Yardım dm-verity corruption hatası Xiaomi 11T

kaya01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mikail
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 12.5.9 Global
Telefon Modeli
Xiaomi 11T
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar. Xiaomi 11T model bir telefon kullanıyorum. İlk başta bootloader kilidi açıktı ve yazılımı MIUI 12.5.9 Global Android 11 idi. Daha sonra telefona güncelleme yapmak için USB hata ayıklama modunu açıp miuirom sitesinden indirdiğim MIUI 14.0.6.0 romunu, xiaomitool V2 programı üzerinden telefonuma flashlamaya çalıştım. Telefon otomatik olarak fastboot moduna girdi ve flashlama başladı ancak bir noktada hata verdi ve flashlayamadım. Daha sonra telefonu açmaya çalıştığında mi logolu açılış ekranında dm-verity corruption Your device is corrupt ve altında bir kaç satır daha cümle olan bir yazı çıktı. Yazıda yapmamı söylediği şeyi yaptım olmadı, Recovery den wipe data yaptım olmadı, cdms fix komutunu denedim yine olmadı. Daha sonra tekrar fastboot moduna girip bu sefer mi flash üzerinden birkaç kere rom flashlamayı denedim her seferinde hata verdi, sanırım yazılım iyice çorba oldu. Üstelik daha da kötüsü sanırım rom atmaya çalışırken bootloader kilidini de kapattım, minimal adb den girdiğim kodla anladım bunu. Mi unlock tool üzerinden açmaya çalıştım ancak yine hata verdi. Sanırım telefonda kayıtlı bir mi hesabı olmadığı için ya da başka bir nedenden dolayı. Şuan telefondan sadece fastboot ve recovery moduna girebiliyorum, bir de açılış ekranına ama açılmıyor o yazı çıkıyor sadece. Her neyse, telefonumu tekrar nasıl açabilirim? Resmi MIUI 14.0.6.0 romunu atıp açmak istiyorum. Bana telefonumu nasıl kurtarabileceğimi tüm detaylarıyla adım adım açıklar mısınız? Şimdiden teşekkür ederim.

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Bu yöntem bootloader kapalı cihazlarda en az riskli ve en garanti seçenektir.
Cihazın recovery moduna girebiliyor olman yeterli.

Gerekli Olanlar:

ADB ve Fastboot araçları (platform-tools)
Cihazına uygun resmi Recovery ROM(.zip)
(örnek: miui_AGATEGlobal_V14.0.6.0.TKWMIXM_...zip)

Adımlar:

1. ROM dosyasını indir ve platform topla klasörüne at, ismini kısa tut (örneğin miui14.zip).

2. Telefonu Recovery Mode’a al:
> Ses Açma + Güç tuşuna basılı tut → “MI-Recovery” menüsü açılır.

3. Recovery menüsünde “Connect with MiAssistant” veya “Apply update from ADB” seçeneğini seç.

4. USB kabloyla PC’ye bağla.

5. PC’de platform-tools klasöründe Shift+Sağ tık ile konut istemcisi aç ve bağlandığını kontrol et:

adb devices

Eğer listede “sideload” olarak görünüyorsa bağlantı tamam.

6. Şimdi ROM’u yükle:

adb sideload miui14.zip

7. Yükleme tamamlanınca recovery menüsünde Reboot > System seçeneğini seç.

Eğer “signature verification failed” hatası alırsan ROM imzası uyuşmuyordur.

ROM seçerken cihazın Global / EEA (EU) sürümüne dikkat edin. Yanlış bölge veya anti-rollback farkı cihazı tamamen kilitleyebilir.

Eğer hiçbir yöntem işe yaramazsa, H.kadioglu hocam yardımcı olabilir.

Oyla:

kaya01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mikail
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam rom dosyasını hangi klasöre atacağımı anlamadım. Ayrıca platform-tool dosyasının içinde shift + sağ yapınca PowerShell açılıyor ordan, daha sonra adb devices yazdığımda kırmızı yazıyla hata veriyor bağlanmadı yani. Ne yapmalıyım?

Oyla:

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Hocam rom dosyasını hangi klasöre atacağımı anlamadım. Ayrıca platform-tool dosyasının içinde shift + sağ yapınca PowerShell açılıyor ordan, daha sonra adb devices yazdığımda kırmızı yazıyla hata veriyor bağlanmadı yani. Ne yapmalıyım?
ROM dosyasını da platform tools klasörüne atın. Windows 10 ve 11'de powershell açılabiliyor, bunu çözmek için klasördeyken üst kısımda, "Bu bilgisayar>Yerel Disk C>platform-tools yazan yere "CMD" yazıp enterlayın. O klasörün içinde CMD açılacaktır.
Eğer yapamazsanız, başlat menüsünden CMD'yi yönetici olarak çalıştırın. Sonrasında
cd android
cd platform-tools

komutlarını sırayla girin.

Oyla:

kaya01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mikail
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
2
Hocam dediklerinizi yaptım rom dosyasını zip olarak platform-tools klasörüne attım sonra platform-tools klasörüne girip üst tarafa cmd yazdım cmd açıldı ve adb devices yazınca cihaz bağlandı. Ancak "adb sideload "rom dosyasının ismi"" komutunu girince "adb: failed to read command: No error" yazdı ve flashlama olmadı ve cihazım bootloopa girdi. Bootloop tan çıkarıp tekrar recovery den bağladım. Ne yapmalıyım

Oyla:

Marcolomboss

Angerfist 👊
Yönetici
Destek Ekibi
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 14T
Meslek
Motosiklet Ustası
Konular
20
Hocam cihazda TWRP benzeri custom recovery olsaydı push komutu ile dosyayı cihaza atardık, TWRP üzerinden flaşlardınız ama BL kapalı olması çok kötü bu durumda. H.kadioglu hocamdan yardım almaktan başka bir yol göremiyorum.

Oyla:

kaya01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mikail
Cihazım
Redmi Note 9
Konular
2
Anladım hocam yinede ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler dilerim.

Oyla:
Üst Alt