Yok hocam benim twrp modda kesinlikle öyle birşey yapmıyor basima hiç gelmedi twrp de ayrıca başınıza gelecektir hocam tema kaynaklı bir sorun değilDünden beri wonderland isimli temayı kullanıyorum, dokunmatik sorun çıkarmadı daha inş. Da çıkarmaz. Bu temadan öncesi, 1 haftadır nerdeyse her gün 2-3 kez dokunmatik çalışmadığı oluyordu. Tek can sıkan sorun nüks ettiğinde twrp modda bile devam etmesi. Bakalım hayırlısı..
Aynı kanıdayım donanımsal dır diyorum. Yalnız temayı değiştirince, birden sorunun bıçak gibi kesilmesi düşündürmüyor değil. Yazılımsal bir takım etkiler sorunu daha fazla hissetmemize sebep oluyor olabilir mı?Yok hocam benim twrp modda kesinlikle öyle birşey yapmıyor basima hiç gelmedi twrp de ayrıca başınıza gelecektir hocam tema kaynaklı bir sorun değil
belki yazılımsal bir takım sorunlar olabilir ama custom romda daha az sıkıntı yaşadım zaten ama stock romda daha sık başıma geliyorAynı kanıdayım donanımsal dır diyorum. Yalnız temayı değiştirince, birden sorunun bıçak gibi kesilmesi düşündürmüyor değil. Yazılımsal bir takım etkiler sorunu daha fazla hissetmemize sebep oluyor olabilir mı?
Sorun dokunmatik te bu gün yine yaptıbelki yazılımsal bir takım sorunlar olabilir ama custom romda daha az sıkıntı yaşadım zaten ama stock romda daha sık başıma geliyor
Yazılım ile alakası yok, fabrika da cihaz montaj veya parça kusuru var. Aynı sorunu arka kapağı açarak, ana karta giren ekran, dokunmatik Flex kabloları söktüm. Tekrar düzgün taktım, o gün bu gündür dokunmatik sorunsuz. Ha garanti varsa ve bozmak istemiyorsan veya elin yatkın değilse hiç açma. Ama açarım diyorsan da tavsiyem ince plastik kasa açacak aparat kullan yoksa kapağa hasar verirsin. Ve ekran ile kasayı ayırmak için ekrana vakumlu vantuz iyi oluyor.Arkadaşlar bu durumun aynısı benim mi 9 t model telefonumda da olmaya başladı. Telefona format attım birkaç şüpheli uygulamayi sildim sorun devam ediyor. Neden kaynaklanıyor çözümü var mı ?
Benim cihazım redmi pro 2017 de HB dan aldım. Cihaz geldiği anda sorunluydu, forumda da aynı sorunu çok yazan oldu. Yani sanırım Xiaomi kalite kontrol konusunda sıkıntıları olan bir üretici. Tabi HB geri iade etme girişimleri başarısız oldu. Tüketici hakem heyeti vs de uğraşmak istemedim. Garanti evofon olduğu için ve çok şikayet okuduğum için de garantiyide yaktım. İçini açmaya karar verdim. İnternet te zaten detaylı parçalama videoları var. İzle zaten hangi Flex hangi parçanın çözersin. Ben kapağı açtım, ekran dokunmatik, alt menü butonu vs söktüm. Sonra geri taktım Flex kabloları soketlerine, kapağı kapatmadan test ettim sorunsuz. Umarım sorunun çözülür. 2 sene olmuş o gün bugün dokunmatik sorunsuz.Bilgi için teşekkür ederim kardeşim. Sizin telefonunuzun modeli neydi peki, şayet sorun dediginiz gibiyse hallederim biraz daha detay verirsen