Soru Custom Romlarda Tehlike Var Mı?

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
10.0.1.0
Telefon Modeli
Mi5
Bootloader Kilidi
Kapalı
Ne kadar zamandır aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istedim. Custom rom yüklediğim zaman o cihaz için geliştiren kişiye cihazımdan herhangi bir veri akışı oluyor mu? Bankacılık uygulamaları yazışmalar konuşmalar birçok işlemimizi telefondan hallettiğimiz için bazen aklıma takılıyor, kullanıyoruz ama acaba güvende miyiz diye. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Ne kadar zamandır aklıma takılan bir soruyu sizlere sormak istedim. Custom rom yüklediğim zaman o cihaz için geliştiren kişiye cihazımdan herhangi bir veri akışı oluyor mu? Bankacılık uygulamaları yazışmalar konuşmalar birçok işlemimizi telefondan hallettiğimiz için bazen aklıma takılıyor, kullanıyoruz ama acaba güvende miyiz diye. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
Github üzerinden açık kaynak şeklinde yıllar öncesinden beri geliştirilen Pixel Experience, LineageOS, Resurrection Remix gibi custom romları tercih ederseniz riski minimuma indirirsiniz bence.

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki Miui arayüzü açık kaynak olarak mı geliştiriliyor?

Oyla:

mbtt

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Lütfi
Cihazım
Le Pro3
Konular
68
Hocam 2 done var bu konuda.
1- Cihazlarına kendi arayüzünü veren firmalar (Miui, Flyme vb.) kullanıcının bilgisini çekmek gibi bir hata yapmaz. Yaparsa müşteri portföyünü kaybeder.
2- Açık kaynaklı romlar da ise zaten her şey göz önünde olduğundan hangi uygulamalar var hangi modlar var hangi eklentiler var hepsi görünüyor bu yüzden açık kaynaklı custom romlar da da sorun çıkmaz.

Oyla:

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Peki Miui arayüzü açık kaynak olarak mı geliştiriliyor?
MIUI kurumsal bir firma illaki açık kaynaklı geliştirmesine gerek yok. Ayrıca kendi özelliklerini diğer firmaların çalmasını önlemek için herşeyi açık kaynak yapmamayı da tercih edebilir.
Ancak custom romlar sizin veya benim gibi insanlar tarafından yani şahıslar tarafından geliştirildiği için açık kaynak olmasına dikkat etmelisiniz ve bilinmeyen yeni romlar yerine eskiden beri var olan kendini kanıtlamış custom romların tercih edilmesini öneririm.

Oyla:

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açık kaynaklı uzun zamandır geliştirilen romlara yönelmek daha mantıklı geldi benim için. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için :)

Oyla:

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Açık kaynaklı uzun zamandır geliştirilen romlara yönelmek daha mantıklı geldi benim için. Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için :)
Sizin için buldum hadi iyisiniz clap~~

Yalnız dikkat ettim tüm romların listesi yok, eksikler var. Yine de güzel bilgiler mevcut.

Oyla:
Üst Alt