- Adım
- Sinan
- Cihazım
- Redmi Note 10
- Konular
- 15
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Merhabalar.
Ağustos ayından beri kendi telefonumda custom romları deniyorum. Denediklerim; Bliss, Crdroid, Pixel Exprience Plus, Project Sakura, Spark Os ve aklıma gelmeyenler. Ben uğraşmak istemiyorum en iyisi hangi ise onu yükleyim diyorsanız en iyisi bu!
Öncelikle ne yaptığınızı bilmiyorsanız, rom, root, bootloader, recovery, twrp, magisk gibi kelimelere aşina değilseniz cihazınızı olduğu gibi kullanmaya devam edin.
Tabi ki bootloader kilidiniz açık olmalı! Tabi ki cihazınız garanti dışı kalır! Tabi ki yanlış bir şey yaparsanız cihazınız brick olur!
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Orangefox recovery kullanarak wipe yaptıktan sonra rom'u flashlayın. Ardından recovery'den çıkmadan format data yapın - maalesef bu cihaz için bir çok romda bu gerekiyor, yani telefonun hafızasındaki herşey silinir, sd kart ya da başka bir yere yedek almış olun. Ardından reset atın.
5.2.1 sürümüyle birlikte bir çok hata giderildi.
-AOD ekranının parlaklığının görülemeyecek kadar düşük olması. Bu cihaz özelinde donanımsal da olabileceğini düşündürecek kadar problemli AOD. Bu özelliği kullanırsanız cihaz derin uyku moduna girmeyip çok yoğun pil tüketiyor. Rom farketmeksizin bu olay böyle.
-usb ile dosya transferi çalışmıyor
-wifi ile tv ye görüntü aktarma çalışmıyor
Romun artıları ise şöyle;
+ Batarya performansı denediğim tüm romlara açık ara fark atıyor! Oyunsuz normal kullanım ile 3 güne yakın gidiyor batarya, oyun ile gördüğüm süre de 6-7 saat arası.
+ Video kaydı bu cihaz için çıkan custom romların çoğunda sorundu, 5.2.1 sürümüyle birlikte dotOS'un böyle bir sorunu kalmadı.
+ ANX camera modülü çalışıyor, beta sürüm olan
'yi kullanıyorum, miui core ve cihaza özel modül flaşlamadım, portre modu ve zoom hariç sorunsuz çalışıyor.+ Stock romda oyun oynamaya çalışanlar farketmiştir, telefon pentium 4 ht işlemciliymiş gibi ısınıyordu, dotOS ile sıfır ısınma! (güneş altında full parlaklıkta oyun oynarken bile!).
+
ile multitasking (stock romda neredeyse mümkün değil) baya iyi seviyede.+ Genel sistem stabilitesi çok iyi seviyede.
+ Android 12 arayüzüne çok yakın bir arayüz ile geliyor.
+ Görsel özelleştirme seçeneği çok fazla.
Son düzenleme: