Soru Custom Romlarda Tehlike Var Mı?

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.0.1.0
Telefon Modeli
Mi5
Bootloader Kilidi
Kapalı
Ne kadar zamandır aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istedim. Custom rom yüklediğim zaman o cihaz için geliştiren kişiye cihazımdan herhangi bir veri akışı oluyor mu? Bankacılık uygulamaları yazışmalar konuşmalar birçok işlemimizi telefondan hallettiğimiz için bazen aklıma takılıyor, kullanıyoruz ama acaba güvende miyiz diye. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
MIHayranı69 güzel kaynakmış hoşuma gitti. Paylaşımınız için teşekkür ederim :)

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
bu risk custom.romlarda herzaman vardir rootlu telefon kullaniyorsan orjinal yazilimdada vard8r ozellikle bankacilik uygulamalarini aktif kullaniyorsanntavsiyem root bile etme. hos zaten gunumuzde islemci aciklari sayesidende telefondaki herseyi calabiliyorlar oda ayri bi konu

Oyla:

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
bu risk custom.romlarda herzaman vardir rootlu telefon kullaniyorsan orjinal yazilimdada vard8r ozellikle bankacilik uygulamalarini aktif kullaniyorsanntavsiyem root bile etme. hos zaten gunumuzde islemci aciklari sayesidende telefondaki herseyi calabiliyorlar oda ayri bi konu
Root yapan kişi bu riskleri alıyordur zaten ben bir ara rootlu kullandım tlfumu meraktan gözüm sürekli hesap hareketlerimdeydi acaba bişey olur mu diye. En sonunda baktım olmuyor kaldırdım rootu falan bir daha da bulaşmadım :D

Oyla:
Üst Alt