini seçmişim sanırım şu an cihazın BL kilidi kapalı görünüyor ve cihazık brick olmadı :D :D yorumlara bekleniyosunuz arkadaşlar..
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
Aynı işlemi defalarca yaptım hiçbir sorunla karşılaşmadım.
Bana göre işin aslı şu şekilde; brick olma sorunu root sonrası temiz kurulum yapılmamasından kaynaklanıyor root sonrası kalan artık dosyalar çakışmaya neden oluyor bu da cihazın kendini toplamasına engel oluyor.
Çünki yazılıma müdahale ediyorsunuz en ufak yazılım bozulması cihazın açılmamasına neden olur biz yazılımcılar romu dışarı alıp restore etme işini saniyeler içinde yapabiliyoruz ancak normal bir insanın bunu yapması işin doğası nedeniyle mümkün değil böyle durumlarla karşılaştuğınızda telaş etmeyin donanımda sorun olmadığı sürece herşeyi silsenizde cihazın çöp olması mümkün değil

Oyla:

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
İki global rom arası geçişte bana kalırsa kilitleme işlemi sorunsuz yapılabilir, çin versiyonu cihaza global romu ya da global versiyon cihaza çin romu yükleyerek kilitlenemiyor. Bu şekilde kilitleme işlemi cihazı brick ediyor.

Son düzenleme:
Oyla:

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Merhabalar normalde global stock romdan EAA geçmek için BL kilit açık olması gerekiyor.. global den EAA geçip BL kilit kapatınca cihaz brick olur diye sayısız konu okumuşumdur..

Dün BL kilit açıp Mi Flash ile global den EEA globale geçiş yaptım ve MIUI 11 yükledim gözümden kaçmış şekilde istemsizce lock and clean seçeneğini seçmişim sanırım şu an cihazın BL kilidi kapalı görünüyor ve cihazık brick olmadı :D :D yorumlara bekleniyosunuz arkadaşlar..
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Dostum global ve EEA da bir şey olmaz , IMEI atılan cihazlarda kitleyince sorun olur . Globalde EEA ya geçerken bl kilidi acmamizin sebebi fastboot u çalıştırmak içindir rom atmak için değil.

Yani EEA ve global arasında geçiş yaparken bl kilidini istediğiniz an kapatabilirsin

Oyla:

kimyagERdem

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
24
İki global rom arası geçişte bana kalırsa kilitleme işlemi sorunsuz yapılabilir, çin versiyonu cihaza global romu ya da global versiyon cihaza çin romu yükleyerek kilitlenemiyor. Bu şekilde kilitleme işlemi brick ediyor olmalı. (Yine de tam olarak böyle mi bilmiyorum.)
Tam olarak bunu yazmak için gelmiştim Yes~~

Oyla:

Sneijder

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
51
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum global ve EEA da bir şey olmaz , IMEI atılan cihazlarda kitleyince sorun olur . Globalde EEA ya geçerken bl kilidi acmamizin sebebi fastboot u çalıştırmak içindir rom atmak için değil.

Yani EEA ve global arasında geçiş yaparken bl kilidini istediğiniz an kapatabilirsin
Anladım hocam ama bu zamana kadar nerde karşıma çıktıysa bu konu genel olarak böyle bir algı var istemeden de olsa denemiş ve öğrenmiş oldum yoksa BL kapatmayı düşünmüyordum teşekkürler yorum için..

Oyla:

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
Anladım hocam ama bu zamana kadar nerde karşıma çıktıysa bu konu genel olarak böyle bir algı var istemeden de olsa denemiş ve öğrenmiş oldum yoksa BL kapatmayı düşünmüyordum teşekkürler yorum için..
Ben de aynı durumdayım. Globalden memnundum , EEA deneyeyim dedim . O da ayniydi bu fark yoktu bence , sonra EEA güncelleme alınca globalde donmeyeyim dedim . Kaldı öyle . Bl kilidini kapatmanın ya da açmanın bana bir etkisi yok çünkü garantisiz cihaz aldım . Sizin cihazınız garantiliyse kapatmaniz belki daha iyi olur ama garanti dueumu yoksa bence açık kalması daha iyi

Oyla:

Sneijder

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
51
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de aynı durumdayım. Globalden memnundum , EEA deneyeyim dedim . O da ayniydi bu fark yoktu bence , sonra EEA güncelleme alınca globalde donmeyeyim dedim . Kaldı öyle . Bl kilidini kapatmanın ya da açmanın bana bir etkisi yok çünkü garantisiz cihaz aldım . Sizin cihazınız garantiliyse kapatmaniz belki daha iyi olur ama garanti dueumu yoksa bence açık kalması daha iyi

Garantili hocam cihazım fastboot Flash rom lar çıksın temiz kurulum yapıp globale geçip kitlicem tekrardan sağolasın

Oyla:
Üst Alt