Çözüldü Developer Rom , Stable Rom Fark Ne ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ogunzafer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
9
Arkadaslar Ben Mi4 ü Henüz Aldıgım Gibi Kullanıyorum . Download Sitesindeki Son Stable Rom Yüklü Gördügüm Kadarıyla ve 3 Haftadır Kullandıgım Cihaz Hic Güncelleme Almadı . Developer Rom mu Kurmam Gerekli Güncellemeler İcin ? Developer Rom Türkce Olan Secenek mi ? Ve Developer Kurarsam Güncellemeler Otaya 300 MB Yani Full Rom Olarak mı Düsüyor Yoksa Sadece Güncelleme mi İniyor ? Aradaki Fark Nedir Bi Aydınlatabilirmisiniz ?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Cvp: Developer Rom , Stable Rom Fark Ne ?

ogunzafer pid=15446 dateline=1420194685' Alıntı:
Arkadaslar Ben Mi4 ü Henüz Aldıgım Gibi Kullanıyorum . Download Sitesindeki Son Stable Rom Yüklü Gördügüm Kadarıyla ve 3 Haftadır Kullandıgım Cihaz Hic Güncelleme Almadı . Developer Rom mu Kurmam Gerekli Güncellemeler İcin ? Developer Rom Türkce Olan Secenek mi ? Ve Developer Kurarsam Güncellemeler Otaya 300 MB Yani Full Rom Olarak mı Düsüyor Yoksa Sadece Güncelleme mi İniyor ? Aradaki Fark Nedir Bi Aydınlatabilirmisiniz ?

Hocam developer rom her hafta güncelleme alan, yeni gelişmelerin haftalık olarak yansıtıldığı ve test edildiği dolayısıyla bazı ufak tefek sorunların bulunabildiği roma verilen isim. Bu rom'da root yetkisi açık olarak gelir ve rom üzerinde değişiklikler yapmanıza olanak tanınır. MIUI ve Android kousunda tecrübeli kullanıcıların bu romu kullanmaları tavsiye edilir.

Stable rom ise haftalık olarak güncelleme almaz. Sabit bir güncelleme aralığı bulunmamaktadır. Bazen ayda bir defa güncelleme gelebilirken bazen bir kaç boyunca güncelleme almaz. Bu romlarda neredeyse hiç sorun yoktur. Sadece stabil olarak çalışan uygulamalar dahil edilmiştir, root erişimi bulunmamaktadır. Genellikle android ve MIUI konusunda tecrübeli olmayan kullanıcılara tavsiye edilir.

Oyla:

ogunzafer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

cantara pid=15448 dateline=1420195932' Alıntı:
ogunzafer pid=15446 dateline=1420194685' Alıntı:

Hocam developer rom her hafta güncelleme alan, yeni gelişmelerin haftalık olarak yansıtıldığı ve test edildiği dolayısıyla bazı ufak tefek sorunların bulunabildiği roma verilen isim. Bu rom'da root yetkisi açık olarak gelir ve rom üzerinde değişiklikler yapmanıza olanak tanınır. MIUI ve Android kousunda tecrübeli kullanıcıların bu romu kullanmaları tavsiye edilir.

Stable rom ise haftalık olarak güncelleme almaz. Sabit bir güncelleme aralığı bulunmamaktadır. Bazen ayda bir defa güncelleme gelebilirken bazen bir kaç boyunca güncelleme almaz. Bu romlarda neredeyse hiç sorun yoktur. Sadece stabil olarak çalışan uygulamalar dahil edilmiştir, root erişimi bulunmamaktadır. Genellikle android ve MIUI konusunda tecrübeli olmayan kullanıcılara tavsiye edilir.
Tam Dusundugum ve Aradigim Cevapti Tesekkur Ederim . Bi Kurulum Aciklamasi Mevcut mu Developer Romun Forumda ?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Hocam sorunsuz bir kurulum için  romu indirip, bu konuda anlatıldığı şekilde kurulum yapmanızı tavsiye ederim :)

