Yardım Desteklenmeyen ram

KARAKALEM

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Mi band 3
Konular
30
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
global
Telefon Modeli
hp
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba mıuı hayranları
Bu soru xiaomi için konu dışı kalıyor ama bilginize güvendiğim için sorma gereği duydum.
Ben bugün laptobuma ram takviyesi yaptım kullandığım ram DDR3 1600 Mhz o farklı marka olsada aynı frekanstan aldım taktım bilgisayarı açınca ''DDR3 Memory type not supported''
yazısı çıkıyor (Desteklenmeyen ram) anlamına geliyor ama velakin bilgisayarda ram gözüküyor ve kullanılabilir diyor ve kullanıyor ama her bilgisayarı açtığımda aynı sorunu gösteriyor başına gelen varsa yada bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi ?

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Merhaba mıuı hayranları
Bu soru xiaomi için konu dışı kalıyor ama bilginize güvendiğim için sorma gereği duydum.
Ben bugün laptobuma ram takviyesi yaptım kullandığım ram DDR3 1600 Mhz o farklı marka olsada aynı frekanstan aldım taktım bilgisayarı açınca ''DDR3 Memory type not supported''
yazısı çıkıyor (Desteklenmeyen ram) anlamına geliyor ama velakin bilgisayarda ram gözüküyor ve kullanılabilir diyor ve kullanıyor ama her bilgisayarı açtığımda aynı sorunu gösteriyor başına gelen varsa yada bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi ?
Aşağıdaki hp çözüm sayfası size yardımcı olacaktır hocam. Kısacası DDR3 lerin voltaj ile ilgili bir durum :)

Oyla:

edmin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
Oppo reno 4
Meslek
HVKK Astsubay
Konular
25
1 - Yeni aldığın rami tek tak. Üzerinde kullandığın rami çıkart. Bilgisayarı aç herhangi bir uyarı verecek mi kontrol et. Verirse hakikaten ramin uyumsuz.
2 - Slotu değiştir dene.

Oyla:

KARAKALEM

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Mi band 3
Konular
30
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ddr mhz cl değerleri ayni mi?
Değerler aynı sadece marka farkı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 - Yeni aldığın rami tek tak. Üzerinde kullandığın rami çıkart. Bilgisayarı aç herhangi bir uyarı verecek mi kontrol et. Verirse hakikaten ramin uyumsuz.
2 - Slotu değiştir dene.
Sizin dediğiniz olayı yaptım farklı slotlarda aynı uyarıyı verdi ama aklımda şu soru uyumsuz olsa hiç görmezdi normal 4 gb ram ama 8 gb ramı gösteriyor

Oyla:

losmagandos

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sedat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
4
Peki ramlerin üzerinde DDR3L gibi bir ibare var mı ?

Oyla:

aslann4

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Asla
Cihazım
Note 4
Konular
8
Merhaba mıuı hayranları
Voltaj değerlerinde uyum yoktur hocam

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Çift kanallı trm takilacaksa markanın aynı seri rami olması sıkıntı yapmıyor. Ama farklı marka ram ile çift kanal ram olusturunca cakisma oluyor. Bios Dan kontrol edermisin ram frekanslarini

Oyla:
Üst Alt