Uygulama DriveDroid ile Boot Disk veya USB Disk oluşturmak!

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Evet hocam, cihazın hafızasını bölüp oluşturuyorum. Dilerseniz SD Card'a da oluşturabilirsiniz. Ancak dahili hafıza silineceği için, dediğim gibi uygulama hata verip saçmalayabilir.
Yeni bir bölüm oluştuğundan, uygulamadan bağımsız bölümün varlığını sürdüreceği, internal storage yapılmadan, Wipe 4 ile bölümün silinmeyeceğini düşünüyorum.Denemeden kesin konuşmak olmaz elbette.Betayı bir kaç saat önce güncelledim, onun için yeni güncellemede deneyeceğim.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Uygulama ile bilgisayarıma format atmışlığım vardır.
Püf noktası usb olarak değilde cd/dvd aygıt olarak tanıtmak.
Böylece doğrudan .img dosyası cd kalıbı olarak kullanılabiliyor.

Paylaşım için teşekkürler.
Ben teşekkür ederim hocam.
Yeni bir bölüm oluştuğundan, uygulamadan bağımsız bölümün varlığını sürdüreceği, internal storage yapılmadan, Wipe 4 ile bölümün silinmeyeceğini düşünüyorum.Denemeden kesin konuşmak olmaz elbette.Betayı bir kaç saat önce güncelledim, onun için yeni güncellemede deneyeceğim.
Sonucu aslında ben de merak ettim hocam, ben de bugün MIUI 10'a döndüm, MI Cloud sağolsun ana ekran, uygulama vs yedekleri yükleyemedi önceden yüklüyordu. Daha ne zaman ROM değiştiririm bilemiyorum, denediğiniz zaman bildirirseniz konuya da eklerim. :)

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27

Sonucu aslında ben de merak ettim hocam, ben de bugün MIUI 10'a döndüm, MI Cloud sağolsun ana ekran, uygulama vs yedekleri yükleyemedi önceden yüklüyordu. Daha ne zaman ROM değiştiririm bilemiyorum, denediğiniz zaman bildirirseniz konuya da eklerim. :)
Çok fazla rom denediğim için cloud'tan vazgeçtim artık, Mi Phone Assistant ile yedek alıp atıyorum.Bazı uygulamalarda özellikle navigasyon uygulamalarında sorun olsa da idare ediyoruz.
EU beta, hafta da bir iki güncelleme verdiğinden, en geç haftaya cumaya, yok yine aklımı çelen bir rom olursa birkaç güne denemiş olurum ve mutlaka Sizle paylaşırım Hocam. Yes~~

Bross

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 8
Konular
0
tesekurler ama rotmu gerkiyo

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27

Hocam, programı biraz kurcalayınca, çalışma mantığının düşündüğüm gibi olmadığını gördüm shake~~ Uygulama, kök dizinde yeni bir bölüm oluşturmuyor. Basitçe Cihaz/sdcard/klasör içinde bir image oluşturuyor ve PC de usb sürücü gibi algılanmasını sağlayacak sanal sürücü haline getiriyor. Kök dizine kuruluma ulaşamadığından bağımsız bir bölüm oluşturulamıyor.
Windowstan bir benzetme gerekirse, disk parçalamadaki gibi, yeni bir sürücü oluşturmuyor, sanal image sürücüsü oluşturmak gibi çalışıyor.
Sonuç olarak, cihazı formatlarsak bu sürücüde yalan oluyor. :(
Uygulamanın amacıda bu, ama biz fazladan birşeyler istemişiz :) Kart desteği olmayan cihazlar için böyle bir uygulama çok iyi olurdu.Belki de vardır.Bilgisi olan paylaşırsa, sürekli rom değiştirenler için süper olur.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Hocam, programı biraz kurcalayınca, çalışma mantığının düşündüğüm gibi olmadığını gördüm shake~~ Uygulama, kök dizinde yeni bir bölüm oluşturmuyor. Basitçe Cihaz/sdcard/klasör içinde bir image oluşturuyor ve PC de usb sürücü gibi algılanmasını sağlayacak sanal sürücü haline getiriyor. Kök dizine kuruluma ulaşamadığından bağımsız bir bölüm oluşturulamıyor.
Windowstan bir benzetme gerekirse, disk parçalamadaki gibi, yeni bir sürücü oluşturmuyor, sanal image sürücüsü oluşturmak gibi çalışıyor.
Sonuç olarak, cihazı formatlarsak bu sürücüde yalan oluyor. :(
Uygulamanın amacıda bu, ama biz fazladan birşeyler istemişiz :) Kart desteği olmayan cihazlar için böyle bir uygulama çok iyi olurdu.Belki de vardır.Bilgisi olan paylaşırsa, sürekli rom değiştirenler için süper olur.
Çalışma mantığı zaten bu şekilde hocam, kök dizine oluşturamazsınız, sdcard bölümünden herhangi bir klasör atıyorum Music klasörüne oluşturabilirsiniz. Evet, cihazı formatlarsak uygulama yalan oluyor, dolayısı ile image dosyası da siliniyor. Disk parçalama dediğiniz olay ise, yeni bir sürücü oluşturmuyor dediğiniz gibi ancak cihaz depolama alanını kullanarak yeni bir bölüm oluşturur gibi image dosyası oluşturmakta. Yazma/Okuma işlemi yapılabiliyor, FAT32 veya NTFS gibi formatlama seçeneklerine de sahip oluyor.

* Hafıza kartına da image dosyası oluşturabiliyoruz. Böylece cihazı formatlasak dahi hafıza kartını formatlamadığımız için image dosyası da silinmeyecektir. Ancak cihaz formatlandığı için, uygulamayı baştan kurup, image dosyasını tekrardan seçip kullanabiliriz.

MarcoPasha

Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
* Hafıza kartına da image dosyası oluşturabiliyoruz. Böylece cihazı formatlasak dahi hafıza kartını formatlamadığımız için image dosyası da silinmeyecektir. Ancak cihaz formatlandığı için, uygulamayı baştan kurup, image dosyasını tekrardan seçip kullanabiliriz.
Cihazın harici kart desteği olmadığı için, bu uygulamanın bunu yapması moduna girmiştim giggle~~

Tugoz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamil
Cihazım
Yok
Konular
1
Tortue Cihazım rootlu olduğu halde, DriveDroid uygulamasını kullanamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

Üst Alt