Oyla:

ogunzafer

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

cantara pid=15451 dateline=1420198673' Alıntı:
Hocam sorunsuz bir kurulum için  romu indirip, bu konuda anlatıldığı şekilde kurulum yapmanızı tavsiye ederim :)
Peki Hocam Son Olarak Multi Romlarıda Aynı Sekilde mi Kuruyoruz ? Developer Kullanıcaksam Madem Multi Kurayım Dil Sorunuyla Ugrasmayım İstiyorum . Multide Komple Romu İndiriyor ya Hani O Problem Degil Ancak Her Seferinde Bastan Rom Flashlamis Olacak Güncellerken . Bu Bir Problem Yaratırmı ? Multide Güncelleme Sonrası Sıkıntılar Cıkıyor mu ?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

ogunzafer pid=15470 dateline=1420215366' Alıntı:
cantara pid=15451 dateline=1420198673' Alıntı:
Peki Hocam Son Olarak Multi Romlarıda Aynı Sekilde mi Kuruyoruz ? Developer Kullanıcaksam Madem Multi Kurayım Dil Sorunuyla Ugrasmayım İstiyorum . Multide Komple Romu İndiriyor ya Hani O Problem Degil Ancak Her Seferinde Bastan Rom Flashlamis Olacak Güncellerken . Bu Bir Problem Yaratırmı ? Multide Güncelleme Sonrası Sıkıntılar Cıkıyor mu ?

Hocam multi romları fastboot modunda kuramıyoruz. Multi rom kurmak için öncelikle romu indirip telefona kopyalayın. Daha sonra indireceğiniz CWM recovery dosyasını da telefona kopyalayın. Updater uygulamasına girin. Yükleme paketini el ile seç seçeneğinden CWM dosyasını gösterip yüklenmesini bekleyin. Daha sonra telefonu recovery modunda başlatın. Wipe işlemlerini (temiz kurulum yapabilmek için) yaptıktan sonra install .zip from SD seçenği ile daha önceden telefona atmış olduğunuz rom dosyasını yükleyin. Reboot now dediğinizde telefon yeni romla açılacaktır.

Multi romlar bağımsız geliştiriciler tarafından yapılıyor dolayısıyla her hangi bir sorun olma ihtimali daha yüksek. Sürekli güncelleme alıp almayacağı da belli değil. Bunun dışında sık sık uyumsuzluk sorunları veriyor. (özellikle gapps paketi ile) Bu nedenle ben multi kullanmıyorum ama yüklemek isterseniz yukarıda anlattığım şekilde yükleyebilirsiniz. En fazla 10-15 dakikanızı alacaktır :)

Oyla:

afanesavo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
ercan
Konular
3
Version: 5.2.6 (MIUI6) kullanıyorum.
MIUI Official TeamVersion: V6.3.3.0.KXDCNBL (MIUI6) yüklemek istiyorum.
eskiye dönmek opsiyonu ve uygulamaları video vs kaybetmemek için
öncelikle yedekleme yapsam daha iyi olacak ama nasıl şu anki rom u yedekleyeceğimi bulamadım. belki de yanlış başlığa yazıyorum. yardımcı olabilirseniz?

yedeklemeden sonra bilgisayarıma indirdiğim v6 stock u kuracağım telefona attıktan sonra. ingilizce kulanmayı denemek istiyorum aradaki farkı görmek için.

saygılar.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Developer Rom , Stable Rom Fark Ne ?

afanesavo' Alıntı:
Version: 5.2.6 (MIUI6) kullanıyorum.
MIUI Official TeamVersion: V6.3.3.0.KXDCNBL (MIUI6) yüklemek istiyorum.
eskiye dönmek opsiyonu ve uygulamaları video vs kaybetmemek için
öncelikle yedekleme yapsam daha iyi olacak ama nasıl şu anki rom u yedekleyeceğimi bulamadım. belki de yanlış başlığa yazıyorum. yardımcı olabilirseniz?

yedeklemeden sonra bilgisayarıma indirdiğim v6 stock u kuracağım telefona attıktan sonra. ingilizce kulanmayı denemek istiyorum aradaki farkı görmek için.

saygılar.

Cwm recoveryden backup seçeneğiyle şu andaki halinin imajını alabilir, yine aynı şekilde restore seçeneğiyle geri yükleyebilirsiniz.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Oyla:

mert25

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mert25
Cihazım
xiaomi mi6
Meslek
Öğretmen
Konular
31
[font='Microsoft YaHei', Tahoma, Helvetica, SimSun, sans-serif]

[font='Microsoft YaHei', Tahoma, Helvetica, SimSun, sans-serif]Bu linkteki romda Türçe dil seçeneği var mı?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
mert25' Alıntı:
[font='Microsoft YaHei', Tahoma, Helvetica, SimSun, sans-serif]

[font='Microsoft YaHei', Tahoma, Helvetica, SimSun, sans-serif]Bu linkteki romda Türçe dil seçeneği var mı?

Hocam link açılmadı... Ama galiba miui.com'a yönlendiriyor? Orjinal romlarda Türkçe maalesef bulunmuyor.

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt