Çözüldü Dikkat Hata Kodu Nedeni ile 20 TL Faturaya SMS Tutarı Yansidi

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19
Amacım bilgi verip arkadaşların aynı durumu yaşamaması içindir

Telefon Mi9
Rom 20.12.9
Şebeke Turkcell

Bu gün faturam ile bilgi geldi biraz fazla gelince fatura detaylarına baktım 0447 ile başlayan numaraya sürekli SMS göndermiş im operetorumu aradim bu numara İngiltere de olduğunu söyledi telefonun otomatik gondere bilecegini söyledi bunun üzerine faturayı detaylı incelediğimde mesaj tarihlerinin telefonuma yüklediğim bir rom dan sonra altıdan yukarı yarım ekran cikan hata bildirimi zamanına den geldingini fark ettim bildirim çıkıyor sonra kendiliğinden kayıp oluyordu demek çıktığında SMS gönderip kayıp oluyormuş fazla bu şekilde kalmadım telefonum flasladim ancak faturaya 20 kusur SMS ücreti yansıdı burda paylasimdaki amacım başka arkadaşların Ayn duruma düşüp fazladan ödeme yapmasınlar diye ben SMS gönderimini kapattım düşünün far etmediginiz zaman ne kadar SMS gider vergisiz SMS tutarı 0.92 TL Turkcell için bu fiyat diğer operetörleri bilmiyorum ilgili ekran görüntüsünü paylaşıyorum

Ekli dosyalar

• IMG_20201228_184603.jpg
    IMG_20201228_184603.jpg
    215,4 KB · Görüntüleme: 62

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Yüklediğiniz bir rom hangi rom ?

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19
Yüklediğiniz bir rom hangi rom ?
Net olarak hatırlamıyorum beta rom idi siz tedviren hata kodu çıkıp kendiliğinden kayıp olduğunda bilin ki İngiltere'ye SMS gönderiyor önlem alın derim ben yaşadım

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104
Net olarak hatırlamıyorum beta rom idi siz tedviren hata kodu çıkıp kendiliğinden kayıp olduğunda bilin ki İngiltere'ye SMS gönderiyor önlem alın derim ben yaşadım

O zaman rom yüklemeden önce yurtdışı SMS gönderme hizmetini kapatmak lazım....

Teşekkürler bilgilendirme için.....

Allah'tan Turkcell kullanmıyorum....

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Bende de ROM yüklediğimde 0,87 TL aldı vodafone tek sefer. Her ROM yükleme işlemi sırasında alıyor. Telefonum Xiaomi mi 9t pro. Xiaomi Sim Etkinleştirme yazısı geliyor. ''mi mesaj'' diye bir etkinleştirme gibi bir şey yazıyor o sırada mesaj gönderiyor dediğiniz gibi.
Benim yüklediğim romlar eu stable rom v12.0.4.0 ve v12.0.6.0
Forumda Xiaomi Sim Etkinleştirme ayarları ile ilgili konular ve çözümleri mevcut fakat yine de ücret aldığı oluyor.
Aslında Rom konularına bu ücreti almaması için ön bilgilendirme eklenmesi yararlı olur.
Örneğin: Rom yükleme işlemi sırasında sim kartı takmamak, cihazı bul özelliğini iptal etmek, xiaomi sim kart etkinleştirmeyi iptal etmek vb.

mirdem

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Yazılımcı
Konular
4
SIM Etkinleştirme servisi yolluyor o smsleri. Hattınızı yurtdışına kapatabilirsiniz. Veya cihazı bul özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Yusufozbay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1
Cihazım
MIUI 8 se
Konular
19
Bende de ROM yüklediğimde 0,87 TL aldı vodafone tek sefer. Her ROM yükleme işlemi sırasında alıyor. Telefonum Xiaomi mi 9t pro. Xiaomi Sim Etkinleştirme yazısı geliyor. ''mi mesaj'' diye bir etkinleştirme gibi bir şey yazıyor o sırada mesaj gönderiyor dediğiniz gibi.
Benim yüklediğim romlar eu stable rom v12.0.4.0 ve v12.0.6.0
Forumda Xiaomi Sim Etkinleştirme ayarları ile ilgili konular ve çözümleri mevcut fakat yine de ücret aldığı oluyor.
Aslında Rom konularına bu ücreti almaması için ön bilgilendirme eklenmesi yararlı olur.
Örneğin: Rom yükleme işlemi sırasında sim kartı takmamak, cihazı bul özelliğini iptal etmek, xiaomi sim kart etkinleştirmeyi iptal etmek vb.
Ben operatörden SMS gönderimini kapattım daha önce mı 8se kullanıyordum bu gibi durumu hiç yaşamadım

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Ben operatörden SMS gönderimini kapattım daha önce mı 8se kullanıyordum bu gibi durumu hiç yaşamadım
Operatörden SMS gönderimi kapatma dediğiniz nedir?

SIM Etkinleştirme servisi yolluyor o smsleri. Hattınızı yurtdışına kapatabilirsiniz. Veya cihazı bul özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.
Hattı yurtdışına kapatmak dediğiniz yurtdışı aramaya/mesajlaşmaya kapatmak mı? Eğer öyleyse bende kapalı olduğu halde 0,87 TL'yi aldı. Hatta forumda bu konuları görünce kapatmıştım ona rağmen 0,87 TL aldı.
Cihazı bul özelliğini hiç aktif etmedim.
Yukarıda bahsettiğim romları yüklediğimde ilk kurulumdan sonra istisnasız 2 bildirim geliyor:
Birisi ''APP is running in background... Hold to disable ''Background Service'' notification!'' şeklinde. Bu konuda da bir arkadaş belirtmiş.
Diğeri de Xiaomi Sim etkinleştirme.

İlk rom kurduğumuzda sim kartı takmayıp xiaomi sim kart etkinleştirmeyi ''Ayarlar - Şifreler & Güvenlik - Yetkilendirme ve iptal - Xiaomi Sim Etkinleştirme'' kapalı konuma getirdikten sonra sim kartı taksak yine mesaj gönderir mi?

Stoya

Süper Üye
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
SERDAR
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
Ev Erkeği
Konular
104

mirdem

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Yazılımcı
Konular
4
Hattınızı yurtdışına kapatma işlemini hangi kanal aracılığı ile yaptınız? Müşteri hizmetleri yerine Online işlemler uygulaması ile yaptıysanız bazen değişiklikler uygulanmıyor.

Üst Alt