Sohbet Diyarbakır'da İkinci Dalga Tehlikesi (Corona)

İkinci dalga sizce gelir mi?

• Evet

Oy: 28 75,7%
  • Hayır

Oy: 9 24,3%

• Kullanılan toplam oy
    37

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
Valla hocam biraz baştakilerde de sıkıntı var gibi onları yargılamak bana düşmez ama yanlış tedbirler alınıyor. Hafta sonu hiç değilse yasak olması bir nevi insanları uzak tutuyordu hafta sonu işim vardı Kadıköy tarafında mesela, gerçekten Kadıköylü biri yoktu hepsi Avrupa'dan Anadolu'ya geçen insanlardı gezmeye çıkmışlar. Bende matbaa işiyle uğraşıyorum anlaşmalı olduğumuz bir firmanın evraklarını bırakmak için geçtim sırf oraya :D Allah'tan Marmaray kalabalık değildi ya insanlar biraz korkak yaklaşıyor Marmaray a yoksa tıklım tıklım olurdu binmek istemiyorum öyle olunca açıkçası taşıyıcı kategorisine giriyorum annem babamla yaşıyorum kardeşimde var ufak belli mi olur etkilenir bana geçer ailemi o riske atmak istemiyorum mecbur kalmadıkça da dışarı çıkmıyorum :) Doğrusu budur yani

Aslen benimde yargılamam etmem doğru olmaz fakat kısıtlamayı iptal edip insanlarda rahat bi hava bıraktıran da hükümet dediğin doğru bilim kuruluna sorsan uzun bir müddet kısıtlamaların olması gerektiğini belirtiyorlardı onlar diye hatırlıyorum ama her ne olursa olsun bu ortam bırakılsada bırakılmasada biz önce kendimizi düşünmek zorundayız, topluma saygıyı felan geçtim artık. Bende bu haftasonu kısıtlandırmaları devam ederken şimdi haftaiçi ve haftasonu da bir anda kısıtlandırmaların iptal edilmesini 18 yaş altının da sokağa dökülmesini 65 yaş üstününde haftaiçi yada haftasonu farketmeksizin saat 10:00-20:00 arası dışarılarda gezmesini pek anlayamadım.

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
80
Aslen benimde yargılamam etmem doğru olmaz fakat kısıtlamayı iptal edip insanlarda rahat bi hava bıraktıran da hükümet dediğin doğru bilim kuruluna sorsan uzun bir müddet kısıtlamaların olması gerektiğini belirtiyorlardı onlar diye hatırlıyorum ama her ne olursa olsun bu ortam bırakılsada bırakılmasada biz önce kendimizi düşünmek zorundayız, topluma saygıyı felan geçtim artık.
İnşAllah doğru karar verilirde bir an önce ben başkasının hatası yüzünden o virüsü taşımak zorunda değilim sonuçta? Corona virüsü çıktığından beri evde çalışıyordum son 2 haftadır işe gidip gelmeye başladık hafta sonuda iş olabiliyor bazen bu gibi durumlar da insanların dışarıda olması beni çok geriyor açıkçası. O kadar evde durup bütün çabamın boşa gitmesine oturur ağlarım net yani. Bana bir şey olmazcılar olduğu sürece de sanmıyorum bu virüsün biteceğini.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Arkamızdan at ile düşmanlar kovalamıyor, tabakhaneye yemek yetiştirir gibi kısıtlamalar kalkıyor, tatiller yapılıyor. Ondan sonra "Vay anam vay babam, vay babaannemmm 2. dalga" Normal abicim, çok normal.....

Dirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 5s
Konular
6
Diyarbakırın böyle olacağı ta en başından belliydi halkı hiçbir önleme uymuyor aksine sanki hususi dışarı çıkıyorlar sanki hususi maske takmayıp mesafe tanımıyorlar bence devlet diyarbakırlılara korona var dışarı çıkmalısınız asla da maske takmayın herkesle de öpüşün koklaşın deseydi diyarbakırda korona morona kalmazdı çünkü devlet ne derse tam aksini yapıyor diyarbakırın adamı

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
80
Diyarbakırın böyle olacağı ta en başından belliydi halkı hiçbir önleme uymuyor aksine sanki hususi dışarı çıkıyorlar sanki hususi maske takmayıp mesafe tanımıyorlar bence devlet diyarbakırlılara korona var dışarı çıkmalısınız asla da maske takmayın herkesle de öpüşün koklaşın deseydi diyarbakırda korona morona kalmazdı çünkü devlet ne derse tam aksini yapıyor diyarbakırın adamı
Hahaha hocam iyi demişsiniz valla son cümleniz güldürdü beni Allah'ta sizi güldürsün inşAllah :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkamızdan at ile düşmanlar kovalamıyor, tabakhaneye yemek yetiştirir gibi kısıtlamalar kalkıyor, tatiller yapılıyor. Ondan sonra "Vay anam vay babam, vay babaannemmm 2. dalga" Normal abicim, çok normal.....
Kovalasa bu kadar olurdu herhalde ....

DeathSilence

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
3
İnşAllah doğru karar verilirde bir an önce ben başkasının hatası yüzünden o virüsü taşımak zorunda değilim sonuçta? Corona virüsü çıktığından beri evde çalışıyordum son 2 haftadır işe gidip gelmeye başladık hafta sonuda iş olabiliyor bazen bu gibi durumlar da insanların dışarıda olması beni çok geriyor açıkçası. O kadar evde durup bütün çabamın boşa gitmesine oturur ağlarım net yani. Bana bir şey olmazcılar olduğu sürece de sanmıyorum bu virüsün biteceğini.

Doğru diyorsun, hayırlısı.

ZENGİN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mi 13
Meslek
Eğitim Yöneticisi
Konular
9
Kısıtlamalar kaldırılmasa ekonomi zora giriyor. Bir şekilde üretim olacak. Durumun vehameti ortada iken görev bizlere düşüyor. Daha itinalı ve dikkatli olmamız gerekirken sanki Ramazan bitmiş yeme içme serbest gibi davranıyoruz. Halbuki virüs halen var ve tehlikeli.

Bergee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berke
Cihazım
iP8 Plus&X3 NFC
Meslek
Art Designer
Konular
80
Kısıtlamalar kaldırılmasa ekonomi zora giriyor. Bir şekilde üretim olacak. Durumun vehameti ortada iken görev bizlere düşüyor. Daha itinalı ve dikkatli olmamız gerekirken sanki Ramazan bitmiş yeme içme serbest gibi davranıyoruz. Halbuki virüs halen var ve tehlikeli.
Hocam virüs yokkende ekonomi zaten yine zorda değil miydi? Kimi kandırıyoruz? Dolar hala yükseliyor indiğini göremedik henüz doların 1.36 olduğunu bilirim ya :D Şuan 7 TL şaka gibi her türlü ekonomik açıdan tamamiyle sıfırız? Ekonomiye katkı yapmak istiyorsak güzel bireyler yetiştirmeliyiz değil mi? Eee bu eğitim sistemiyle neyi yetiştireceğiz? Bir sürü okumuş mezun olmuş işsiz insan var. Hadi okuyanıda geçtim ben üniversite okumadım ama üniversite okuyan bir insandan daha fazla grafikerlik bilgisine sahip olduğuma yemin edebilirim.. Hiçbir öğrenci eşit şartlar altında ders yapmıyor ki? Özel okulmuş bilmem neymiş şimdi gerçekten üniversite kazanan bir öğrenciyle özel üniversite okuyan öğrenci bir olur mu hiç? Kimimiz matematik dehasıdır kimimiz Türkçe ama herkes matematik bilmek zorunda değildir mesela? Benim sayısalım iyiydi ama arkadaşlarımın hiçte iyi değildi ne yapıldı kpss de orda burda matematik yüksek puanlar veriyordu ee bu öğrenciyi sen nasıl kazanacaksın peki? Eğitim ve öğretim düzelmediği sürece bu ülkenin ne ekonomisi oturur ne de başka bir şeyi önce eğitim öğretimden başlayacaklar ... Kimse istediği işi yapamıyor ki severek yapsın işini haksızsam haksızsın deyin hocam? Ben grafikerlik istedim deli gibi lisede web tasarım okudum daha sonrasında okumayı düşünmedim pişman mıyım değilim. Şuan okuyan biri iş bulamıyor ben akıllılık yapıp okumaktansa çalışıp meslek öğrenmeyi tercih ettim. En doğrusunu da yapmışım benimle liseden mezun olup üniversiteyi kazanıp giden arkadaşlarımın hiç biri henüz bir iş sahibi değil kimisi askerde kaldı benden bir şey olmaz diye düşünüp kimiside polislik için uğraşıyor şartlar buna zorluyor insanları ne yazık ki ..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ek olarakta; kimse her şeyin en iyisi değildir. Görüyoruz ki eski dönemlerde yaşayıp bizlere ne baş yapıtlar bırakmış güzel insanlar vardı. Bknz: Ayasofya camiinin sanat eserine.. Kaçıncı yüz yıllarda yapılmış bütün yapıtlara taş çıkarıyor :)

