Sohbet Deprem oldu.

Emrgzr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi 8a
Konular
5
Hocam ülkemizin jeopolitik konumu diğer ülkelere göre daha geç oluştuğu için depremler çok fazla yaşanacaktır,liseden hatırladığım coğrafya bilgisi böyleydi
Alakası yoktur. Bu fay hattında en son ciddi deprem 1700lü yıllarda olmuş. Naci görür bu deprem beni bile şaşırttı demiş. Beklenendi ama bu kadar değil yani.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
NTV'nin aktardığı verilere göre (05.36 - 25/01/2020);

Elazığ'da göçük altında kalan 30 vatandaş kurtarılmaya çalışılıyor.

782 Kişi yaralı, Malatya, Elazığ (biri Kalp Krizi), Diyarbakır toplam 19 kişi vefat etti.

147 Adet artçı deprem olmuştur, bölgeye baz istasyonları sevk edilmiştir.

10 İlden bölgeye 4296 Çadır, 5406 Yatak ve 10 Bin 460 Battaniye sevk edildi.

Bir kişi daha enkaz altından çıkarıldığının haberi verildi.

Ailelerine sabır, Allah'tan rahmet diliyorum..

Son düzenleme:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
NTV'nin aktardığı verilere göre (04.39 - 25/01/2020);

Elazığ'da göçük altında kalan 30 vatandaş kurtarılmaya çalışılıyor.

651 Kişi yaralı, Malatya'da 13, Elazığ'da 4, Diyarbakır'da 1 kişi vefat etti. 1 Kişi Kalp Krizi.

118 Adet artçı deprem olmuştur, bölgeye baz istasyonları sevk edilmiştir.

10 İlden bölgeye 4296 Çadır, 5406 Yatak ve 10 Bin 460 Battaniye sevk edildi.

Ailelerine sabır, Allah'tan rahmet diliyorum..
Hocam enkaz altında kalanların sayısı kaç saattir NTV 'de 30 gözüküyor. Güncelleme yapılmamış.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Hocam enkaz altında kalanların sayısı kaç saattir NTV 'de 30 gözüküyor. Güncelleme yapılmamış.
Depremden 5 saat sonra 12 yaşındaki bir çocuğu kurtarmışlar, 30 kişi hakkında başka bilgim yok maalesef ki herkes farklı şeyler söylüyor.

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun. Maalesef coğrafyamız deprem coğrafyası, bunu kabullenmemiz gerek. Ama sadece kabullenmek yetmiyor. Sene olmuş 2020 hala fakir ortadoğu ülkeleri gibi can kaybı yaşıyoruz. Senelerdir depremi gözardı etmemeyi öğrenemedik. Japonya gibi teknolojimiz yok bu doğru, ancak deprem farkındalığı sıfır ülkede. Deprem bölgesindeki binaların yerleşimi ve yapısı çok kötü. İki gün konuştuktan sonra unutuyoruz çoğu şeyi. Tahminimce zamanımız çok azaldı. Gerek Doğu Anadolu fay hattı, gerek Kuzey Anadolu fay hattı ciddi tehlike sinyalleri veriyor. daha çok can yanar ne yazık ki.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ribac23

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cabir
Cihazım
s6 edge
Konular
50
Sabaha kadar nöbetteyiz sürekli sallanıyoruz... Allah can kaybı olanlara yardım etsin inş.. Çok zor bir durum...

Moderatör tarafında düzenlendi:

'AnKeBuT

Cooder
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
POCO X3 NFC
Meslek
t.me/ankebutoff
Konular
26
Benim anlamadığım Elazığ'da en son büyük deprem 2010 yılında oldu, bu denli büyük boşalmalarda yarım yüz yıldan fazla bir zaman sonrasında gerçekleşiyor, sağdan sola enerji boşalımı varken bu nerden çıktı?!?! Detayları bakınca anlayacağım ama şok oldum korktum, resmen hazırlıksız vurdu. Allah yardımcıları olsun

edit: doğu anadolu fayı hattı üzerindeki bir depremmiş, 1500'lü yıllardan buyana büyük bir deprem yaşanmamış...

2010 yılındaki depremde zafranda yurdun en üst katında bilgisayar oyunu oynuyordum. Bu kadar uzun sürmemişti o deprem. Yanlış hatırlamıyorsam 10-15 saniye civarı bişeydi ve bu kadar şiddetli değildi. Bölgede yıllardır büyük deprem zaten bekleniyordu tüm deprem bilimciler söylüyordu zaten bunu. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
2010 yılındaki depremde zafranda yurdun en üst katında bilgisayar oyunu oynuyordum. Bu kadar uzun sürmemişti o deprem. Yanlış hatırlamıyorsam 10-15 saniye civarı bişeydi ve bu kadar şiddetli değildi. Bölgede yıllardır büyük deprem zaten bekleniyordu tüm deprem bilimciler söylüyordu zaten bunu. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Ben Kayseri'de 8-9 saniye hissettim ve tablonun oynadığını gördüm. Elazığ'da 40-50 saniye kadar sürdü diyenler var.

blackshadow

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
#
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
22
Sabaha kadar nöbetteyiz sürekli sallanıyoruz... Allah can kaybı olanlara yardım etsin inş.. Çok zor bir durum...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yazına baştan sona kadar bir konu hariç katılıyorum... Unutma ki bu ülke tam 100 yıldır uyutuldu ve bir çivi dahi çakılmadi... Yine yapılan sağlam bina varsa bu hükumet zamanın da yapıldı ve şu an yıkılan binalar en az 30.40 yıllık binalar... Depreme dayanıklı binalar yapılıyor elbet ama gel gör ki dediğin gibi bir japonya olamayız asla bir 100 yıl daha lazım ki onlar gibi olalım tabi bu kadar hainin olduğu bir ülke de bu söz konusu değil bence

Mesele zaten mevcut sıkıntılı binaların yıkılıp yeniden yapılması gerektiği. Buna ayrılması gereken bütçe nerede asıl mesele bunun sorgulanması. İmar affı denen saçmalık neden var bunun önüne geçilmesi ve insanların yaşam hakkının korunması. 100 yıldır ülkeye bir çivi çakılmadı diyerek konuyu farklı noktalara çekmeyin. Size gerekli cevabı çok güzel veririm ama yeri burası değil o yüzden siyasi polemiğe girmek istemiyorum bu forumda.

Geçmiş gönderilere baktım da uslup aynı uslup. En iyisi basayım engeli. :)

Son düzenleme:

hsncnmiui

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Hasan
Cihazım
RN8
Konular
11
Malatya'da binanın beşinci katı adeta yarım metre sağa sola sallandı. Ayakta durmayı zorlayacak kadar salladı. Çekmeceler açılıp kapanıyordu. Allah kimseye yaşatmasın böyle afetler.

Üst Alt