Çözüldü Dikkat Hata Kodu Nedeni ile 20 TL Faturaya SMS Tutarı Yansidi

MelPro53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Melih Aslıyüksek
Konular
13
Bende bu hata kaç aydır var 350 tl fatura ödedim bu saçma servis yüzünden tüm yedeklerimide buraya aldım şimdi etkinleşmiyor.

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19
Operatörden SMS gönderimi kapatma dediğiniz nedir?

Hattı yurtdışına kapatmak dediğiniz yurtdışı aramaya/mesajlaşmaya kapatmak mı? Eğer öyleyse bende kapalı olduğu halde 0,87 TL'yi aldı. Hatta forumda bu konuları görünce kapatmıştım ona rağmen 0,87 TL aldı.
Cihazı bul özelliğini hiç aktif etmedim.
Yukarıda bahsettiğim romları yüklediğimde ilk kurulumdan sonra istisnasız 2 bildirim geliyor:
Birisi ''APP is running in background... Hold to disable ''Background Service'' notification!'' şeklinde. Bu konuda da bir arkadaş belirtmiş.
Diğeri de Xiaomi Sim etkinleştirme.

İlk rom kurduğumuzda sim kartı takmayıp xiaomi sim kart etkinleştirmeyi ''Ayarlar - Şifreler & Güvenlik - Yetkilendirme ve iptal - Xiaomi Sim Etkinleştirme'' kapalı konuma getirdikten sonra sim kartı taksak yine mesaj gönderir mi?
Telefonum yurtdışı na aramalar kalmıştım öylede olsa SMS kapanmiyormus operetöru aradım hattından SMS gönderilmesini kapattım şimdi hiç kimseye SMS göremiyorum malum bunu hep watsap ile yapıyoruz bende hattının tüm SMS gönderilerini kapattım ihtiyaç olursa operetöru arayıp actiracagim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hattınızı yurtdışına kapatma işlemini hangi kanal aracılığı ile yaptınız? Müşteri hizmetleri yerine Online işlemler uygulaması ile yaptıysanız bazen değişiklikler uygulanmıyor.
Müşteri hizmetlerini aradım öyle yaptım

Sxiao

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
30
ROM değil arkadaşlar Xiaomi'nin mesajlar uygulamasından kaynaklı bir sorun bende de olmuştu yazmıştım daha önce konuya

Olayı çözdüm hocam normalde bu Türkiye numarasıydı mesajlara baktım bu numaraya mesaj atmıştım ama her nedense yurt dışı olarak görmüş mesajları ya vodafone kaynaklı bir sorun yada xiaominin mesajlar uygulamasıyla alakalı normalde +90 olması gerek ama 0090 olarak görmüş mesajı. 0090 da Türkiye olarak geçiyor fakat her yöne 250 mesaj hakkım var normalde gitmemesi gerek. Yani kısacası mi cloud veya etkinleştirme ile alakası yok onu anladım.

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19
ROM değil arkadaşlar Xiaomi'nin mesajlar uygulamasından kaynaklı bir sorun bende de olmuştu yazmıştım daha önce konuya

Beni söylediğim ile sizinki farklı konular söyleki
Beta romlar hata algıladığın da evine SMS gönderiyor yani 3 rom var
1 çin romu
2 global rom
3 eu rom
bu durum genelde eu romlarda oluyor geliştirici romda hata olduğunda SMS ile öğreniyor her hata çıktığında altıdan bir ileti çıkıyor yarım ekran orda bildir diye seçenek var siz bildir dediğinizde SMS gidiyor ama bu durum bende otomatik gerçekleşti sürekli SMS gönderdi

eminguc1995

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
RN12 Pro 5G
Meslek
Serbest
Konular
11
SD Maid ile Sim etkinleştirme hizmetini, Cihazı bul vs. komple silmiştim en rahatı bu :)

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Burada bahsettiğiniz ilk rom kurulumunda Cihazı bul ve Bulut seçeneklerini bende rom kurulumunda kabul etmiyorum. Fakat rom kurulum işlemi bittikten sonra dediğiniz ikinci işlemleri daha yapmaya fırsat vermeden Xiaomi Sim Etkinleştirme geliyor.
Acaba böyle bir durumda ilk rom kurulum esnasında sim kartı takmayıp işlemleri tamamlasak ve sonrasında sim kartı taksak yine xiaomi sim etkinleştirme devreye girer mi?
Bende bu hata kaç aydır var 350 tl fatura ödedim bu saçma servis yüzünden tüm yedeklerimide buraya aldım şimdi etkinleşmiyor.
Bahsettiğiniz konunuzda anladığım kadarıyla yedekleriniz olduğu için Xiaomi sim etkinleştirme, cihazı bul gibi özellikler sizde etkindi ve kapatmak istemiyordunuz. Şimdi tüm yedeklerimi buraya aldım sözünüzden kasıt bilgisayara mı yedekleme yaptınız?

Eğer ki bu durum sadece mi arama ve mi mesajlaşma uygulaması olan romlarda oluyorsa dediğiniz gibi sadece mi mesajlar ile ilgili olabilir. Fakat Google arama ve mesajlaşma uygulamaları olan global rom gibi romlarda da bu ücret kesimi oluyorsa o zaman ''mi mesaj'' uygulamasının dışındaki diğer sebeplerden de olabilir. Mesela kiminde Xiaomi Sim Etkinleştirme Servisi altında cihazı bul etkinleştirilemedi diyor, kiminde arama geçmişi ve mesajlar senkronize edilemedi diyor, kiminde bulut kaynaklı edilemedi diyor, kiminde de uygulama bazlı değil ( cihazı bul, cloud, mi mesaj) direkt sim kart etkinleştirilemedi diyor. Burada da hata kaynaklı olarak çözüm getirmek gerekiyor.
Cihazı bul kaynaklıysa cihazı bul özelliğini kapatmak, bulutsa bulut özelliğini kapatmak gibi.
Hiç etkinleştirememe sorunu yaşayanlar içinde mesela rom kurulumunu ilk İngilizce şeklinde yapın diyor, böylece ilk sim kart etkinleştirme için gönderdiği mesajda problem olmaz ve sim kart etkinleşir şeklinde.
Olayın asıl çapaklandığı noktaysa ben bu hizmetleri kullanmak istiyor ve tek seferlik alacağı ücrete razıysam kısmında çıkıyor. angel~~ Çünkü çözümler genelde bu hizmetleri kullanmamaktan geçiyor.

Bende de mesela Xiaomi Sim Etkinleştirme Servisi yazısı geldiğinde çok önemsememiştim. İlk başta Xiaomi sim Etkinleştirme servisi diyordu daha sonrada Xiaomi Sim Etkinleştirme servisi ''mi mesaj'' şeklinde bir yazı çıkmıştı. Bende hep tek seferlik bir ücret almış. Bugüne kadar Xiaomi mi 9t pro için EU stable Rom v12.0.4.0 - 12.0.5.0 -12.0.6.0 romlarını kurdum her rom kurulumunda tek seferlik 0,87 TL ücret kesmiş. '' OP 9000 - Yurt dışı - 0044749116.... 0,87 TL'' şeklinde.
Bu sizin +90 şeklinde olmalı dediğiniz kısım sim kartlar & mobil ağlar- sim2- SIM Kart Numarasını düzenle kısmı mı? Bende mesela orası ayarlanmadı şeklinde.

MelPro53

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Melih Aslıyüksek
Konular
13
Burada bahsettiğiniz ilk rom kurulumunda Cihazı bul ve Bulut seçeneklerini bende rom kurulumunda kabul etmiyorum. Fakat rom kurulum işlemi bittikten sonra dediğiniz ikinci işlemleri daha yapmaya fırsat vermeden Xiaomi Sim Etkinleştirme geliyor.
Acaba böyle bir durumda ilk rom kurulum esnasında sim kartı takmayıp işlemleri tamamlasak ve sonrasında sim kartı taksak yine xiaomi sim etkinleştirme devreye girer mi?

Bahsettiğiniz konunuzda anladığım kadarıyla yedekleriniz olduğu için Xiaomi sim etkinleştirme, cihazı bul gibi özellikler sizde etkindi ve kapatmak istemiyordunuz. Şimdi tüm yedeklerimi buraya aldım sözünüzden kasıt bilgisayara mı yedekleme yaptınız?

Eğer ki bu durum sadece mi arama ve mi mesajlaşma uygulaması olan romlarda oluyorsa dediğiniz gibi sadece mi mesajlar ile ilgili olabilir. Fakat Google arama ve mesajlaşma uygulamaları olan global rom gibi romlarda da bu ücret kesimi oluyorsa o zaman ''mi mesaj'' uygulamasının dışındaki diğer sebeplerden de olabilir. Mesela kiminde Xiaomi Sim Etkinleştirme Servisi altında cihazı bul etkinleştirilemedi diyor, kiminde arama geçmişi ve mesajlar senkronize edilemedi diyor, kiminde bulut kaynaklı edilemedi diyor, kiminde de uygulama bazlı değil ( cihazı bul, cloud, mi mesaj) direkt sim kart etkinleştirilemedi diyor. Burada da hata kaynaklı olarak çözüm getirmek gerekiyor.
Cihazı bul kaynaklıysa cihazı bul özelliğini kapatmak, bulutsa bulut özelliğini kapatmak gibi.
Hiç etkinleştirememe sorunu yaşayanlar içinde mesela rom kurulumunu ilk İngilizce şeklinde yapın diyor, böylece ilk sim kart etkinleştirme için gönderdiği mesajda problem olmaz ve sim kart etkinleşir şeklinde.
Olayın asıl çapaklandığı noktaysa ben bu hizmetleri kullanmak istiyor ve tek seferlik alacağı ücrete razıysam kısmında çıkıyor. angel~~ Çünkü çözümler genelde bu hizmetleri kullanmamaktan geçiyor.

Bende de mesela Xiaomi Sim Etkinleştirme Servisi yazısı geldiğinde çok önemsememiştim. İlk başta Xiaomi sim Etkinleştirme servisi diyordu daha sonrada Xiaomi Sim Etkinleştirme servisi ''mi mesaj'' şeklinde bir yazı çıkmıştı. Bende hep tek seferlik bir ücret almış. Bugüne kadar Xiaomi mi 9t pro için EU stable Rom v12.0.4.0 - 12.0.5.0 -12.0.6.0 romlarını kurdum her rom kurulumunda tek seferlik 0,87 TL ücret kesmiş. '' OP 9000 - Yurt dışı - 0044749116.... 0,87 TL'' şeklinde.
Bu sizin +90 şeklinde olmalı dediğiniz kısım sim kartlar & mobil ağlar- sim2- SIM Kart Numarasını düzenle kısmı mı? Bende mesela orası ayarlanmadı şeklinde.
Bunun bir çözümü yok hala etkinleşmiyor klasik xiaomi işte hata var koskoca (!) cloud servisinde.Komik.

Üst Alt