ZENGİN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mi 13
Meslek
Eğitim Yöneticisi
Konular
9
Hocam virüs yokkende ekonomi zaten yine zorda değil miydi? Kimi kandırıyoruz? Dolar hala yükseliyor indiğini göremedik henüz doların 1.36 olduğunu bilirim ya :D Şuan 7 TL şaka gibi her türlü ekonomik açıdan tamamiyle sıfırız? Ekonomiye katkı yapmak istiyorsak güzel bireyler yetiştirmeliyiz değil mi? Eee bu eğitim sistemiyle neyi yetiştireceğiz? Bir sürü okumuş mezun olmuş işsiz insan var. Hadi okuyanıda geçtim ben üniversite okumadım ama üniversite okuyan bir insandan daha fazla grafikerlik bilgisine sahip olduğuma yemin edebilirim.. Hiçbir öğrenci eşit şartlar altında ders yapmıyor ki? Özel okulmuş bilmem neymiş şimdi gerçekten üniversite kazanan bir öğrenciyle özel üniversite okuyan öğrenci bir olur mu hiç? Kimimiz matematik dehasıdır kimimiz Türkçe ama herkes matematik bilmek zorunda değildir mesela? Benim sayısalım iyiydi ama arkadaşlarımın hiçte iyi değildi ne yapıldı kpss de orda burda matematik yüksek puanlar veriyordu ee bu öğrenciyi sen nasıl kazanacaksın peki? Eğitim ve öğretim düzelmediği sürece bu ülkenin ne ekonomisi oturur ne de başka bir şeyi önce eğitim öğretimden başlayacaklar ... Kimse istediği işi yapamıyor ki severek yapsın işini haksızsam haksızsın deyin hocam? Ben grafikerlik istedim deli gibi lisede web tasarım okudum daha sonrasında okumayı düşünmedim pişman mıyım değilim. Şuan okuyan biri iş bulamıyor ben akıllılık yapıp okumaktansa çalışıp meslek öğrenmeyi tercih ettim. En doğrusunu da yapmışım benimle liseden mezun olup üniversiteyi kazanıp giden arkadaşlarımın hiç biri henüz bir iş sahibi değil kimisi askerde kaldı benden bir şey olmaz diye düşünüp kimiside polislik için uğraşıyor şartlar buna zorluyor insanları ne yazık ki ..
Yazdıklarınızın doğruluk payı var mı var. Ben buralara girmek istemiyorum, söylemek istediğim hep sokağa çıkma yasağı mı olacak ve nereye kadar? Virüsün "siz sokağa çıkmıyorsunuz madem hadi bana eyvallah" demesini mi bekleyelim. Kötü dediğiniz ekonomik dengeler iyice yerle yeksan mı olsun. Ne var sanki amaçsızca sokaklarda gezmezek? Neyse konu çok teferruat içeriyor klavye ile ifade edilecek gibi değil. Allaha emanet olunuz.

Üst Alt