Yardım Düşük internet hızı (farklı cihazlarla test)

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
Arkadaşlar kolay gelsin

Note 8 pro kullanıyorum ancak şöyle bir sorun var cihaz kablosuz İnterneti oldukça düşük alıyor mesela bilgisayar ile aynı mesafeden ayrı ayrı kıyas yapıyorum ölçerek bilgisayar 35 40 bandını düşmezsen tçnote 8 pro 15i görmüyor sonra dedim belki bilgisayar daha iyi çeker ondandır yine aynı konumda meizu m2 note eski bir telefon ile ölçtüm o da 30 megabiti deviriyor iphone 6 ile denedim 20 megabiti deviriyor resimleri aşağıda. Nasıl olacak bu iş modem den note 8 pro ile biraz uzaklaşınca 0.2 lere düşüyor internet hızı. Ayrıca evde mi wifi reparter 2 cihazı aldım modemle arama yerleştirdim ana modem bana 10 m mesafede ise araya attığım cihaz bana 5 metre mesafede fazla duvar da yok engelleyecek ama onunlada internet çok yavaş youtube 144p ile oynatıyor düşünün. Telefon wifi sorunu yaşıyor hızı nasıl yükseltecez 50 mbps internet var evde fiber ama ben note 8 pro ile modeme yakınsam 10 mpbs biraz uzaksam 0. 2 ile 1 arası alıyorum. Yardımı olabilecek olan varsa çok dua ederim.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
yeni modemlerde 2,4 ve 5ghz gibi farklı wifi hızları bulunuyor. örneğin pcnin wifi alıcısı 5ghz ile bağlıyken telefon 2,4 üstünü desteklemeyebiliyor. bu durumda aynı ağa bağlıyken farklı hızlar alınabilir ama yinede sizin aldığınız hızlardan daha yüksek olmalı. aynı anda speed test i başlatıyorsanız onunla ilgili olabilir.

Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yeni modemlerde 2,4 ve 5ghz gibi farklı wifi hızları bulunuyor. örneğin pcnin wifi alıcısı 5ghz ile bağlıyken telefon 2,4 üstünü desteklemeyebiliyor. bu durumda aynı ağa bağlıyken farklı hızlar alınabilir ama yinede sizin aldığınız hızlardan daha yüksek olmalı. aynı anda speed test i başlatıyorsanız onunla ilgili olabilir.
Hayır aynı anda değil tek tek. Telefon sanıyorum ki meizu m2 note cihazından daha yüksek hızları desteklemesi gerek. Yani değişik bir durum kimden şikayetçi olacağımı şaşırdım telefonda nasıl bir sorun olabilir ki?

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
dnemek için bir çok yöntem olabilir örneğin modemi açıp kapatarak önce telefonun bağlanıp IP almasını sağlayabilirsiniz yada telefon üzerinden wifi ayarlarında bağlı olan modeme özel ip atayabilir farklı dns ler ile deneyebilirsiniz mutlaka bi çok yöntemi denemişsinizdir. cihazınızla farklı bir yerde başka bir modeme bağlanıp denemek sorunun kaynağını %50 belirleyebilir. imkanınız varsa yaptığınız işlemi farklı bir modem ile deneyin

Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
dnemek için bir çok yöntem olabilir örneğin modemi açıp kapatarak önce telefonun bağlanıp IP almasını sağlayabilirsiniz yada telefon üzerinden wifi ayarlarında bağlı olan modeme özel ip atayabilir farklı dns ler ile deneyebilirsiniz mutlaka bi çok yöntemi denemişsinizdir. cihazınızla farklı bir yerde başka bir modeme bağlanıp denemek sorunun kaynağını %50 belirleyebilir. imkanınız varsa yaptığınız işlemi farklı bir modem ile deneyin
Deneyecem farklı bir modem ile fırsat bulunca. Aslında eski hipernet modemim var Telekom yine onu taksak olur mu bu ethernet ile bağlı şuan.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
eğer o eski modemde kullanıcı adı ve şifre aynıysa taktığında direkt olarak bağlanması lazım. denemekte fayda var. iki farklı telefonla aynı ağ üzerindeki hız testleri nasıl? bu şekilde de aslında anlaşılır sorun telefonda mı değil mi diye

Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
eğer o eski modemde kullanıcı adı ve şifre aynıysa taktığında direkt olarak bağlanması lazım. denemekte fayda var. iki farklı telefonla aynı ağ üzerindeki hız testleri nasıl? bu şekilde de aslında anlaşılır sorun telefonda mı değil mi diye
Yukarıda resimde meizu iphone ve Xiaomi karşılaştırması yaptım meizu 34 iphone 25 xiaomi 10 çıktı

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
41
Yukarıda resimde meizu iphone ve Xiaomi karşılaştırması yaptım meizu 34 iphone 25 xiaomi 10 çıktı
pardon onu farketmemişim. bu durumda sorun note 8 de gibi duruyor. modemle ilgili olsa diğer cihazlarda da düşük bağlantı olmalı. siz farklı bir yerde farklı bir modeme bağlanarak kontrol edin dediğim gibi başkası aynı ağdan 50mbit hız alıyorken sizin cihaz 10 gösteriyorsa servise gönderin bir baksınlar donanımsal bir sorun var demektir.

Oyla:

DiKMeN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi 9T
Konular
2
Merhaba

Sorun bluetooth cakismasindan oluyor. Eslestirilmis bluetooth cihaz varsa kaldirip deneyin. Eger degisme olmaz ayarlardan bluetooth wifi sifirla yapin. Ama bluetoth baglaninca tekrar eskiye doner

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

hamunpatra

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
9
Bende wifi den çok şikayetçiyim. YouTube den bile video izlenmiyor. Çözümü var mı?

Oyla:
Üst Alt