Çözüldü Disable diag port (diag port kapatamama sorunu)

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
xiaomi.eu 12.0.8
Telefon Modeli
Mi 10 (umi)
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba, genelde yaşananın aksine bir problemle karşılaştım. İnsanlar genelde telefonlarında diag portu açamazlar ben ise kapatamıyorum :)

Mi 10 (umi) cihazımda vowifi'yi etkinleştirebilmek için PDC uygulamasını kullandım. Bilgisayar komut ekranında setprop sys.usb.config diag,adb komutunu yazarak
Diag portu aktif ettim(aygıt yöneticisinde sorunsuz görünüyor) ancak PDC uygulaması portu görmüyordu. Bi kaç araştırma sonrası şöyle bir komut buldum;

setprop persist.vendor.usb.config diag,diag_mdm,qdss,qdss_mdm,serial_cdev,dpl,rmnet,adb
setprop sys.usb.config diag,diag_mdm,qdss,qdss_mdm,serial_cdev,dpl,rmnet,adb

bundan sonra PDC portu gördü,gerekli işlemleri yaptım herhangi bir sıkıntı yok ancak portu kapatamıyorum. Yani telefonu bilgisayara bağladığım zaman aygıt yöneticisinde sürekli olarak Qualcomm HS-USB MDM ve MSM Diagnostics 90E5 portu COM3 ve COM4 de gözüküyor.

Bunu portu disable yapmanın bir yolu var mı? Yapamazsam bir zararı olur mu?

Not:
- *#*#717717#*#* denedim ama çalışmıyor.
- Cihazı kapatıp açtım ama sonuç hep aynı
- "setprop sys.usb.config diag,adb" komutu ile tekrar denedim başka bir port açıyor ama cihaz kapanıp açılınca tekrar "Qualcomm HS-USB MDM ve MSM Diagnostics 90E5" olarak görünmeye devam ediyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
Cihazı yeniden başlatıp denediniz mi?

Oyla:

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498
Merhaba, genelde yaşananın aksine bir problemle karşılaştım. İnsanlar genelde telefonlarında diag portu açamazlar ben ise kapatamıyorum :)

Mi 10 (umi) cihazımda vowifi'yi etkinleştirebilmek için PDC uygulamasını kullandım. Bilgisayar komut ekranında setprop sys.usb.config diag,adb komutunu yazarak
Diag portu aktif ettim(aygıt yöneticisinde sorunsuz görünüyor) ancak PDC uygulaması portu görmüyordu. Bi kaç araştırma sonrası şöyle bir komut buldum;

setprop persist.vendor.usb.config diag,diag_mdm,qdss,qdss_mdm,serial_cdev,dpl,rmnet,adb
setprop sys.usb.config diag,diag_mdm,qdss,qdss_mdm,serial_cdev,dpl,rmnet,adb

bundan sonra PDC portu gördü,gerekli işlemleri yaptım herhangi bir sıkıntı yok ancak portu kapatamıyorum. Yani telefonu bilgisayara bağladığım zaman aygıt yöneticisinde sürekli olarak Qualcomm HS-USB MDM ve MSM Diagnostics 90E5 portu COM3 ve COM4 de gözüküyor.

Bunu portu disable yapmanın bir yolu var mı? Yapamazsam bir zararı olur mu?

Not:
- *#*#717717#*#* denedim ama çalışmıyor.
- Cihazı kapatıp açtım ama sonuç hep aynı
- "setprop sys.usb.config diag,adb" komutu ile tekrar denedim başka bir port açıyor ama cihaz kapanıp açılınca tekrar "Qualcomm HS-USB MDM ve MSM Diagnostics 90E5" olarak görünmeye devam ediyor.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Geliştirici seçeneklerini kapatmayı deneyin

Oyla:

emin tahir

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tahir
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

kamuran731

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MKG
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
13
Telefondaki build.Prop dosyası
Yüklü Roma ait olan build.prop dosyası ile değiştirilirse sorunun düzelebileceğini düşünüyorum (denemedim)

Oyla:
Üst Alt